Connect with us

ACTUALITATE

Titus Corlățean, senator: Stimularea excelenței în educație reprezintă un imperativ

Publicat

pe

În Senatul României, a fost votat proiectul de lege inițiat de senatorii PSD care permite autorităților publice locale să premieze excelența în educație. Practic, potrivit acestui act normativ, copiii merituoși, elevii care obțin media 10 la examenul de evaluare națională sau la Bacalaureat, precum și profesorii care s-au ocupat de pregătirea acestora, pot fi recompensați. Proiectul legislativ a primit votul majorității senatorilor prezenți la dezbateri și a fost aprobat.

Titus Corlățean a luat poziție împotriva parlamentarilor USR care s-au opus acestei inițiative deosebit de importante, stimulatoare, invocând greșit, populist, că premierea elevilor merituoși și a dascălilor care i-au pregătit ar fi mită electorală în școli.

„Fac o precizare pentru acești „pricepuți” de useriști. Primarul nu poată da „din pix”, l-am citat pe senatorul USR care a luat cuvântul, astfel de premii, doar Consiliul Local, cu toate partidele reprezentate, poate adopta o astfel de hotărâre, dar pentru asta era nevoie de un cadru legal general, care să permită și includerea unui capitol bugetar pentru onorarea elevilor și profesorilor merituoși în bugetul unității administrativ-teritoriale. Altfel dai cu „subsemnatul” la Curtea de Conturi și alte instituții ale statului. Asta este explicația pentru promovarea acestei legi, pe care neomarxiștii s-au făcut că nu o înțeleg. Unii indivizi chiar nu au o limită, iar sensul conceptului de „rușine” le este total străin”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

A mai spus parlamentarul social-democrat că, într-o societate în care ne lovim tot mai mult de mediocritate, imoralitate, lipsă de educație, de destine tinere frânte de consumul de droguri sau de alcool, susținerea unei educații școlare de calitate sau, chiar mai mult, stimularea excelenței în educație reprezintă un imperativ.

„Dacă vrem să avem un viitor în țara asta. Acesta este sensul legii votate de mine și colegii senatori PSD, la care s-au adăugat senatori din majoritatea grupurilor parlamentare. Să obții, ca elev,media 10 la examenul de evaluare națională sau media 10 la Bacalaureat reprezintă cu adevărat excelență iar acești elevi și profesorii lor merită onorați”, a mai adăugat senatorul PSD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PERPLEX. Ochelari gratis pentru bugetari. Să-i vadă cu ochi buni pe șefi?!

Publicat

pe

Am mai aflat una bună. Tot de astea din lumea bugetară. Că doar aici se întâmplă minuni pe bune! După atâtea ghișefturi, facilități de tot soiul, minivacanțe prelungite, înnădite, ocolite și sulemenite, sporuri pentru tot ce se poate, mai apărură una. Slujbașul la stat va primi câte 500 de lei pentru efectuarea unui control oftalmologic. Vederea contează la tot muritorul, nu numai la bugetari! Dar, în România, se pare că numai ei au noroc. Poate, în curând, guvernanții, și ei tot bugetari, dar din aia care adună vârful spicelor, o să se gândească să le ofere gratis prezervative, ciorapi, batiste de unică folosință, umbrele, periuțe de dinți și, eventual, gumă de mestecat.

Ar fi, cică, asta cu ochelarii, o cerință europeană. Bă, da voi, hoarda care ne conduceți spre înalte culmi ale prosperității voastre, vă gândiți numai la bugetari? Păi, ce, mă, românul care trudește în privat este considerat cetățean inferior, pleavă, el nu face parte din Europa asta care, cică, ne obligă? Nu vă pute totul a discriminare?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite