Connect with us

ACTUALITATE

Titus Corlățean, senator: Stimularea excelenței în educație reprezintă un imperativ

Publicat

pe

În Senatul României, a fost votat proiectul de lege inițiat de senatorii PSD care permite autorităților publice locale să premieze excelența în educație. Practic, potrivit acestui act normativ, copiii merituoși, elevii care obțin media 10 la examenul de evaluare națională sau la Bacalaureat, precum și profesorii care s-au ocupat de pregătirea acestora, pot fi recompensați. Proiectul legislativ a primit votul majorității senatorilor prezenți la dezbateri și a fost aprobat.

Titus Corlățean a luat poziție împotriva parlamentarilor USR care s-au opus acestei inițiative deosebit de importante, stimulatoare, invocând greșit, populist, că premierea elevilor merituoși și a dascălilor care i-au pregătit ar fi mită electorală în școli.

„Fac o precizare pentru acești „pricepuți” de useriști. Primarul nu poată da „din pix”, l-am citat pe senatorul USR care a luat cuvântul, astfel de premii, doar Consiliul Local, cu toate partidele reprezentate, poate adopta o astfel de hotărâre, dar pentru asta era nevoie de un cadru legal general, care să permită și includerea unui capitol bugetar pentru onorarea elevilor și profesorilor merituoși în bugetul unității administrativ-teritoriale. Altfel dai cu „subsemnatul” la Curtea de Conturi și alte instituții ale statului. Asta este explicația pentru promovarea acestei legi, pe care neomarxiștii s-au făcut că nu o înțeleg. Unii indivizi chiar nu au o limită, iar sensul conceptului de „rușine” le este total străin”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

A mai spus parlamentarul social-democrat că, într-o societate în care ne lovim tot mai mult de mediocritate, imoralitate, lipsă de educație, de destine tinere frânte de consumul de droguri sau de alcool, susținerea unei educații școlare de calitate sau, chiar mai mult, stimularea excelenței în educație reprezintă un imperativ.

„Dacă vrem să avem un viitor în țara asta. Acesta este sensul legii votate de mine și colegii senatori PSD, la care s-au adăugat senatori din majoritatea grupurilor parlamentare. Să obții, ca elev,media 10 la examenul de evaluare națională sau media 10 la Bacalaureat reprezintă cu adevărat excelență iar acești elevi și profesorii lor merită onorați”, a mai adăugat senatorul PSD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Jandarmeria Giurgiu angajează psiholog

Publicat

pe

De

Ești absolvent al Facultății de Psihologie și vrei să faci parte din Jandarmeria Română? Acum ai ocazia!

Jandarmeria Giurgiu organizează concurs din sursă externă pentru 1 post de ofițer specialist psiholog.

Până pe data de 15 mai 2024 te așteptăm să-ți depui cererea de înscriere online la adresa: resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro

Pentru mai multe detalii accesați linkul următor: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1938

Informații suplimentare se pot obține de la structura Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, telefon: 0246.219 631.

Sursa: IJJ Giurgiu 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Doliu la Finanțe Publice Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească pe Adrian Ion Chivu

Publicat

pe

De

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea fulgerătoare în nefiintă a colegului nostru – Adrian Ion Chivu, șeful Serviciului colectare persoane juridice. Un om deosebit, bun prieten și coleg, profesionist desăvarșit, familist, tatăl a doi copii.

Dispariția lui atât de timpurie lasă un mare gol în inimile noastre. În aceste momente de adancă tristețe, transmitem indoliatei familii întreaga noastră compasiune și sincere condoleanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite