Connect with us

ALEGERI

Circul electoral făcut de liberali la Mănești, criticat de liderul PSD Corneliu Ștefan

Publicat

pe

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a comentat, uimit fiind, spectacolul grotesc pe care l-a dat pe ulițele comunei Mănești candidatul pentru funcția de primar al PNL, împreună cu reprezentanții staff-ului său. Alaiul preelectoral a plecat prin sat cu sunet de tobe și oameni îmbrăcați în straie arăbești, care băteau de zor în tarabane și scandau numele candidatului, pe ritmuri orientale.

„Sunt de 24 de ani în politică și am participat la bătălii aprige în Dâmbovița. Am făcut campanii mult mai dure decât acestea, dar nici măcar nu îmi imaginam că un partid politic ar putea să facă o astfel de campanie. Eu cred că dâmbovițenii vor alege foarte clar, ținând cont de ceea ce s-a realizat pentru ei în fiecare localitate, nu după circul făcut.

Acolo, la Mănești, vorbim de un primar performant, un primar care, în două mandate, fără să foloseasc cuvinte mari, a schimbat fața localității. Cu siguranță, la Mănești, oamenii îl vor vota pe actualul primar, Alexandru Constantin. Circul… la București, la Globus.

Încă mai speram că, la nivelul județului Dâmbovița, lăsăm circul la o parte și că o să facem o campanie electorală decentă. La Mănești a fost circul pe roate, cu arabi. Cu circul acesta, PNL, la Mănești, nu intra în Consiliul Local”, a declarat liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Alexandru Iorga (PSD) are soluții să rezolve problemele de la Spitalul Găești. 9 iunie este momentul schimbării!

Publicat

pe

Alexandru Iorga, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Găești, și-a luat în serios această sarcină de mare responsabilitate civică. Alexandru Iorga cunoaște urbea și pe locuitorii săi. Știa dinainte de asumarea candidaturii care sunt problemele Găeștiului, ce își doresc cetățenii, ce ar trebui făcut pentru sporirea confortului și civilizației în acest oraș lăsat în uitare prea multă vreme.

Prin înscrierea în competiția electorală pentru alegerile locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar a inventariat toate neajunsurile care țin Găeștiul departe de imaginea unui oraș european. Ba mai mult, a intrat în conexiune directă cu oamenii, îi ascultă, le înregistrează păsurile, dorințele, ideile, fiindcă, așa cum ne-a spus, totul trebuie să vină de la cetățean, care este beneficiarul proiectelor pe care aleșii trebuie să le materializeze. Totul trebuie să fie realizat pornind de la necesitățile de bază ale oamenilor! Primarul, ne-a precizat candidatul Alexandru Iorga, trebuie să fie un exponent al cetățenilor alegători, omul în care comunitatea și-a investit întrega încredere. Tocmai de aceea nu are voie să dezamăgească.

„Am încredere că după 9 iunie, după ce vom câștiga alegerile, vom vedea Găeștiul progresând. Am parcurs în această perioadă toate străzile orașului Găești, am interacționat cu foarte mulți oameni, le-am ascultat nemulțumirile și am luat act de problemele cu care se confruntă. Vă spun că nu mai merge așa, nu mai merge cu se poate și așa, motiv pentru care am luat decizia fermă de a candida și a schimba orașul Găești, în bine. Acesta este un moment al schimbării în care decidem să construim un oraș mai bun pentru noi, toți locuitorii acestei urbe”, ne-a spus Alexandru Iorga – viitorul primar al orașului Găești.

Sănătatea este prioritară pentru reprezentanții PSD. Nu poți avea prosperitate, nu poți construi, performa, nu poți fi fericit, senin, fără sănătate. Tocmai de aceea trebuie dezvoltate, întărite și dotate structurile care se ocupă de acest domeniu primordial. Fără spitale moderne, fără tehnică de investigații și tratament de ultimă generație, fără personal medical pregătit și cu empatie față de pacient, nu poți atinge acest deziderat numit sănătatea comunității. Alexandru Iorga nu este deloc mulțumit cum stau lucrurile la acest capitol în orașul Găești. Ne-a mărturisit, cu tristețe, luând ca reper al nemulțumirii sale Spitalul Orășenesc, aflat sub administrarea Primăriei, că acolo se practică o medicină învechită, ca la început de secol XX. Și asta se întâmplă nu pentru că nu ar exista cadre medicale pregătite profesional, nu pentru că Găeștiul nu are poartă liberă spre aparatura medicală performantă, ci pentru că managementul este unul defectuos. Și primul vinovat este primarul!

„Nu mai este un secret faptul că echipamente în valoare de milioane de euro sunt nefolosite pentru că administrația de la Găești, managementul aplicat la acest spital, nu a fost în măsură să pună le în funcțiune. Am constatat, cu tristețe, că nu a fost gândită o strategie atunci când aceste aparate au fost cumpărate.

Tehnica medicală a fost achiziționată de aproximativ 2 ani de zile, iese din garanție și, din păcate, nu este folosită. Au fost cumpărate cinci mese de operații, în situația în care, noi, la Găești, avem doar o singură sală de operații. Același lucru s-a întâmplat și cu incubatoarele. Avem incubatoare cumpărate, dar nu avem înființată secție de neonatologie. Și asemenea exemple pot continua, inclusiv cu aparatele de ecografie și cu toate celelalte articole medicale care au fost achiziționate în ultima perioadă.

Îmi pare rău pentru profesioniștii care lucrează acolo, pentru cadrele medicale, pentru medici, pentru asistenți, care sunt oameni de bună credință și care își doresc să muncească așa cum ar trebui în anul 2024, dar sunt puși în situația de a nu rezolva problemele de sănătate ale găeștenilor pentru că nu se pot folosi de aceste echipamente”, a spus Alexandru Iorga.

Situația în care se află spitalul de la Găești, aflat sub administrarea Primăriei este una de-a dreptul critică – spune candidatul PSD Alexandru Iorga. Cu părere de rău, pentru că este găeștean și suferă alături de ceilalți locuitori și orașului din cauza acestor neajunsuri, ne-a mai dezvăluit Alexandru Iorga și faptul că, dacă ajungi noaptea la Compartimentul de Primiri Urgențe, nu ai nicio șansă.

„După ora 16:00, acolo nu se pot face nici măcar analizele de sânge cele mai elementare. De exemplu, o hemoleucogramă. Nu putem face după ora 16:00 o asemenea analiză, iar medicii de acolo sunt puși în situația de a rezolva problemele, așa cum am spus, la fel ca la începutul secolului XX. Spitalul Găești este astăzi, din punctul meu de vedere, dar și al oamenilor cu care am interacționat, o bombă cu ceas. Este cea mai mare problemă cu care se confruntă orașul. Este insalubru, este condus iresponsabil și reprezintă una dintre principalele surse de revoltă în rândul comunității locale”, a precizat candidatul PSD Alexandru Iorga.

Și totul, a arătat social-democratul, din cauza managerului, care este susținut de primarul Grigore Gheorghe.

Imaginea externă a Spitalului Găești 

Dincolo de critici, Alexandru Iorga a venit cu soluții. Are pregătit programul prin care să reseteze total activitatea spitalului din Găești, să-l transforme într-o unitate medicală în care cetățenii să aibă încredere, într-un spital unde cetățenii pot fi investigați și tratați judicios, cu responsabilitate și cu rezultate. Până la urmă, a mai zis Alexandru Iorga, acesta este rolul unei unități spitalicești, a cadrelor medicale care lucrează acolo, să salveze vieți.

„În primul rând, trebuie să punem în funcțiune aparatura medicală achiziționată. Mă refer la RMN și la computerul tomograf, care, astăzi, nu pot fi folosite pentru că nu au fost obținute autorizațiile necesare. Gândirea practicată la achiziționarea acestora nu a fost una solidă, care să ne permită să folosim rapid aceste aparate.

Chiar zilele trecute am discutat cu un asistent medical de acolo. Mi-a spus că pun bani din buzunar pentru a cumpăra consumabile, ceea ce nu mi se pare normal. Tocmai de aceea un alt obiectiv al meu este de a solicita un audit, pentru a verifica exact ce se întâmplă și de ce oamenii, cadrele medicale sunt nevoite să pună bani din buzunar pentru a cumpăra consumabile.

Am în vedere atragerea de fonduri europene pentru consolidarea și modernizarea clădirilor existente în cadrul spitalului. Dacă cineva are curiozitatea să se uită pe pagina mea de Facebook, poate observa acolo dezastrul de la spitalul orașului Găești, cum arată toate aceste clădiri”, a adăugat, cu revoltă, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Găești.

Alexandru Iorga ne-a spus că, în momentul în care va ajunge primar al orașului, unul dintre primele sale obiective va fi acela de a acorda sprijin total, în conformitate cu prevederile legii, spitalului de la Găești. Se va implica pentru atragerea de medici specialiști, să îi motiveze onorabil pentru a alege să profeseze la spitalul din Găești, de a se stabili în acest oraș.

„Am în plan oferirea de locuințe, de terenuri pentru construcția de case, decontarea în întregime a transportului, decontarea contravalorii cursurilor de formare profesională, dar și acordarea altor facilități, dar, cum am spus, în conformitate cu legea”, a mai arătat Alexandru Iorga.

Spitalul de la Găești, pentru a-și merita pe deplin acest nume, are nevoie în structura sa de funcționare de secții noi, care să răspundă tuturor specialităților medicale, să răspundă unei game variate de afecțiuni.

„Un lucru foarte important, pe care o să-l pun rapid în ordinea mea de priorități, este înființarea de secții de maximă importanță pentru sănătatea oamenilor, vorbim de cardiologie, neurologie, neonatologie și obstetrică ginecologie.

Spitalul Găești, din păcate, oferă astăzi preponderent asistență medicală în regim ambulatoriu, fiind mai degrabă o policlinică. Dar noi avem nevoie de un spital! Este nevoie de înființarea a noi linii de gardă și de permanență la secții precum pediatrie, cardiologie, neurologie, stomatologie. Astăzi nu avem așa ceva. Acestea sunt măsuri de primă intenție, care trebuie implementate cu prioritate după data de 9 iunie, după ce preiau mandatul de primar”, a transmis candidatul PSD.

Alexandru Iorga a făcut constatări și a prezentat soluțiile sale. Consideră că pentru tot ce s-a întâmplat defectuos la spitalul din Găești sunt de vină primarul actual și managerul unității medicale pe care l-a numit și susținut în funcție.

„O spun și o repet, este treaba primarului, este treaba managerului de la spital, care, după cum știți, este asumat și numit de primar, are un contract cu primarul. Nu există scuză în acest caz, să nu încercăm să ne dăm după perdea, să spunem că nu este treaba noastră. Primarul este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Alexandru Iorga – candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Găești la alegerile din 9 iunie.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

PSD Dâmbovița a început campania electorală în forță, determinați să iasă învingători pe 9 iunie

Publicat

pe

Reprezentanții PSD Dâmbovița au început campania electorală în forță și determinați să câștige cu un scor spre 60% alegerile locale din data de 9 iunie. S-a văzut acest lucru încă din minutul zero al declanșării companiei electorale când liderii organizației PSD, Corneliu Ștefan și Cristian Daniel Stan, au fost primii politicieni din județ care au participat la acțiunea de promovare stradală, arătând că nu le este indiferent cetățeanul și demersul electoral, ca formă de a prezenta ceea ce au și ce urmează să facă în folosul comunității.

Ieri – 11 mai 2024, staff-ul de campanie al PSD Dâmbovița a pornit, la pas, prin orașele din județ. Președintele Corneliu Ștefan, parlamentarii Titus Corlățean, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, însoțiți de alți membri ai partidului, de candidați pentru pozițiile de consilieri județeni și locali, s-au aflat la Târgoviște, unde, împreună cu candidatul pentru funcția de primar al municipiului, au mers pe străzi într-o primă acțiune electorală ce a vizat dialogul sincer, scurt, clar cu cetățenii și, bineînțeles, să-i convingă, dacă mai era nevoie, prezentând faptele de până acum și proiectele de viitor, că reprezentanții Partidului Social Democrat sunt singurii care au adus schimbarea, zorii prosperității și dezvoltării în județul Dâmbovița și că doar ei pot continua procesul de modernizare al localităților din județ.

În același context și cu aceeași vervă și forță electorală, s-a mers și în Răcari, unde candidează pentru funcția de primar tânărul Alexandru Ștefan Florea, la Titu unde pentru poziția de edil a intrat în bătălia electorală Laurențiu Ionuț Costache, om serios, intuitiv, pașnic, cunoscător al administrației și care vrea să continue procesul de dezvoltare a orașului. De asemenea, la Fieni, staff-ul PSD a mers pentru a întări și reîmprospăta electoral imaginea primarului Iulian Tătulescu, pregătit, cu siguranță, pentru un nou mandat.

La Găești, unde actuala administrație condusă de Grigore Gheorghe a ținut orașul pe loc într-o pseudo-formă de dezvoltare, doar de luat ochii, iar salvarea acestei urbe nu poate veni decât printr-o terapie rapidă de implementare a unor proiecte de interes comunitar. Și acest lucru nu poate să-l facă decât fostul comandant al Poliției Găești, cetățean devotat total orașului, Alexandru Iorga. De precizat că deja i-a intrat frica în oase edilului Grigore Gheorghe, gândindu-se cu groază la ce scor mic o să obțină la alegerile din 9 iunie.

La Pucioasa, unde Constantin Ana a condus administrația într-un mod profesionist, dedicat, transformând orașul într-un centru urban etalon, într-o stațiune balneoclimaterică într-o continuă devenire. Cu siguranță motto-ul său electoral „trecem la alt nivel”, rezultatele mandatelor de până acum îi vor aduce pe 9 iunie un procent istoric, după numărarea buletinelor de vot.

S-a ajuns și la Moreni unde PSD a intrat în bătălia electorală cu un tânăr dispus să-și măture contracandidații, bazându-se pe comunicare excelentă, echipă și dorința de a reseta administrația publică locală și de a contura proiecte de dezvoltare în premieră județeană și poate, chiar națională. Da. Vorbim despre Gabriel Purcaru, directorul Parcului Industrial Moreni, cotat a fi numărul unu în opțiunile electorale ale locuitorilor municipiului de pe Cricov.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite