Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Voinești: Rețea de gaze naturale în toată comuna. Primăria suportă costul celor 1.185 de branșamente

Publicat

pe

O investiție indispensabilă pentru gospodarii locuitori ai comunei Voinești înaintează cu pașii rapizi, datorită seriozității și profesionalismul dovedite de firma constructoare și a insistenței bine aplicate a conducerii administrației publice locale care supraveghează șantierul, cu atenție, minut de minut. Este vorba despre edificarea rețelei de gaze naturale în toate satele comunei.

Proiectul a debutat în 2018. De atunci încoace, ne-a spus primarul Gabriel Dănuț Sandu, investiția a fost ținută la cald, s-a înaintat cu pași siguri și nu s-a pierdut nicio oportunitate de finanțare a acestui obiectiv care aduce pentru voineșteni, alături de rețelele de apă potabilă și canalizare, civilizația și confortul de tip urban.

„Am reușit să semnăm contractul de finanțare prin Programul guvernamental “Anghel Saligny” în anul 2023. După finalizarea procedurii de achiziție publică, la data de 5 martie 2024, am emis ordinul de începere a lucrărilor. Se înaintează într-un ritm susținut, pe mai multe tronsoane”, ne-a precizat primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Proiectul prevede montarea a 34 de km de conductă de gaze naturale, construirea de estacade și execuția unor lucrări de subtraversare a albiilor pârâului Râul Alb și a râului Dâmbovița.

„Conform bugetului aprobat pentru această investiție, prin semnarea contractului de finanțare, 22 de milioane de lei vor fi decontați din fonduri guvernamentale, iar alte 3 milioane de lei vor fi suportați din bugetul local al comunei noastre”, ne-a mai spus edilul localității Voinești.

Fondurile alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt folosite pentru realizarea rețelei, iar partea de finanțare a Primăriei, respectiv 3 milioane de lei, reprezintă, de fapt, un sprijin pentru oameni, acordat, așa cum ar trebui să se facă peste tot, de Primăria Voinești.

„Vom realiza 1.185 de branșamente inteligente, conform proiectului tehnic. Acestea vor fi executate numai pe traseul celor 34 km din proiect. Ne-am propus ca, până la sfârșitul anului 2025, toate cele 1.185 branșamente să fie realizate”, precizează primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Cetățenii comunei Voinești au fost anunțați de autoritățile locale că, începând cu data de 1 iunie 2024, sunt așteptați la sediul administrației publice locale pentru depunerea dosarelor de branșare.

Proprietarii trebuie să depună la Ghișeul Unic din Primărie următoarele documente:
– Cerere tip existentă la ghișeul unic;
– Act de proprietate sau adeverință de la registrul agricol;
– Extras de carte funciară, cadastru, plan de amplasament al locuinței ce urmează a fi branșată;
– Certificat de atestare fiscală.

„Din economiile noastre la bugetul Primăriei, din încasările generate din taxele și impozitele locale, reușim să realizăm, în regim de gratuitate, branșamentele pentru cele peste 1.000 de gospodării.

În cei 17 ani de mandat de primar, nu am organizat manifestări sub titulatura de „zilele comunei” sau alte tipuri de evenimente cu lăutari celebri, cu Tzancă Uraganu, cu artiști de talie națională și alte celebrități, care nu prestează artistic decât pe bani grei, dar am făcut altceva, am adus confortul în localitatea noastră. Am gândit și pentru prezent, dar și pentru viitor”, ne-a declarat primarul comunei Voinești – Gabriel Dănuț Sandu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

S-a trecut la asfaltări pe cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 712, Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, inclus în cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile, primul din Regiunea Sud Muntenia.

Până la acest moment, ne informează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, au fost configurate accesele la proprietăți, au fost montate borduri și, pe anumite porțiuni, a fost amenajat sistemul de scurgere a apelor.

Valoarea investiției pe acest tronson se ridică la aproximativ 101.000.000 lei. Sunt incluse următoarele lucrări:
– Două straturi de asfalt pe 15,77 km de drum;
– 26.000 mp de trotuare;
– 18 km de șanțuri din beton;
– 1,5 km rigole de acostament;
– 8,7 km rigole carosabile acoperite;
– 2.000 de accese la proprietăți;
– Demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga;
– Reabilitarea și modernizarea altor două poduri de pe traseu;
– Amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Proiectul include, pe lângă DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), încă două loturi, respectiv: DJ 720 (Gura Ocniței – Ocnița) – lotul 2 și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) – Lotul 3. În total – 59,8 km de drumuri județene. Valoarea totală a investiției se ridică la 64,2 milioane de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” va arăta ca una nou-nouță în luna septembrie

Publicat

pe

Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” din Târgoviște (Micro IV) face obiectul unui proiect de reabilitare, extindere și modernizare care a ajuns la acest moment la un grad de execuție de peste 70%. Fondurile au fost obținute de municipalitate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre aproximativ 11 milioane de lei.

Dacă se păstrează ritmul de lucru actual, investiția va fi dată în folosință odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie 2024 – a precizat primarul Daniel Cristian Stan, la finalul vizitei de lucru pe care a efecuat-o pe șantier, astăzi – 12 iunie.

„Imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, vor fi schimbate geamurile, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, vor fi schimbate instalațiile electrice, în general, cam tot ceea ce înseamnă lucrări de anvelopare termică și instalații. Vorbim despre o unitate de învățământ care nu a cunoscut niciodată până acum lucrări importante”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Pe lângă această investiție prin PNRR, administrația publică locală implementează la această școală și un proiect cu finanțare de la bugetul local, de aproximativ 2,5 milioane de lei, de refacere a bazei sportive și a împrejmuirii.

„Putem spune că întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, finalizăm proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se intervină după reluarea procesului de învățământ. Școala Radu cel Mare a fost și dotată, pe un alt proiect, care a vizat dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiul Târgoviște”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

Reamintim și faptul că, în acest moment, se lucrează la mai multe instituții de învățământ din municipiul Târgoviște, respectiv: Școală Nr. 9, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11.

„Totodată, este în licitație și partea finală la Școala Tudor Vladimirescu, unde a trebuit să refacem integral proiectul, pentru a înlătura neconformitățile legate de structura de rezistență.

De asemenea, am semnat contractele de execuție la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14. În plus, avem în licitație proiecte importante precum cel de la Liceul Voievodul Mircea, cu o valoare de 45 de milioane de lei. Totodată, proiectul de la Colegiul Economic Ion Ghica, de peste 30 milioane de lei.

Avem în pregătire proiecte la Școala Vasile Cârlova, cu ambele locații, la Școala Ioan Alexandru Brătescu Voinești. Căutăm soluții de finanțare pentru Grădinița Nr. 1.

Din punctul meu de vedere, în următorii 2-3 ani, ar trebui să rezolvăm această problemă la nivelul tuturor școlilor, grădinițelor, creșelor, liceelor și colegiilor din municipiul Târgoviște”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a fost însoțit în timpul vizitei pe șantierul de la Școala Nr 10 – „Radu cel Mare” de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de directorul unității de învățământ – prof. Ovidiu Nițescu.

„Școala noastră este prima din Târgoviște, reabilitată prin PNRR. La final, vom avea o școală total transformată și nu mă refer doar la partea de reabilitare, ci și la dotări – digitalizare, mobilier etc. Această școală va fi una modernă. Vă dați seama că va crește semnificativ și calitatea educației”, a punctat și directorul Ovidiu Nițescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite