Connect with us

SOCIAL

Așa ceva! Amenința trecătorii cu arma, de pe plafonul unei mașini în mers!

Publicat

pe


Doi jandarmi din cadrul IJJ Teleorman, soț și soție, aflându-se în timpul liber, au fost, ieri – 28 mai 2024, în jurul orei 19:00, protagoniștii unei acțiuni de combatere a unor fapte antisociale. Cei doi militari au observat un autovehicul aflat în mers, pe o stradă din municipiul Turnu Măgurele, pe plafonul căruia erau urcați doi bărbați care voiau probabil să facă senzație, din moment ce unul dintre ei îndrepta către cetățeni o armă de tip airsoft.

Având în vedere pericolul în care se aflau ceilalți participanți la trafic, cei doi soți jandarmi au luat decizia de a nu-i pierde din raza vizuală pe turbulenți și au apelat numărul unic de urgență 112, solicitând sprijin pentru rezolvarea situației de criză.

Când și-au dat seama că sunt urmăriți de militari, cei doi bărbați au fugit, dar au fost reperați în scurt timp de polițiști și conduși la secție, în vederea sancționării conform prevederilor legale în vigoare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că arma era jucărie.

UPDATE – Comunicat IPJ Teleorman 

În ziua de 28 mai a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din municipiul Turnu Măgurele cu privire la faptul că un autoturism se deplasează prin oraș având un bărbat pe plafon.

În scurt timp, polițistii au reușit să identifice și să scoată din trafic autoturismul, fiind identificați cei doi bărbați, ocupanți ai acestuia, totodată stabilindu-se faptul că arma găsită asupra lor era de fapt de jucărie.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional potrivit OUG 195/2002 pentru că au pus în pericol siguranța participanților la trafic, inclusiv pe a lor, și Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin strigăte și larmă și amenințări cu acte de violență, valoarea sancțiunilor fiind de 5.500 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

PERPLEX. A cerut ajutorul Poliției înainte să fie omorâtă! Degeaba!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Rușinos. De neînchipuit. Neprofesionalism. Amatorism. Indiferență. Și aș mai putea să înșir destule. Și tot nu îmi dispare uimirea! Cum poți tu, polițist, când o femeie sună la 112 și spune că se află în pericol, că va fi omorâtă, să nu intervii, să nu încerci cu orice preț să dai de biata victimă care își strigă disperarea?

La Brăila s-a repetat cazul Caracal. Când una dintre fete a cerut ajutor, vașnicii oameni ai legii nu au fost în stare să le găsească. La Brăila, în comuna Mircea Vodă, o femeie a fost găsită moartă în curte. Ucisă de concubinul său. Înainte de a fi omorâtă, a cerut ajutorul. Nu a specificat adresa. Frica, starea de panică în care intrase… Prin Serviciul de Telecomunicații Speciale apelul a fost însă localizat.

Polițiștii s-au dus în zonă. Ba chiar au bătut la poarta respectivă. Culmea! Dacă nu au primit nici un răspuns, au plecat. De ce să mai facă verificări suplimentare? Să sari gardul dacă este nevoie. Să rămâi la pândă. Cazul era unul de maximă urgență. Nu au procedat așa, iar femeia de 44 de ani a fost omorâtă. Acum polițiștii sunt cercetați de superiori, să se stabilească dacă au acționat legal. Ce mai contează! Criminalul și-a pus și el capăt zilelor. Asta, ca un epilog al lumii nesigure și nepăsătoare în care trăim…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Cere ajutor când ești într-o situație limită! Mesajul polițiștilor către copiii din Cazaci și Nucet

Publicat

pe

Nu știm dacă a contat cumva faptul că, în urmă cu câteva zile, în Cazaci, comuna Nucet, un adolescent de 15 ani și-a pus capăt zilelor spânzurându-se de o grindă din motive încă neelucidate și care ar fi trebuit să fie dezbătute public, nu ascunse, a condus la organizarea, la Școala Gimnazială Cazaci și la Liceul Tehnologic Nucet, unei acțiuni având ca principal obiectiv combaterea situațiilor de victimizare a minorilor.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au discutat cu peste 180 de elevi despre situațiile limită din viața lor. Oamenii legii le-au vorbit despre faptul că trebuie să conștientizeze cât de important este să solicite ajutor în orice situație.

„În cadrul dialogului cu polițiștii, copiii au primit numărul de la Telefonul Copilului, unde pot primi consiliere gratuită, chiar și sub anonimat, precum și informații referitoare la violență/bullying, violență în familie, agresiuni sexuale, trafic sau consum de droguri ori despre pericolele la care se pot expune în mediul online”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite