Connect with us

SĂNĂTATE

Casa de Sănătate colaborează cu biserica, în sprijinul pacienților cu afecțiuni oncologice

Publicat

pe

Sursa foto: Patriarhia Română

Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Patriarhia Română au semnat un protocol de colaborare pentru susținerea persoanelor care necesită servicii de prevenție, diagnostic, tratament, evaluare, monitorizare și supraveghere a afecțiunilor oncologice.

Se urmărește crearea unui parteneriat activ, care să conducă la generarea unui cadru instituțional adecvat nevoii de comunicare și informare pentru orice persoană care se confruntă cu suspiciunea unui diagnostic oncologic, cu recomandare de tratament de specialitate sau servicii de suport, conexe actului medical.

„Este important ca acești pacienți să fie sprijiniți de întreaga societate. Pacientul oncologic este un pacient cronic, pentru că de fapt despre asta vorbim. Îmbinarea asistenței medicale cu suportul spiritual reprezintă o modalitate optimă pentru creșterea calității vieții acestor pacienți”, a declarat dr. Valeria Herdea – președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ordin CNAS pentru validarea serviciilor de sănătate acordate off-line în luna mai 2024

Publicat

pe

De

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat, în data de 3 iunie, Ordinul prin care a fost aprobată procedura de transmitere în Platforma informatică din asigurările de sănătate a serviciilor acordate off-line în luna mai 2024 şi a procedurii de validare a acestora în cazul constatării unor disfunctionalităti în functionarea PIAS.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Spitalul Județean din Târgoviște are un nou Ambulatoriu de Specialitate. Detalii aici!

Publicat

pe

La trei săptămâni după deschiderea noii secții Cardiologie, dotată cu aparat angiograf, în prezența premierului Marcel Ciolacu, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, s-a consumat, astăzi – 4 iunie 2024, încă o inaugurare: noul ambulatoriu de specialitate, policlinică cum numesc pacienții o astfel de unitate medicală. Clădirea a fost edificată lângă Secția Recuperare. Accesul se face direct din Bulevardul Tudor Vladimirescu (din zona statiei de taxi).

Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și de managerul interimar al unității medicale – Silviana Marin, s-au aflat: ministrul Sănătății – Alexandru Rafila, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Ionuț Vulpescu. Au mai fost de față directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița – dr. Sorin Stoica, medici și asistenți medicali.


Proiectul derulat de Consiliul Județean Dâmbovița are o valoare de aproximativ 20,5 milioane de lei, din care 13 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Clădirea se desfășoară pe trei etaje și are în componență peste 20 de cabinete și săli de tratament, toate dotate cu mobilier și echipamente adecvate.

 

La parter se găsesc: Cabinet Boli Nutriție; Cabinet Diabet; Sală gipsare; Cabinet Urologie, cu sală de tratament și spațiile conexe aferente.

La etajul 1 se vor găsi: Cabinete de Oftalmologie; Sală de tratament oftalmologie; Cabinet cardiologie și săli conexe – sală pentru test efort, eco doppler și sala EKG; Laborator endoscopie superioară;

Etajul 2 este destinat pentru: Cameră recoltare; Cabinete Oncologie; Saloane de chimiotrapie echipate cu câte 4 posturi; Două saloane cu o capacitate de 5 paturi; Oficiu asistente.

La etajul 3 se vor găsi: Cameră de recoltare; Salon cu o capacitate de 4 paturi; Salon chimioterapie cu o capacitate de 8 posturi; Preparare citostatice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite