Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Vlăsceni, o completare perfectă a panoului investițional din comuna Potlogi

Publicat

pe

Prezență numeroasă de oficialități, demnitari ai statului român și cetățeni simpli veniți să vadă încă o reușită investițională realizată la Potlogi în mandatul edilului cu atribuții de primar Viorel Drăghici. Centrul de zi pentru persoanele vârstnice de la Vlăsceni a fost edificat peste drum de Căminul Cultural, o altă investiție importantă inaugurată nu cu multă vreme în urmă.

Bătrânii comunei pot veni zilnic pentru a petrece aici câteva ore de relaxare, citind în bibliotecă, navigând pe internet, în spațiul dotat și destinat acestor activități, practicând exerciții fizice în sala de fitness, jucând table, șah sau reconfortându-se afară, în foișorul special creat. Există aici și cabinete medicale, unde, la cerere, se vor acorda consultații. Totul a fost lucrat ca la carte, european cum ne tot place să zicem.

După slujba de sfințire oficiată de opt preoți, au rostit alocuțiuni cu ocazia evenimentului inaugural primarul Viorel Drăghici, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și senatorul Titus Corlățean.

Primarul de la Potlogi a spus celor de față că investiția a costat 4 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Regional – 2,5 milioane de lei și celelalte 1,5 milioane au fost alocate din bugetul local.

Președintele Corneliu Ștefan le-a amintit celor de față că astăzi, 4 iunie, sărbătorim județul Dâmbovița. Le-a mai vorbit despre cele întâmplate în această zi: semnături de contracte importante, ședință festivă la Palatul Brâncovenesc și inaugurarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Senatorul Titus Corlățean, în discursul său, a felicitat administrația de la Potlogi pentru realizările în plan investițional. A mai spus parlamentarul că a văzut foarte multe lucruri bune la Potlogi. Senatorul Titus Corlățean a vorbit și despre dubla importanță a zilei de 4 iunie. Pe lângă sărbătorirea a 512 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița, astăzi este celebrată „Ziua Tratatului de la Trianon”, eveniment care se marchează acum la nivel național ca urmare a unei legi pe care a inițiat-o. Au trecut mai bine de 100 de ani de când, la Trianon, 16 puteri învingătoare în Primul Război Mondial au consfințit recunoașterea României Mari.

După consumarea acestui moment, toți cei prezenți au vizitat Centrul de zi destinat persoanelor vârstnice de la Vlăsceni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște. Școala Nr. 9 „Grigore Alexandrescu” va arăta ca una nou-nouță

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan a efectuat în această dimineață, împreună cu viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și cu city managerul Gabriel Boriga, o vizită pe șantierul de la Școala Nr. 9 „Grigore Alexandrescu” (Micro 11), acolo unde se execută lucrări de renovare energetică – un proiect de 13 milioane de lei, care va fi finalizat anul viitor. Practic, unitatea de învățământ va fi schimbată radical, mai ales că administrația publică locală va interveni suplimentar acestei investiții la împrejmuire și curte, plus că va amenaja și o bază sportivă. Toate aceste lucrări, crede edilul, vor contribui la revitalizarea acestei școli de cartier care și-a pierdut, din păcate, în urmă cu câțiva ani, personalitatea juridică, fiind acum arondată Școlii Nr. 3 „Smaranda Gheorghiu”.

„Înainte de 1989, la Școala Nr. 9 Grigore Alexandrescu învățau 3.000 de elevi (nota redacției: a fost cea mai mare școală din municipiul Târgoviște). Nu mai avem cum să ajungem la acea cifră, dar cred că peste 1.000 de copii ar putea să-și desfășoare lejer activitatea aici. Sperăm, prin investiția pe care o facem, să revitalizăm această școală, care se găsește în mijlocul cartierului și are, din acest punct de vedere, o adresabilitate foarte bună.

Este un proiect de 13 milioane de lei, dacă ne raportăm numai la lucrările de reabilitare energetică, la care mai adăugăm încă 2,5 – 3 milioane de lei pentru lucrările complementare, respectiv baza sportivă și celelalte investiții pe care le mai avem. Acest proiect era necesar și cred că se vede deja o schimbare majoră, iar la începutul anului școlar viitor sunt convins că vom avea aici o școală nouă, care nu are legătură cu ceea ce era înainte”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

În cadrul conferinței de presă, edilul a readus în discuție și situația înscrierii la școli, grădinițe și creșe, insistând pe necesitatea unei schimbări legislative, astfel încât să nu mai apară cazuri când un copil care locuiește lângă o unitate de învățământ să nu „prindă loc”, din cauza celor care fac naveta din alte localități.

„Am tot respectul pentru cei care sunt din afara municipiului Târgoviște și vin la școlile din Târgoviște, dar treaba administrației publice locale târgoviștene este să asigure servicii de calitate celor care plătesc taxe și impozite la Târgoviște. Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă în acest moment, cu desființarea școlilor din mediul rural, este o greșeală. De aici și problema aglomerației la intrările în oraș, în zilele de școală.

Va trebui găsită o soluție legislativă, astfel încât să se acorde prioritate la înscriere la școlile și grădinițele dintr-o anumită unitate administrativ-teritorială celor care domiciliază în acea localitate. Cred că așa este corect, moral și legal. Undeva, se face ceva greșit la nivel legislativ și va trebui schimbat lucrul acesta. În ritmul acesta, oricâte școli am reabilita, oricâte unități de învățământ am extinde sau am construi, nu vom face față. Vom vedea ce se va întâmpla până anul viitor.

Dacă nu se schimbă legea, vom lua o hotărâre în Consiliul Local Municipal Târgoviște, prin care reglementăm această situație. Vom acorda un termen de două săptămâni – o lună târgoviștenilor, să-și înscrie copiii la școlile, grădinițele și creșele din oraș și, ulterior, în măsura în care rămân locuri libere, vor fi puse la dispoziția tuturor. Cred că aceasta este soluția”, a explicat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Voinești: 32 de km de rețea de gaze naturale, în doar 6 luni! Urmează 1.185 de branșamente gratuite

Publicat

pe

Primăria Voinești este, din nou, exemplu pozitiv în județul Dâmbovița și nu numai. A finalizat, în termen de doar 6 luni, o rețea de gaze naturale pe o lungime de 32 de km, în toate satele comunei!

Dănuț Gabriel Sandu – primar comuna Voinești

„Am început acum realizarea celor 1.185 de branșamente, care vor fi achitate din bugetul local al comunei Voinești și vor costa 3 milioane lei. Deja, am executat peste 200. Se lucrează în ritm alert pentru că ne-am propus să finalizăm lucrările în maximum șase luni”, ne-a precizat primarul Dănuț Gabriel Sandu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite