ADMINISTRAŢIE
Malu cu Flori: A fost consolidat și modernizat podul peste râul Dâmbovița, spre Pucheni
Consiliul Județean Dâmboviţa a finalizat, astăzi – 30 iulie 2024, lucrările de modernizare și consolidare a podului peste râul Dâmbovița, pe DJ 724, în comuna Malu cu Flori – a anunțat președintele Corneliu Ștefan. Este vorba despre drumul care face legătura cu comuna Pucheni care va fi modernizat integral, proiect în valoare de 76 de milioane de lei.
„Totodată, de la intersecția drumului național DN 72 până la podul de peste Dâmbovița, inclusiv pe acesta, au fost turnate și straturile de asfalt pe porțiunea care a fost reabilitată în totalitate”, a mai spus șeful administrației județene.
Pe lângă reabilitarea celor 6,8 km de drum, investiția include următoarele lucrări:
– Straturi de fundații și de bază;
– Două straturi de covoare asfaltice;
– Excavarea și amenajarea a 10 km de șanțuri și rigole;
– Montarea unui parapet de protecție pe o lungime de 3,5 km;
– Reabilitarea podurilor existente de-a lungul traseului;
– Construirea a 5 stații de autobuz.
ADMINISTRAŢIE
Dâmbovița: Elevii din 17 comune vor beneficia de transport școlar cu microbuze electrice și hibrid
Anul școlar 2024-2025 pornește cu semne bune și dinspre Consiliul Județean Dâmbovița. Președintele Corneliu Ștefan a anunțat că a fost lansată procedura de licitație publică pentru achiziționarea a 17 microbuze de 16+1 locuri destinate elevilor navetiști din 17 comune.
„Microbuzele, 9 electrice și 8 hibrid, vor ajunge, după finalizarea procedurilor de achiziție, la elevii din Bărbuleţu, Brănești, Lucieni, Moţăieni, Niculești, Nucet, Ocnița, Petrești, Pietroșița, Pucioasa, Răcari, RâuAlb, Sălcioara, Șotânga, Valea Lungă, Valea Mare și Vișinești”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de aproximativ 25 de milioane lei. Sursa de finanțare este asigurată de Agenția Fondului pentru Mediu.
„Cât de curând, de data aceasta cu finanțare prin PNRR, vom semna contractul de furnizare a altor 14 microbuze electrice, de 16+1 locuri, mijloace de transport moderne și sigure necesare transportului elevilor navetiști din 14 comune din județ. Valoarea acestui lot se ridică la aproximativ 18.000.000 de lei”, a mai adăugat șeful administrației publice județene.
ADMINISTRAŢIE
Specialiștii de la Protecția Mediului și-au spus părerea. Modernizarea DN 71 va reduce poluarea!
Încă un pas sigur spre materializarea proiectului de reabilitare și modernizare la patru benzi DN 71, tronsonul Bâldana -Târgoviște. Astăzi – 9 septembrie, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a emis Decizia Etapei de Încadrare pentru modificările aduse proiectului de modernizare la patru benzi a DN 71, care va determina creșterea vitezei de deplasare și va reduce cantitatea de noxe, pe o porțiune de aproximativ 45 de kilometri a acestui drum național care va face legătura între Bâldana și Târgoviște.
„Conform proiectantului, modificările propuse spre aprobare nu vor avea un impact suplimentar față de cel evaluat în documentația care a stat la baza obținerii acordului de mediu obținut anterior, ci constau, în principal, în modificări ale structurii rutiere, lucrări hidrotehnice și de colectare/evacuare a apelor pluviale, parcări de scurtă durată, inclusiv foraj de alimentare cu apă din subteran, înlocuirea parapetului median sau relocarea rețelelor de utilități.
În prezent, traficul rutier pe această porțiune se desfășoară cu viteză redusă și consum mare de carburanți și, implicit, cu degajări de noxe, dar o dată cu modernizarea drumului, locuitorii din zonă vor respira un aer mult mai curat”, a precizat Laurențiu Alexandru Păștinaru – președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).
Toate lucrările prevăzute au fost cuprinse în coridorul de expropriere, în zone avute în vedere la evaluarea impactului, fiind parte din abordarea generală a lucrării. S-a considerat de către specialiști că impactul asupra mediului este unul neglijabil, deoarece ecosistemele din zona adiacentă punctelor de lucru sunt preponderent antropizate. Mai mult, lucrările vor fi executate integral în afara ariilor naturale protejate.
„Mă bucur că acest drum național, de care vor beneficia zilnic zeci de mii de oameni, care locuiesc sau tranzitează zona, poate fi pus în practică, în județul Dâmbovița, după mulți ani în care s-a tot blocat din diverse motive. Datorită proiectului „Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km 0+000 – km 44+130 – Lărgire la 4 benzi de circulație si km 51+041 – km 109+905 – Drum la 2 benzi, Sector 1: Bâldana – Târgoviște, km 0+000 – km 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație”, va crește viteza de deplasare și va face din acest drum important, o rută de transport scurtă și rapidă”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu, vicepreședinte PSD Dâmbovița, prezent astăzi la semnarea Deciziei Etapei de Încadrare.
Vorbim despre o hotărâre deosebit de importantă, ținând cont de faptul că, în ultimii ani, o serie de personaje politice sau din cadrul unor organisme ale societății civile s-au opus cu vehemență implementării acestui proiect deosebit de important pentru viața economică și socială a județului Dâmbovița.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Târgoviște: „Cupa Cartierelor” 2024 la fotbal a fost câștigată de echipa zonei de centru
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Zilele Cetății Târgoviște 2024. Programul pentru duminică, 8 septembrie
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Acrobații periculoase pe Platoul Prefecturii Dâmbovița! Sărituri cu bicicleta peste copii întinși pe caldarâm!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Târgoviște: „Meciul Vedetelor” 2024, delectare, sudoare și… consolare!
-
Argeșacum 6 zile
Accident rutier mortal. A intrat cu mașina într-un parapet din beton
-
Giurgiuacum 4 zile
Patru tineri răniți într-un accident rutier între Mârșa și Videle
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Zilele Cetății Târgoviște 2024. Programul pentru sâmbătă, 7 septembrie
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Un mort și doi răniți într-un accident pe DN 71, la intersecția spre Titu – Cornățelu