Connect with us

SOCIAL

Haideți să fim eroii acestei fetițe! Are nevoie de 30.000 de euro pentru a fi operată

Publicat

pe

Elena Ghemes, o fetiță de doar 9 ani, este în pragul unei lupte care i-ar speria chiar și pe cei mai puternici dintre noi. În loc să se bucure de anii copilăriei, Elena se confruntă cu o provocare care îi pune la încercare nu doar trupul, ci și spiritul.

Elena este elevă în clasa a II-a C și, deși viața i-a adus o povară grea, ea nu și-a pierdut dorința de a iubi, de a spera și de a visa – ne dezvăluie Asociația „Salvează o inimă”, care a lansat o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru această fetiță curajoasă.

„Deși trupul ei este fragil, inima ei este plină de lumină și bunătate. Ea ne împărtășește din dragostea ei și ne roagă, cu sinceritatea unui copil, să fim alături de ea. „Dacă voi îmi veți întinde brațele, eu o să vă îmbrățișez pe toți,” spune Elena, inspirată de cuvintele lui Dumnezeu: „Să vă iubiți unii pe alții!”

Această fetiță visătoare își dorește să devină medic și psiholog, pentru a putea ajuta alți copii aflați în suferință. Din păcate, „scolioza congenitală”, o afecțiune gravă a coloanei vertebrale, îi amenință visele și bucuria copilăriei. Dar Elena nu cedează. Ea își găsește alinarea în cărți și în sprijinul fratelui ei, care o încurajează să nu renunțe la speranță.

Alături de ea, o mamă curajoasă trăiește fiecare zi cu durere și îngrijorare. Cu lacrimi în ochi, mama Elenei ne împărtășește povestea lor: „Visul Elenei de a deveni medic și psiholog este un vis care mă face să plâng de bucurie și durere. Știu că pentru ea, acest vis este mai mult decât o dorință – este o promisiune pe care și-a făcut-o sieși. Dar pentru ca acest vis să devină realitate, avem nevoie de ajutorul vostru. Suma necesară pentru operația Elenei este uriașă pentru noi, dar nu și pentru o comunitate unită. Vă rog din suflet, ajutați-ne să îi oferim Elenei șansa de a-și trăi viața așa cum merită – cu bucurie, sănătate și speranță”.

Pentru ca Elena să poată continua să viseze și să crească fără povara scoliozei congenitale, este nevoie de o operație urgentă, care costă 29.410 euro. Este o sumă enormă pentru familia Ghemes, dar pentru noi, împreună, este o șansă de a oferi Elenei un viitor luminos.

Acum este momentul să fim acea rază de speranță de care Elena are atât de mare nevoie. Fiecare donație, fiecare rugăciune, fiecare gest de bunătate contează. Avem ocazia de a transforma iubirea în fapte și de a arăta că suntem o comunitate puternică, capabilă să schimbe vieți.

Elena are nevoie de noi, iar noi avem puterea de a-i oferi o viață nouă. Haideți să fim eroii ei, să-i dăm șansa de a-și trăi copilăria și de a-și împlini visele. Dumnezeu ne-a învățat să ne iubim unii pe alții, iar acum avem șansa să trăim această lecție. Împreună, putem face ca inima Elenei să bată puternic, să viseze și să spere pentru un viitor mai bun. Haideți să îi dăm Elenei șansa de a-și împlini visele!”, este povestea dezvăluită de Asociația „Salvează o inimă”.

Pentru donații, folosiți informațiile de mai jos:
Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoșani

La detaliile plății, specificați numele ELENA GHEMES

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găești

Contabilul Primăriei Vișina și-a pus capăt zilelor. Bărbatul de 46 de ani a fost găsit spânzurat în podul locuinței sale. Cel care a dat peste trupul neînsuflețit al sinucigașului a fost fratele acestuia.

Colegii din cadrul administrației publice locale Vișina au rămas ca de piatră la auzul acestei vești. Nimeni nu își explică de ce bărbatul a recurs la acest gest, care au fost problemele care l-au determinat să ia o astfel de decizie.

Jean Istrate, primarul comunei Vișina, de dimineață, a vorbit cu contabilul la telefon. Acesta i-ar fi spus edilului că are ceva de rezolvat și că mai întârzie la serviciu. Apoi nu s-a mai știut nimic despre el. Familia, apropiații l-au căutat, dar nu au reușit să dea de el. Fratele său, având probabil un semn, s-a urcat în podul casei unde l-a găsit spânzurat.

Polițiștii au demarat cercetările în acest caz, încercând să afle care au fost cauzele care l-au condus pe bărbatul de 46 de ani să își pună capăt zilelor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

SOCIAL

”Răspundem cu suflet vârstnicilor singuri!”, campanie umanitară lansată de Fundația Regală Margareta

Publicat

pe

Peste 4.000 de vârstnici din România, care se confruntă cu lipsa resurselor, izolarea sau marginalizarea, contează pe sprijinul Fundației Regale Margareta, nu doar în perioada Sărbătorilor, ci în fiecare lună a anului.

Pentru ei, Fundația Regală a lansat Campania „Răspundem cu suflet vârstnicilor singuri!” și invită firmele să contribuie până la 31 decembrie cu 20% din impozitul pe profit pentru anul 2024, prin semnarea unui contract de sponsorizare. Suma disponibilă pentru sponsorizare poate fi calculată pe www.sponsorizez.ro.

De asemenea, persoanele fizice pot face o donație prin SMS cu textul SINGUR la 8844, pentru a contribui cu 2 Euro lunar în susținerea seniorilor vulnerabili.

În România, populația rezidentă de seniori cu vârsta de 65 de ani și peste depășește 3,8 milioane de persoane. Provocările vârstei vin la pachet și cu singurătatea, întrucât 1,35 milioane dintre seniori locuiesc singuri.

În 2024, Fundația Regală Margareta a României, prin implicarea companiilor și a persoanelor fizice donatoare, a sprijinit 4.000 de seniori și a oferit grant-uri pentru 27 de ONG-uri din România care, prin serviciile sociale locale, au răspuns diverselor nevoi ale vârstnicilor din comunitățile lor.

Persoanele vârstnice au beneficiat de:

  • ajutor material – tichete sociale, produse alimentare, igienice și sanitare sau paramedicale, bunuri de necesitate
  • sprijin practic – îngrijire sau menaj la domiciliu, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă,
  • consiliere socială și îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate
  • susținere emoțională, prin activități de socializare, servicii de alinare a singurătății sau consiliere psihologică
  • soluții pentru îmbătrânire activă, prin voluntariat în centre de zi pentru copii sau incluziune digitală.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite