Dâmboviţa
Alarmant! S-au înmulțit șoferii care urcă la volan fără permis și sub influența alcoolului
Ca și cum nu este destul cu traficul aglomerat, cu regulile de circulație care sunt respectate din ce în ce mai puțin, polițiștii de la Serviciul Rutier Dâmbovița trebuie să se confrunte și cu indivizi care se urcă la volan fără să posede permis de conducere și sub influența alcoolului sau a drogurilor.
Vineri – 23 august 2024, polițiștii din Găești au oprit în trafic, pe DN, 7, pe teritoriul localității Valea Mare, un autoturism care tracta o remorcă. La volan, un bărbat de 40 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule rutier. Așa că individul care nu a ținut cont de norme s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.
O zi mai târziu, în jurul orei 23:30, polițiștii de la Titu au depistat in trafic, pe drumul județean 711 D, un bărbat de 29 de ani, din Republica Moldova. Cetățeanul de dincolo de Prut conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și nu a fost totul! Când a fost testat cu aparatul etilotest, tânărului moldovean i-a reieșit o valoare de 1,29/mg alcool în aerul pur expirat. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice. Evident, s-a ales și cu dosar penal.
ACTUALITATE
Au fost desemnați câștigătorii Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediția 2024
Juriul ediției 2024 a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” a hotărât să premieze 6 lucrări, după cum urmează:
Secțiunea GRAFICĂ:
- Georgiana STĂNESCU-AFEMEI, Pulsul din adâncuri, acuarelă și pastel pe carton, 2023
- Ana OPRIȘOREANU, Oracol, acuarelă și tuș pe hârtie, 2024
- Ioanna DIMOSTHENOUS, Dor, cărbune, creion, acrilic, guașă și tuș pe hârtie, 2024
Secțiunea PICTURĂ
- Oana-Miriam OLTEANU, Putere, impasto acrilic pe pânză, 2022
- Mihaela CIUȘTEA, Reconstruction of a memory – Silence, tehnică mixtă pe pânză, 2023
- Diana Loredana PANTEA, Selene, ulei pe pânză, 2022
Conform regulamentului de participare, premiile se constituie în preț de achiziție. În concurs au fost înscrise anul acesta 162 de lucrări: 136 la secțiunea Pictură și 26 la secțiunea Grafică.
Festivitatea de premiere va avea loc, marți – 10 decembrie 2024, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.
Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (din ultimul an și masteranzilor) şi absolvenţilor Academiilor de Artă din România și Republica Moldova, care au putut participa cu cel mult două lucrări per persoană.
„Pictorul Gheorghe Petrașcu a ales să își stabilească atelierul la Târgoviște o perioadă considerabilă din viață (din anul 1923 până în 1943, când s-a îmbolnăvit și nu a mai putut lucra), atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului. Importanța și renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-au conturat încă din timpul vieții, fapt care i-a permis să se dedice în special artei sale (pictura și gravura) și care, în perioada petrecută la Târgoviște – de altfel cea mai fertilă perioadă din punct de vedere al creației sale – a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au făcut ca meritele artistice să-i fie recunoscute de către Academia Română care, pe 1 iunie 1936, îl alege membru, Gheorghe Petrașcu fiind primul pictor român academician. Astfel, prin numele pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.
Dâmboviţa
Deputata Carmen Holban a obținut un nou mandat în Parlament
Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a obținut, în urma votului de duminică, 1 decembrie 2024, un nou mandat. Promite că își va concentra activitatea, ca și până acum, pentru dezvoltarea sistemului sanitar din județ.
Reamintim că, prin amendamentele depuse de parlamentarii PSD de Dâmbovița la Legea bugetului de stat, în 2023 și 2024, Dâmbovița a primit fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, respectiv angiograf, RMN și momograf. Diferența de bani a fost suportată din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Toate cele trei aparate de investiții medicale au fost puse în funcțiune anul acesta.
„Sănătatea trebuie să fie prioritatea fiecărei politici publice. Ca deputat, voi susține orice inițiativă care să ducă la un sistem de sănătate performant. Voi face tot ceea ce ține de mine să avem spitale mai bune și cadre medicale performante, aici, în Dâmbovița”, spune Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.
-
ACTUALITATEacum 2 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
ALEGERIacum 11 ore
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ALEGERIacum o săptămână
Proces electoral foarte bine organizat la Nisa (Franța). În diaspora, votul durează trei zile
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Moreni: Perioadă de înscriere la Cupa „Moș Crăciun” la înot. Detalii aici!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
30 noiembrie 2024: Se deschide „Târgul de Crăciun” din municipiul Moreni