Connect with us

ACTUALITATE

„Din grijă pentru tine”. Consultații medicale gratuite în specialități diverse, pentru sute de târgovișteni

Publicat

pe

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România a organizat, în zilele de 6 și 7 septembrie, în Sala Polivalentă din Târgoviște, un centru de servicii medicale multidisciplinare tip ambulatoriu de specialitate, în cadrul campaniei de prevenire „Din grijă pentru tine”. Toate consultațiile au fost oferite în regim de gratuitate.

Au trecut pragul celor 22 de cabinete sute de persoane din Târgoviște și din împrejurimi, asigurați sau neasigurați, adventiști sau nu. De altfel, după cum s-au exprimat inițiatorii proiectului, prin această acțiune, care este una cu vechime, derulându-se deja în multe orașe din România, își doresc să vină îndeosebi în sprijinul persoanelor care nu au acces la serviciile medicale.

„Suntem la cea de-a 32-a ediție, în ceea ce privește municipii și orașe mari, iar ediții mai mici în România s-au desfășurat peste 80. Proiectul ,,Din grijă pentru tine” vine în întâmpinarea persoanelor care au nevoie de analize medicale urgente. (…) Domnul senator Titus Corlățean a fost la originea acestui proiect în momentul în care l-am gândit, ca Biserică, și în momentul în care am început să discutăm cu instituțiile statului. (…) Acțiunea nu se sfârșește aici. Avem pregătite 200 de kituri de igienă pentru persoane defavorizate, iar Primăria Târgoviște ne oferă adrese și ne ajută să le distribuim. (…) De asemenea, partea educativă se va desfășura prin seminariile antidrog și seminariile de educație pe care le vom desfășura în școli în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și cu Inspectoratul Școlar Județean”, a precizat Dragoș Mușat – directorul Departamentului Relații Oficiale al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

La Târgoviște, s-au implicat în reușita campaniei „Din grijă pentru tine” peste 50 de voluntari, 20 dintre aceștia fiind medici, unii dintre ei sosiți chiar și de la Cluj-Napoca. De asemenea, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România a primit sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, Primăriei Municipiului Târgoviște, Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România (ADRA), Centrului de Sănătate Premed, Librăriei Sola Scriptura Târgoviște, Romsound, BelDent și al Școlii Primare Adventiste din Târgoviște.

„Este o activitate care vine în folosul comunității și de aceea a durat foarte puțin aprobarea acțiunii. Atât eu cât și domnul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, am îmbrățișat această inițiativă. Mulțumesc organizatorilor, medicilor care sunt prezenți aici și tuturor celor care sunt implicați în această activitate care este foarte utilă și văd că are o adresabilitate foarte mare. Sunt oameni care vin să-și facă analize gratuite, iar din acest punct de vedere discutăm despre o acțiune foarte reușită”, a declarat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

La rândul său, secretarul general al județului Dâmbovița – Dan Popa a precizat că instituția pe care o reprezintă va sprijini întotdeauna proiectele sociale și i-a felicitat pe organizatori pentru această „acțiune de un succes remarcabil”.

Târgoviștenii și nu doar ei au putut beneficia de consultații medicale gratuite în specialități precum: ecografie abdominală, ecografie Doppler, neurologie, pneumologie, reumatologie, dermatologie, stomatologie, kinetoterapie, oftalmologie, EKG, ORL, diabet, medicină internă, psihologie. De asemenea, ISU Dâmbovița i-a învățat tehnici de acordare a primului ajutor.

„Mărturisesc că mi-am dorit foarte mult să văd acest proiect devenit realitate și la Târgoviște. Este un proiect foarte frumos la care am rezonat de la bun început, împreună cu domnul director Dragoș Mușat, cu medicii din spitalele, din clinicile din România care au o identitate creștină, nu sunt doar adventiști, sunt creștini în general. Rațiunea pentru care am rezonat și am susținut acțiunea în diferite orașe ale țării până acum și, iată, în sfârșit, și la Dâmbovița devine o realitate ce decurge și din identitatea ideologică. Sunt social-democrat și este firesc să ne uităm cu atenție la cei mulți, la oamenii care au nevoie de asistență, de sprijin.

Sunt oameni mulți nevoiași care nu-și permit să aloce bani prea mulți pentru analize medicale pentru că unele sunt sofisticate, unele sunt extrem de costisitoare, iar în al doilea rând, cu identitatea noastră creștină, nu ar trebui să obosim să încercăm să facem bine. Vedeți că există o organizare foarte bună, oamenii au aflat de proiect, s-a făcut promovarea, s-au înscris, vin la orele la care au fost stabiliți, sunt zeci de medici, personal medical care și-au rupt din timpul liber sau din ziua de muncă și au venit special din diferite colțuri ale țării, au venit și din București, din Cluj, din alte județe și, bineînțeles, din județul Dâmbovița, iar ceea ce fac este un lucru absolut remarcabil.

Le mulțumesc și eu medicilor, personalului medical, mulțumesc organizatorilor, domnului Dragoș Mușat, Bisericii Adventiste și celorlalți contributori, mulțumesc foarte mult pentru parteneriatul CJD – Primăria Târgoviște fără de care nu ar fi existat proiectul de la Târgoviște, dar și dimensiunii parlamentare care ne susține politic, colega Carmen Holban care este în Comisia de Sănătate și ne ajută foarte mult să facem cercul de relaționare pentru că dorim să promovăm aceste proiecte și în alte părți ale României. E un succes, oamenii sunt mulțumiți, sunt cazuri de urgență care au venit. La Oftalmologie am văzut un caz în urgență care a avut acces direct fără să mai aștepte la urgențe, așa cum se mai întâmplă când avem astfel de situații. Dorim succes pe mai departe și vom susține în continuare acest proiect”, a declarat senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.

În cuvântul său, deputata Carmen Holban i-a felicitat pe organizatori pentru această acțiune socială, dar și pe reprezentanții autorităților publice din județul Dâmbovița care au sprijinit proiectul.

„Avem aici un număr substanțial de cabinete medicale dotate foarte bine, medici de specialitate. Am întâlnit medici dâmbovițeni, sunt aici medici de familie, medici dermatologi, dar sunt și medici specialiști veniți din toate colțurile țării pentru a ajuta dâmbovițenii în sănătatea lor. Mă bucur că suntem în cea de-a doua zi și este deja un număr mare de pacienți care au intrat în aceste cabinete medicale, iar rezultatele sunt foarte bune, se pleacă cu rețete și tratament pentru ca pacienții, în scurt timp, să-și pună sănătatea pe picioare. Sigur că aceste evenimente sunt importante pentru județul nostru, îmi doresc ca ele să fie din ce în ce mai dese. Închei prin a-i felicita încă odată pe cei care sunt implicați în astfel de evenimente’’, este mesajul transmis de deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

Au mai luat cuvântul în cadrul conferinței de presă Lt. Radu Popescu – purtător de cuvânt al ISU Dâmbovița, Costel Gogoneață – directorul Speranța TV, Mădălin Avramescu – director relații publice în cadrul Bisericii Adventiste, Regiunea Muntenia și pastorul Sorin Goleanu – Departamentul de Sănătate al Bisericii Adventiste din Regiunea Muntenia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au fost desemnați câștigătorii Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediția 2024

Publicat

pe

Juriul ediției 2024 a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” a hotărât să premieze 6 lucrări, după cum urmează:

Secțiunea GRAFICĂ:

  • Georgiana STĂNESCU-AFEMEI, Pulsul din adâncuri, acuarelă și pastel pe carton, 2023
  • Ana OPRIȘOREANU, Oracol, acuarelă și tuș pe hârtie, 2024
  • Ioanna DIMOSTHENOUS, Dor, cărbune, creion, acrilic, guașă și tuș pe hârtie, 2024

Secțiunea PICTURĂ

  • Oana-Miriam OLTEANU, Putere, impasto acrilic pe pânză, 2022
  • Mihaela CIUȘTEA, Reconstruction of a memory – Silence, tehnică mixtă pe pânză, 2023
  • Diana Loredana PANTEA, Selene, ulei pe pânză, 2022

Conform regulamentului de participare, premiile se constituie în preț de achiziție. În concurs au fost înscrise anul acesta 162 de lucrări: 136 la secțiunea Pictură și 26 la secțiunea Grafică.

Festivitatea de premiere va avea loc, marți – 10 decembrie 2024, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (din ultimul an și masteranzilor) şi absolvenţilor Academiilor de Artă din România și Republica Moldova, care au putut participa cu cel mult două lucrări per persoană.

„Pictorul Gheorghe Petrașcu a ales să își stabilească atelierul la Târgoviște o perioadă considerabilă din viață (din anul 1923 până în 1943, când s-a îmbolnăvit și nu a mai putut lucra), atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului. Importanța și renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-au conturat încă din timpul vieții, fapt care i-a permis să se dedice în special artei sale (pictura și gravura) și care, în perioada petrecută la Târgoviște – de altfel cea mai fertilă perioadă din punct de vedere al creației sale – a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au făcut ca meritele artistice să-i fie recunoscute de către Academia Română care, pe 1 iunie 1936, îl alege membru, Gheorghe Petrașcu fiind primul pictor român academician. Astfel, prin numele pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Titu: Antreprenorii își pot rezerva standuri la evenimentul „Magia Crăciunului”. Detalii aici!

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, în perioada 19-21 decembrie, evenimentul „Magia Crăciunului”. În acest sens, antreprenorii din domeniul alimentar și non-alimentar (persoane fizice sau juridice) care doresc să participe cu standuri de produse trebuie să depună cerere de înscriere până în data de 6 decembrie 2024, inclusiv. Comercianții selectați vor fi anunțați în data de 9 decembrie, aceștia urmând să achite taxa de rezervare în zilele de 10 și 11 decembrie.

🔷 Formularul de înscriere poate fi completat la Primăria Orașului Titu sau poate fi descărcat accesând următorul link: https://storage.asista.ro/anunturi/operator/DB1037366733/Formular_inscriere_eveniment-4-1732634354.pdf

🔷 Documentele se pot depune la Prim ăria Orașului Titu sau online pe adresa de mail primariatitu@yahoo.com

🔷 Documente necesare:
– Certificat de înregistrare fiscală
– Copie CI
– Certificat constatator (ONRC, din care să rezulte obiectul de activitate autorizat)
– 5 fotografii reprezentative cu produsele pe care doresc să le comercializeze
– Avize: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (produse alimentare)
– Certificat de conformitate, de garanție și / sau calitate ale produselor expuse și comercializate.

🔷 Activități acceptate
Produse nealimentare:
– obiecte decorative
– articole de vestimentație ( handmade / croșetate)
– bijuterii
– produse naturiste sau de îngrijire
– papetărie
– lumânări handmade

Produse alimentare:
– fast food, dulciuri
– mezeluri tradiționale ( cârnați, brânză, șuncă)
– siropuri, ceaiuri, miere
– băuturi calde ( ceai, vin fiert, ciocolată caldă)
– gogoși, clătite, popcorn, kürtos, hoț dog, turtă dulce

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite