Connect with us

Dâmboviţa

Scafandrii de la ISU Dâmboviţa s-au antrenat pe Lacul Colibița

Publicat

pe

Echipajul de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița s-a antrenat, săptămâna aceasta, alături de alți colegi din țară, pe lacul Colibița din județul Bistrița-Năsăud. Scafandrii au exersat proceduri de salvare și recuperare, simulând intervenții în condiții reale de dificultate. Lacul Colibița oferă un cadru ideal pentru astfel de antrenamente – ne informează ISU Dâmboviţa.

„Aceste exerciții sunt esențiale pentru perfecționarea tehnicilor de salvare și intervenție în situații de urgență care implică medii acvatice. Scafandrii din cadrul ISU Dâmboviţa au demonstrat încă o dată profesionalism și dedicare în misiunile de pregătire, arătând că sunt mereu pregătiți să intervină în cele mai dificile condiții. Felicitări colegilor scafandri pentru efortul și dedicarea de care dau dovadă”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Agricultura are nevoie continuu de sprijin din partea statului

Publicat

pe

Deputat PSD de Dâmbovița Marian Țachianu

Agricultura este un segment important al economiei naționale care trebuie neapărat susținut. Vorbim despre un sector strategic, de siguranță națională și care aduce și plus valoare, în afară de stabilitate alimentară. Fermierii români s-au confruntat în ultimii ani cu o serie de probleme generate de secetă, de lipsa precipitațiilor, de căldura excesivă, la care s-au adăugat războiul din Ucraina și intrarea în țară a produselor agricole aduse la prețuri mici, punându-i în dificultate agricultorii români care nu au mai putut să își vândă cerealele la prețuri acceptabile, să-și poată acoperi costurile de producție și celelalte investiții. Crescătorii de animale, de asemenea, au fost nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat crizele apărute ca urmare a apariției unor boli care au decimat populațiile de porcine și ovine. Disperarea i-a adus în nenumărate rânduri pe crescătorii de oi în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra faptului că există pericolul, din cauza exigenței excesive a autorităților, să fie distrus un sector zootehnic important.

Deputatul PSD Marian Țachianu, aflat la sfârșitul mandatului său de parlamentar, a fost întotdeauna alături de fermierii români, de cei care trudesc pentru pâinea țării, implicându-se în rezolvarea unor situații limită.

„Știu cum se lucrează pământul, câte eforturi se depun pentru obținerea rezultatelor finale, adică a unei recolte bogate, suficientă pentru a asigura bunăstarea și siguranța alimentară. Au existat programe de finanțare în sectorul agricol, vegetal și zootehnic deosebit de importante. S-a pus accent pe atragerea tinerilor către agricultură, pentru deschiderea unor exploatații agricole noi și pentru modernizarea celor existente.

Guvernul Ciolacu a răspuns semnalelor trase de fermieri, de cei care simt pulsul pământului și nevoile sale. S-au acordat subvenții, sprijin pentru recoltele calamitate. De asemenea, programul rabla pentru tractoare, care are în vedere înnoirea parcului de utilaje agricole, este una dintre măsurile bune care au fost luate. Mai sunt însă multe de făcut.

Provocările în domeniul agricol apar continuu, există speranțe dar există și risc, eșec. Fermierii trebuie să fie în permanență pregătiți să facă față problemelor care apar. Din păcate, nu pot face asta singuri. Când situația o cere, este nevoie de implicare din partea factorilor de decizie – minister, agenții din domeniu, direcții. Agricultura este un domeniu viu, un organism care este ținut în viață prin profesionalism, prin mult efort, prin trudă continuă și, evident, cu dăruire. Nu poți face agricultură dacă nu ești atras, dedicat acestei activități”, crede deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Au fost desemnați câștigătorii Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediția 2024

Publicat

pe

Juriul ediției 2024 a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” a hotărât să premieze 6 lucrări, după cum urmează:

Secțiunea GRAFICĂ:

  • Georgiana STĂNESCU-AFEMEI, Pulsul din adâncuri, acuarelă și pastel pe carton, 2023
  • Ana OPRIȘOREANU, Oracol, acuarelă și tuș pe hârtie, 2024
  • Ioanna DIMOSTHENOUS, Dor, cărbune, creion, acrilic, guașă și tuș pe hârtie, 2024

Secțiunea PICTURĂ

  • Oana-Miriam OLTEANU, Putere, impasto acrilic pe pânză, 2022
  • Mihaela CIUȘTEA, Reconstruction of a memory – Silence, tehnică mixtă pe pânză, 2023
  • Diana Loredana PANTEA, Selene, ulei pe pânză, 2022

Conform regulamentului de participare, premiile se constituie în preț de achiziție. În concurs au fost înscrise anul acesta 162 de lucrări: 136 la secțiunea Pictură și 26 la secțiunea Grafică.

Festivitatea de premiere va avea loc, marți – 10 decembrie 2024, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (din ultimul an și masteranzilor) şi absolvenţilor Academiilor de Artă din România și Republica Moldova, care au putut participa cu cel mult două lucrări per persoană.

„Pictorul Gheorghe Petrașcu a ales să își stabilească atelierul la Târgoviște o perioadă considerabilă din viață (din anul 1923 până în 1943, când s-a îmbolnăvit și nu a mai putut lucra), atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului. Importanța și renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-au conturat încă din timpul vieții, fapt care i-a permis să se dedice în special artei sale (pictura și gravura) și care, în perioada petrecută la Târgoviște – de altfel cea mai fertilă perioadă din punct de vedere al creației sale – a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au făcut ca meritele artistice să-i fie recunoscute de către Academia Română care, pe 1 iunie 1936, îl alege membru, Gheorghe Petrașcu fiind primul pictor român academician. Astfel, prin numele pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite