Connect with us

POLITIC

Comentarii la rece. Ciucă a culcat PNL-ul în tranșeele politicii românești

Publicat

pe

Alegerile generale au avut rezultate surprinzătoare, dar previzibile, dacă urmărim amprenta primului tur al prezidențialelor. PSD abia a scos un scor cu doi în față. Cel mai slab din toată evoluția sa electorală de după 1989. Au existat mai multe vine pentru obținerea acestui rezultat, dar nu vorbesc despre asta acum. Vreau să aduc în discuție un alt element care pur și simplu i-a dinamitat pe social-democrați, lăsându-i cel puțin fără două-trei procente. Pe lângă PSD, au mai apărut, hodoronc-tronc, și eu nu cred că a fost întâmplător, două formațiuni cu nume aproape identice, doar cu un apendic insignifiant la coadă, Partidul Social Democrat Unit și Partidul Social Democrat Independent. Ei bine, cele două partide de buzunar, despre care până la aceste alegeri nu am auzit, au creat confuzie prin multe secții de vot. Au pus oamenii ștampila pe unul dintre cele două sigle de PSD unit și independent gândindu-se, evident, la partidul lui Ciolacu. Confuzia a fost una imensă prin județul Galați și nu numai. Cele trei lalele de la PSDU au fost confundate cu trandafirii de la PSD. Eu nu cred că jocul a fost unul întâmplător. Nimic nu se mai consumă așa în politica din România!


Mă așteptam ca șeful campaniei electorale de la PSD, stimabilul Mihai Tudose, să își dea demisia. De unde! Omul a ieșit în față, chiar prea mult, îmbrăcat cu un soi de pufoaică și a dat sfaturi, și-a exprimat punctul de vedere. Alo, nea Tudose, bre, du-te acasă, lasă pe alții să vorbească, să explice, dacă mai sunt lucruri de explicat! Mata ți-ai făcut jocul și nu a ieșit bine. Hai, mai în spate!


Liberalii se duc cu pași înceți și siguri după PNȚcd, dacă nu își schimbă atitudinea, mesajul. Trebuie să iasă din haina aceea ușoară de ciocoi boemi. Generalul nu i-a salvat. „Ciucii” care au împânzit toată țara, cu titulatura aceea de film prost – „un ostaș în slujba țării”, au dat prost. Au născut bancuri, nu simpatie.

Nicolae Ciucă, și fie vorba între noi, nu a avut deloc comportament de soldat, de general, a fost moale, pierdut în spațiu. Mesajul anemic. Te așteptai la altceva de la un fost militar de carieră. Ciucă a tras în jos partidul, l-a culcat în tranșeele politicii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Senatorul Ciprian Iacob, despre Unirea de la 1859: Rămâne un exemplu viu de unitate și patriotism!

Publicat

pe

De

Privind înapoi, cu mândrie și recunoștință, onorăm sacrificiile și viziunea celor care au pus bazele primei uniri politice a teritoriilor românești. La 24 ianuarie 1859 s-a semnat actul istoric ce a deschis calea către România modernă. Pentru noi, cei de astăzi, evenimentul petrecut acum 166 de ani rămâne un exemplu viu de unitate și patriotism.

Unirea Principatelor Române a fost realizată prin eforturile unor lideri vizionari care, cu peste un veac și jumătate în urmă, au înțeles să pună interesul național mai presus de ambițiile personale. Mânați doar de datorie față de Țară și Popor, acești patrioți au reușit, la 24 ianuarie 1859, să consfințească marele act istoric al alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei și al Țării Românești, creând astfel primul stat român unificat – Principatele Unite.

Unirea Principatelor nu a reprezentat doar un eveniment politic de o importanță majoră, ci și o expresie elocventă a triumfului spiritului național românesc. Moștenirea acestui moment istoric reverberează peste secole, constituind un apel constant la devotament față de țară, la apărarea valorilor naționale și la menținerea demnității colective. Curajul și viziunea celor care au crezut cu fermitate în idealul unității naționale ne oferă un model de inspirație perpetuă, pe care suntem datori să-l onorăm nu doar prin admirație, ci prin acțiuni concrete și asumate.

La mulți ani, române, la mulți ani popor demn şi nobil!

Ciprian Constantin Iacob,
Senator AUR Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Aurelian Cotinescu, deputat: Mica Unire de la 1859 a fost un măreț act istoric

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița Aurelian Cotinescu spune că nu ar trebui să uităm vreodată, ca popor, că Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859 a fost „un măreț act istoric”. Să nu uităm că atunci, cu 166 de ani în urmă, au fost puse bazele României moderne. Să nu uităm că atunci, cu 166 de ani în urmă, voința oamenilor a fost dublată de eforturile liderilor politici de la acea vreme.

„Odată cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, ca domnitor al Moldovei şi al Ţării Româneşti, în 1859, a fost realizată Unirea Principatelor, un moment decisiv în istoria națiunii noastre.


Unirea este singura stare politică, ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atât de mult timp – Alexandru Ioan Cuza


Unirea Principatelor Române a izvorât din conştiinţa unităţii de neam şi limbă a românilor, dublată de eforturile liderilor politici. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a transmis deputatul PNL Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite