Connect with us

Dâmboviţa

Trafic blocat în Priseaca. Accident cu trei autoturisme implicate

Publicat

pe

Accident rutier în această seară, în jurul orei 19:15, pe DN72A, în Priseaca. Potrivit IPJ Dâmbovița, este vorba despre o coliziune între trei autoturisme. Se pare că au fost rănite două persoane. Traficul este blocat.

UPDATE, Ora 22:00 – Comunicat IPJ Dâmbovița 

În această seară, 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Priseaca.

Din primele verificări efectuate, s-a constatat că s-ar fi produs o coliziune pe drumul național 72A, în Priseaca, între patru autoturisme, conduse de patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani.

În urma coliziunii, trei șoferi de 18, 26, respectiv 36 și un minor, de 8 ani au fost răniți, fiind transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Traficul a fost reluat.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

71,46% din bugetul CJ Dâmbovița pentru 2025 merge la secțiunea dezvoltare

Publicat

pe

Proiecte importante pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Dâmboviţa de astăzi, 21 martie. 41 la număr. Aleșii, prezență majoritară. Vot, la fel. Nu abțineri, nu împotrivă. Nu comentarii, interpelări, luări de poziție. A existat o singură bulă de tensiune, ce ține de măruntaiele politicii. Propunerea venită din partea consilierilor AUR, prin vocea alesului Sorin Sandu, de a fi nominalizat ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică a colegului Florin Petcu, fost ofițer superior de poliție, a căzut la vot, nu a fost îmbrățișată de majoritate. Ei, așa este în politică! Astfel de procedee se întâmplă la toate casele mari. În rest, armonie, așa cum este bine să se întâmple atunci când se dezbat problemele de importanță majoră pentru comunitate.

S-a votat la unison pentru achiziția de dotări necesare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor. Maestrul Florin Georgescu, managerul Centrului Județean de Cultură, a prezentat Programul minimal de acțiuni culturale ce urmează să fie organizate în anul în curs, solicitând aprobarea sumelor necesare desfășurării acestora. Vorbim de o multitudine de evenimente cultural-artistice cum puține se întâmplă în țară, care alcătuiesc o cunună în jurul celei mai mari manifestări desfășurate în Dâmbovița – „Zilele Județului”, în perioada mai – iunie 2025.

Nu au lipsit nici proiectele de hotărâre privind asocierea Consiliul Județean Dâmbovița cu mai multe unități administrativ-teritoriale, în vederea implementării unor proiecte prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Aici, președintele Corneliu Ștefan a vrut să atragă atenția primarilor care vor sprijin pentru realizarea unor investiții de interes local, dar uită apoi să se achite de partea lor de responsabilitate financiară. A dat de înțeles șeful administrației județene că edilii care nu sunt serioși nu vor mai beneficia de sprijin din partea CJ Dâmbovița.

Și, evident, unul dintre cele mai importante capitole ale ședinței ordinare a Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi l-a reprezentat aprobarea bugetului. După cum a precizat Corneliu Ștefan, 2025 este un an dedicat investițiilor și dezvoltării. Un procent de 71,46% din bugetul CJD merge pentru dezvoltare, cu 31,42% mai mult decât în 2024. Doar 28,54% este destinat funcționării instituționale.

Sunt continuate investițiile de modernizare a infrastructurii din sănătate, educație, căi rutiere, turism și sport. Merge înainte proiectul privind construirea unui spital de Pediatrie la Târgoviște, un deziderat important al președintelui Corneliu Ștefan, extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență, reabilitarea clădirii Secției de Tratamente Recuperatorii și cea a Pavilionului Administrativ al aceleiași unități spitalicești. Totodată, președintele Consiliului Județean Dâmbovița dorește edificarea parcării supraetajată din curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea și modernizarea imobilului Serviciului Public de Ambulanță Dâmbovița și cel al Ambulanței din Moreni. Activitatea internă a spitalului târgoviștean va fi digitalizată. Clădirea care adăpostește Secția Boli Infecțioase va intra într-un program de creștere a eficienței energetice.

La capitolul infrastructură rutieră, merg înainte cu pași repezi proiectele privind centura ocolitoare a orașului Găești, centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni, inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, centura ocolitoare a municipiului Moreni și centura ocolitoare a orașului Titu, precum și dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște, DJ 720C , Gura Ocniței – Ocnița și DJ 720A, Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A. Reabilitarea și modernizarea DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni.

La capitolul educație, CJ Dâmbovița intenționează să achiziționeze microbuze electrice sau hibride pentru elevii din localitățile județului. Totodată, continuă dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Dâmbovița. Bibliotecile vor deveni adevărate Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

Consiliul Județean Dâmbovița merge înainte cu dezvoltarea domeniului schiabil „Cocora” din Stațiunea Peștera – Padina din Munții Bucegi. De asemenea, se lucrează intens la complexul sportiv „Dâmbovița Arena”.

Clădirea Palatului Administrativ din centrul municipiului care adăpostește Consiliul Județean, Instituția Prefectului și alte servicii deconcentrate, va intra, după zeci de ani, într-un amplu program de consolidare, reabilitarea și modernizare.

„Vom continua Programul Județean de Dezvoltare Locală, prin care vom sprijini proiectele importante ale administrațiilor locale din județ. Nu împărțim județul pe culori politice, nu am făcut-o niciodată! Pentru ca Dâmbovița să se dezvolte este nevoie să facem echipă bună cu fiecare primărie din județ, să lucrăm împreună, iar rezultatele muncii noastre să se vadă în fiecare comunitate dâmbovițeană”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Curățenia de primăvară schimbă imaginea orașului Titu

Publicat

pe

Primăria Titu execută în această perioadă, prin serviciile proprii, ample lucrări de întreținere și curățenie în oraș. Pentru unii, ar putea părea nesemnificative, însă schimbările la nivel de estetică se văd deja și sunt apreciate de cetățeni.

Iată unde s-a acționat săptămâna aceasta și ce lucrări au fost abordate:

Curățenie și întreținere
– Colectare deșeuri abandonate lângă Stația de gaze Titu Târg
– Curățenie în Parcul Plopu și locul de joacă
– Reparații foișor loc joacă și foișor fântâni în Parcul Plopu
– Îndepărtarea vegetației de pe trotuarul de pe Str. Gării
– Săpat lalele pe Str. Pictor N. Grigorescu – cu participarea persoanelor asistate social
– Curățenie și reparații foișor în Parcul Fusea

Îmbunătățiri infrastructură
– Înlocuire capace canal pe Str. I.C. Vissarion (spatele blocului 6)
– Toaletare pomi în jurul blocului ANL C3 și în zona garajelor
– Cosire iarbă în Parcul Sălcuța, curățenie pe terenul de fotbal și locul de joacă
– Semănare semințe gazon pe Str. Nouă
– Montare capace canal la blocul ANL C3
– Repararea subsolului Blocului C3

Lucrări diverse
– Adus pământ pentru umplere și nivelare lângă creșa nouă
– Lărgirea drumului de acces în zona agricolă Plopu
– Igienizare și curățenie fântâni

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite