ADMINISTRAŢIE
71,46% din bugetul CJ Dâmbovița pentru 2025 merge la secțiunea dezvoltare

Proiecte importante pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Dâmboviţa de astăzi, 21 martie. 41 la număr. Aleșii, prezență majoritară. Vot, la fel. Nu abțineri, nu împotrivă. Nu comentarii, interpelări, luări de poziție. A existat o singură bulă de tensiune, ce ține de măruntaiele politicii. Propunerea venită din partea consilierilor AUR, prin vocea alesului Sorin Sandu, de a fi nominalizat ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică a colegului Florin Petcu, fost ofițer superior de poliție, a căzut la vot, nu a fost îmbrățișată de majoritate. Ei, așa este în politică! Astfel de procedee se întâmplă la toate casele mari. În rest, armonie, așa cum este bine să se întâmple atunci când se dezbat problemele de importanță majoră pentru comunitate.
S-a votat la unison pentru achiziția de dotări necesare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor. Maestrul Florin Georgescu, managerul Centrului Județean de Cultură, a prezentat Programul minimal de acțiuni culturale ce urmează să fie organizate în anul în curs, solicitând aprobarea sumelor necesare desfășurării acestora. Vorbim de o multitudine de evenimente cultural-artistice cum puține se întâmplă în țară, care alcătuiesc o cunună în jurul celei mai mari manifestări desfășurate în Dâmbovița – „Zilele Județului”, în perioada mai – iunie 2025.
Nu au lipsit nici proiectele de hotărâre privind asocierea Consiliul Județean Dâmbovița cu mai multe unități administrativ-teritoriale, în vederea implementării unor proiecte prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Aici, președintele Corneliu Ștefan a vrut să atragă atenția primarilor care vor sprijin pentru realizarea unor investiții de interes local, dar uită apoi să se achite de partea lor de responsabilitate financiară. A dat de înțeles șeful administrației județene că edilii care nu sunt serioși nu vor mai beneficia de sprijin din partea CJ Dâmbovița.
Și, evident, unul dintre cele mai importante capitole ale ședinței ordinare a Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi l-a reprezentat aprobarea bugetului. După cum a precizat Corneliu Ștefan, 2025 este un an dedicat investițiilor și dezvoltării. Un procent de 71,46% din bugetul CJD merge pentru dezvoltare, cu 31,42% mai mult decât în 2024. Doar 28,54% este destinat funcționării instituționale.
Sunt continuate investițiile de modernizare a infrastructurii din sănătate, educație, căi rutiere, turism și sport. Merge înainte proiectul privind construirea unui spital de Pediatrie la Târgoviște, un deziderat important al președintelui Corneliu Ștefan, extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență, reabilitarea clădirii Secției de Tratamente Recuperatorii și cea a Pavilionului Administrativ al aceleiași unități spitalicești. Totodată, președintele Consiliului Județean Dâmbovița dorește edificarea parcării supraetajată din curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea și modernizarea imobilului Serviciului Public de Ambulanță Dâmbovița și cel al Ambulanței din Moreni. Activitatea internă a spitalului târgoviștean va fi digitalizată. Clădirea care adăpostește Secția Boli Infecțioase va intra într-un program de creștere a eficienței energetice.
La capitolul infrastructură rutieră, merg înainte cu pași repezi proiectele privind centura ocolitoare a orașului Găești, centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni, inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, centura ocolitoare a municipiului Moreni și centura ocolitoare a orașului Titu, precum și dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște, DJ 720C , Gura Ocniței – Ocnița și DJ 720A, Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A. Reabilitarea și modernizarea DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni.
La capitolul educație, CJ Dâmbovița intenționează să achiziționeze microbuze electrice sau hibride pentru elevii din localitățile județului. Totodată, continuă dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Dâmbovița. Bibliotecile vor deveni adevărate Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.
Consiliul Județean Dâmbovița merge înainte cu dezvoltarea domeniului schiabil „Cocora” din Stațiunea Peștera – Padina din Munții Bucegi. De asemenea, se lucrează intens la complexul sportiv „Dâmbovița Arena”.
Clădirea Palatului Administrativ din centrul municipiului care adăpostește Consiliul Județean, Instituția Prefectului și alte servicii deconcentrate, va intra, după zeci de ani, într-un amplu program de consolidare, reabilitarea și modernizare.
„Vom continua Programul Județean de Dezvoltare Locală, prin care vom sprijini proiectele importante ale administrațiilor locale din județ. Nu împărțim județul pe culori politice, nu am făcut-o niciodată! Pentru ca Dâmbovița să se dezvolte este nevoie să facem echipă bună cu fiecare primărie din județ, să lucrăm împreună, iar rezultatele muncii noastre să se vadă în fiecare comunitate dâmbovițeană”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
ADMINISTRAŢIE
Primarul de la Pietrari vrea să redeschidă centrul after school din satul Șipot

Primarul comunei Pietrari, din județul Dâmbovița, și-a propus ca, în luna septembrie 2025, să redeschidă centrul after school din satul Șipot. Ne-a spus Cornel Coman că este un obiectiv pe care l-a construit înainte de anul 2016, pe structura fostei școli ce fusese desființată (Nota redacției: Cornel Coman a mai fost primar la Pietrari în perioada 2008-2016).
„Era o frumusețe acest centru. Cum am plecat eu de la Primărie, a fost închis. Aveam 22 de copii pe care îi duceam acolo. În septembrie, îl redeschid. Într-adevăr, a existat o problemă. Finanțarea obținută la momentul respectiv ne obliga ca beneficiari să fie doar copii cu probleme sociale.
Acum, nemaifiind sub monitorizare, refac after school-ul, o să pun o taxă lunară și dau voie la toți copiii, pentru că am oameni care sunt ocupați și nu au cu cine să-i lase acasă Nu o să fie o taxă împovărătoare. Undeva la 400 de lei lunar. Duc copiii acolo, duc profesor să stea cu ei, îi dau masa de prânz, își fac temele, iar la ora 17:00 vine mașina școlii, îi ia și îi duce acasă”, ne-a declarat primarul Cornel Coman.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Târgoviște a predat Clubului Sportiv Școlar baza multifuncțională construită în Micro 3

Asigurarea infrastructurii de bază în domeniile educației, sportului și culturii reprezintă priorități pentru administrația publică locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan. Rezultatele pe acest palier al dezvoltării se văd, se simt, în municipiul Târgoviște și conduc evident la rezultate.
Astăzi – 30 aprilie 2025, Baza Sportivă construită în Micro 3 în urma unui proiect inițiat de Primăria Târgoviște și derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI) a intrat în gestiunea și administrarea Clubului Sportiv Școlar.
Valoarea acestui obiectiv destinat practicării mai multor discipline sportive a fost de 3 milioane de lei. În structura bazei sportive intră un teren de sport multifuncțional dotat cu instalație pentru nocturnă și vestiare moderne, utilate cu tot ceea ce este necesar.
Am aflat de la primarul Cristian Daniel Stan că, în a doua etapă investițională, va fi eficientizată energetic sala de sport, astfel încât cei peste 700 de copiii care practică diferite sporturi în cadrul Clubului Sportiv Școlar să beneficieze de toate facilitățile pentru o pregătire sportivă de calitate și performanță.
Directorul Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, Cătălin Tănase, a mulțumit în cadrul conferinței de presă de astăzi, prilejuită de predarea bazei sportive, autorităților locale, primarului Cristian Daniel Stan, pentru implicare, pentru tot ceea ce întreprind pentru a stimula fenomenul sportiv, pentru a asigura condiții excelente copiilor din municipiu care iubesc mișcarea, sportul și care, mai mult, fac performanță în anumite discipline. Vorbim aici de elevii care activează în echipele de baschet, handbal, volei și fotbal. Directorul Clubului Sportiv Școlar a vorbit și despre sala de sport, edificată tot prin implicarea Primăriei Târgoviște.
În construcția modernă, dotată ca la carte, cu teren multifuncțional, se pot organiza competiții sportive de nivel național și internațional. Chiar luna viitoare, la Târgoviște, în sala de sport a Clubului Sportiv Școlar se va organiza un Festival Național de minibaschet unde vor concura 20-30 de echipe din regiunea de sud a țării.
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona sensului giratoriu de la ieșirea spre Ulmi. Un TIR a intrat în gardul unui imobil
-
Dâmboviţaacum 2 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona magazinului Kaufland din centru. Un motociclist a ajuns la spital
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Dr. Horațiu Remus Moldovan este noul șef al Casei Naționale de Sănătate
-
SOCIALacum 5 zile
Șofer nevinovat a murit într-un accident rutier provocat de un tânăr de 22 de ani
-
Argeșacum o săptămână
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
POLITICacum 6 zile
Alexandra Mădălina Savin face alianță cu cetățenii orașului Bușteni
-
Dâmboviţaacum o zi
Zeci de amenzi aplicate deținătorilor de animale din județul Dâmbovița
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare