Connect with us

Prahova

CONFERINŢĂ: Reginele României, istorie şi cultură!

Cunoscutul istoric prof. univ. dr. Georgeta Filitti va susţine, marţi – 16 ianuarie 2018, de la ora 15:00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în sala Auditorium, conferinţa „Reginele României, istorie şi cultură”.

Publicat

pe

Cunoscutul istoric prof. univ. dr. Georgeta Filitti va susţine, marţi – 16 ianuarie 2018, de la ora 15:00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în sala Auditorium, conferinţa „Reginele României, istorie şi cultură”.

Regina Elisabeta, alături de soţul său, Regele Carol I al României, lângă maşina de scris, în cercuri literare, la căpătâiul bonavilor, alături de nevăzători – iată cinci dintre cele mai cunoscute ipostaze în care s-a afirmat în istoria şi cultura românilor. A publicat poezii, basme, amintiri, piese de teatru, în limbile franceză şi germană, sub pseudonimul Carmen Sylva.

Regina Maria, alături de Regele Ferdinand I al României, a reprezentat o prezenţă remarcabilă la Curtea Regală: în timpul războiului merge în tranşee, în spitale printre răniţi; se implică în activitatea diplomatică pentru a consfinţi internaţional Marea Unire. Înzestrată cu un simţ estetic deosebit, şi-a pus amprenta în amenajarea Palatului Cotroceni, Castelelor Pelişor, Bran şi Balcic. A publicat, în engleză şi franceză, articole, schiţe, povestiri şi memorialistică, pentru a face cunoscută cultura şi spiritualitatea românească.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Biroul Teritorial Ploiești al Instituției Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 66 de cazuri

Publicat

pe

Reprezentanții Biroului Teritorial Ploiești al Instituției Avocatul Poporului, care are competență județele Dâmbovița, Prahova și Buzău, au primit în audiență, în primele 9 luni ale acestui an, 562 cetățeni, care au depus 209 petiții. De asemenea, au fost primite 700 apeluri telefonice. Totodată, au fost înregistrate 66 de sesizări din oficiu și au fost efectuate 15 anchete proprii, în urma cărora au fost emise de către Avocatul Poporului 7 recomandări pentru remedierea deficiențelor rezultate in urma verificărilor.

Situaţia activității pe perioada 01 ianuarie – 30 septembrie 2022, pentru județele arondate se prezintă astfel:

Reamintim că Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului are sediul în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155; tel./fax – 0244.593.227, program de audienţe: luni-joi – orele 09:00-16:00, vineri – orele 09:00-14:00, iar petiţiile pot fi trimise și prin poştă, prin e-mail la adresa avpprahova@avp.ro sau prin fax. Petițiile adresate Instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxe de timbru, iar audiențele sunt gratuite.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Prahova

Incendiu puternic la Ocolul Silvic din Măneciu

Publicat

pe

Sursa foto: captură video YouTube

Pompierii prahoveni au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu violent declanșat în Măneciu. Mai multe clădiri aflate în administrarea Ocolului Silvic din localitate au fost cuprinse de flăcări.

Militarii au acționat și pentru protejarea unui depozit de carburanți din apropiere, spre care se îndreptau limbile de foc. După câteva ore de luptă cu focul extins pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp, incendiul a fost localizat iar pericolul de a ajunge la rezervoarele cu combustibil eliminat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats