Conectați-vă cu noi

Prahova

CONFERINŢĂ: Reginele României, istorie şi cultură!

Cunoscutul istoric prof. univ. dr. Georgeta Filitti va susţine, marţi – 16 ianuarie 2018, de la ora 15:00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în sala Auditorium, conferinţa „Reginele României, istorie şi cultură”.

Publicat

pe

Cunoscutul istoric prof. univ. dr. Georgeta Filitti va susţine, marţi – 16 ianuarie 2018, de la ora 15:00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în sala Auditorium, conferinţa „Reginele României, istorie şi cultură”.

Regina Elisabeta, alături de soţul său, Regele Carol I al României, lângă maşina de scris, în cercuri literare, la căpătâiul bonavilor, alături de nevăzători – iată cinci dintre cele mai cunoscute ipostaze în care s-a afirmat în istoria şi cultura românilor. A publicat poezii, basme, amintiri, piese de teatru, în limbile franceză şi germană, sub pseudonimul Carmen Sylva.

Regina Maria, alături de Regele Ferdinand I al României, a reprezentat o prezenţă remarcabilă la Curtea Regală: în timpul războiului merge în tranşee, în spitale printre răniţi; se implică în activitatea diplomatică pentru a consfinţi internaţional Marea Unire. Înzestrată cu un simţ estetic deosebit, şi-a pus amprenta în amenajarea Palatului Cotroceni, Castelelor Pelişor, Bran şi Balcic. A publicat, în engleză şi franceză, articole, schiţe, povestiri şi memorialistică, pentru a face cunoscută cultura şi spiritualitatea românească.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova are un nou purtător de cuvânt

Publicat

pe

Căpitanul Daniel Chirvase este noul purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, odată cu promovarea concursului pentru trecere în corpul ofițerilor.

Daniel Chirvase este absolvent al Universității Spiru Haret București – specializarea Drept. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de pregătire în domeniul relațiilor publice. În perioada iunie 2007 – februarie 2021, și-a desfășurat activitatea în cadrul IJJ Vaslui.

Citește în continuare

Prahova

Și-a dat foc la casă fiindcă l-a părăsit nevasta!

Publicat

pe

Sursa foto: Știrile PRO TV

Un bărbat din Ploiești, din cauza faptului că l-a părăsit soția pe fondul unor neînțelegeri, a fost cuprins de o criză nervoasă care a culminat cu incendierea propriei locuințe.

Focul a fost stins rapid de pompierii de la ISU Prahova. Individul este cercetat acum de polițiști pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!