ACTUALITATE
AJUTĂ ŞI TU! Copil de 3 ani are nevoie de 25.000 de euro, ca să nu rămână paralizat pe viaţă!
Nu a împlinit încă patru ani şi riscă să rămână paralizat pe viaţă, dacă nu va fi operat de urgenţă! Teodor Lupea a fost diagnosticat cu hemipareză şi are nevoie de 25.000 de euro pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, într-un spital din Viena, la începutul lunii februarie. Născut prematur, la doar 32 de săptămâni şi 1.300 de grame, copilul începuse să se dezvolte normal, însă armonia familiei a fost curmată bruct, în august 2016, când se aflau în concediu, la mare. Într-o dimineaţă, mama a constatat că micuţul avea gâtul înţepenit şi nu se mai putea mişca.
Nu a împlinit încă patru ani şi riscă să rămână paralizat pe viaţă, dacă nu va fi operat de urgenţă! Teodor Lupea a fost diagnosticat cu hemipareză şi are nevoie de 25.000 de euro pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, într-un spital din Viena, la începutul lunii februarie.
Născut prematur, la doar 32 de săptămâni şi 1.300 de grame, copilul începuse să se dezvolte normal, însă armonia familiei a fost curmată bruct, în august 2016, când se aflau în concediu, la mare. Într-o dimineaţă, mama a constatat că micuţul avea gâtul înţepenit şi nu se mai putea mişca. Iniţial, înţepeneala a fost tratată ca un banal “curent” de la aerul condiţionat, dar afecţiunea s-a agravat şi se manifesta ca o paralizie.
A fost transferat de urgenţă în Bucureşti, unde a fost supus unor serii de evaluări, teste şi analize, fără ca medicii să poată da un verdict foarte clar asupra cauzelor care i-au provocat această stare. Cu toate acestea, în urma tratamentului cu antibiotice şi cu imunoglobulină umană, Teodor începea să dea semne că se face bine, îşi mişca degetele, iar paralizia facială nu mai era aşa accentuată.
Miracolul nu a ţinut însă mult, deoarece starea lui a început să se înrăutăţească din nou şi au început să caute ajutor peste hotare. Părinţii au plecat cu Teodor la o clinică din Viena, unde doctorii austrieci au depistat şi cauza bolii: a fost înţepat de o insectă, care i-a provocat paralizia.
Donează pentru Teodor!
Campania de strângere de fonduri pentru recuperarea lui Teodor se derulează pe platforma de donaţii a Asociaţiei “Salvează o inimă”, unde sute de români au donat în total aproximativ 12.000 de Euro. De asemenea, donaţiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Teodor” sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).
ACTUALITATE
Șefii instituțiilor publice din Dâmbovița au fost puși față-n față cu primarii din județ

Prefectul de Dâmbovița, Marian Tănase, i-a invitat pe primarii din județ să participe la ședința Colegiului Prefectural de astăzi, 29 aprilie 2025, cu scopul de a îmbunătăți dialogul și cooperarea între autoritățile administrației publice locale, serviciile publice deconcentrate și reprezentanții unor companii naționale. Reprezentantul Guvernului în județul Dâmbovița își dorește să fie identificate cele mai eficiente și rapide soluții pentru problemele concrete cu care se confruntă administrațiile locale.
Edilii prezenți au semnalat dificultăți frecvente în implementarea proiectelor locale, precum:
– Durata excesivă a procedurilor de avizare și autorizare;
– Birocrația ridicată și lipsa de predictibilitate în fluxurile administrative;
– Lacune legislative în gestionarea situațiilor generate de atacurile animalelor sălbatice sau prezența câinilor fără stăpân;
– Nevoia de modernizare a infrastructurii de transport a energiei electrice, corelată cu dinamica de dezvoltare a comunităților.
„Prefectul a solicitat membrilor Colegiului Prefectural să analizeze punctual problemele ridicate și să formuleze propuneri de soluționare care să fie prezentate în perioada următoare. Dialogul deschis, susținut prin asemenea întâlniri, va continua să fie o prioritate pentru Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.
ACTUALITATE
CJAS Dâmbovița: Farmaciile nu au plafoane pentru medicamente în regim compensat și gratuit

În județul Dâmbovița, medicamentele în regim compensat și gratuit se eliberează prin intermediul celor 155 de farmacii aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. 85 dintre acestea sunt localizate în mediul urban și 75 la sate. De reținut faptul că nu sunt prevăzute plafoane în limita cărora se pot elibera medicamente în regim compensat și gratuit – ne informează CJAS Dâmbovița.
„Farmaciile au obligația să facă demersurile necesare pentru acoperirea cererii de produse comerciale ale aceleiași DCI, cu prioritate la prețurile cele mai mici din lista cu denumirile comerciale ale medicamentelor, să se aprovizioneze, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și în 48 de ore pentru bolile cronice, cu medicamentul / medicamentele din lista cu denumiri comerciale ale medicamentelor, dacă acesta / acestea nu există la momentul solicitării în farmacie”, precizează Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona sensului giratoriu de la ieșirea spre Ulmi. Un TIR a intrat în gardul unui imobil
-
Dâmboviţaacum o zi
Târgoviște: Accident rutier în zona magazinului Kaufland din centru. Un motociclist a ajuns la spital
-
SOCIALacum 5 zile
Șofer nevinovat a murit într-un accident rutier provocat de un tânăr de 22 de ani
-
Argeșacum o săptămână
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
POLITICacum 5 zile
Alexandra Mădălina Savin face alianță cu cetățenii orașului Bușteni
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Dr. Horațiu Remus Moldovan este noul șef al Casei Naționale de Sănătate
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Zeci de blocuri din Târgoviște rămân fără apă potabilă. Se execută lucrări de modernizare