Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

BILANŢ: Pompierii dâmboviţeni au salvat 306 persoane şi bunuri de peste 38 milioane de lei!

ISU „Basarab I” Dâmboviţa se clasează în topul celor mai bune structuri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, urmare rezultatelor obţinute în anul 2017, a punctat col. Mihai Cezar Damian – adjunct al inspectorului general al IGSU, prezent, astăzi – 18 ianuarie 2018, la Târgovişte, la şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei la comanda căreia se află, din decembrie 2016, col. Raoul Ilie-Constantinescu. ISU Dâmboviţa a reuşit să treacă lin atât peste procesul de reorganizare, cât şi peste reducerea de personal cauzată de valul de pensionări, a mai spus şeful de la Bucureşti, care şi-a exprimat speranţa că bilanţul va fi şi mai bun la finalul acestui an, le-a urat succes pompierilor dâmboviţeni şi le-a mulţumit reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat.

Publicat

pe

ISU „Basarab I” Dâmboviţa se clasează în topul celor mai bune structuri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, urmare rezultatelor obţinute în anul 2017, a punctat col. Mihai Cezar Damian – adjunct al inspectorului general al IGSU, prezent, astăzi – 18 ianuarie 2018, la Târgovişte, la şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei la comanda căreia se află, din decembrie 2016, col. Raoul Ilie-Constantinescu.

ISU Dâmboviţa a reuşit să treacă lin atât peste procesul de reorganizare, cât şi peste reducerea de personal cauzată de valul de pensionări, a mai spus şeful de la Bucureşti, care şi-a exprimat speranţa că bilanţul va fi şi mai bun la finalul acestui an, le-a urat succes pompierilor dâmboviţeni şi le-a mulţumit reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat.

col. Mihai Cezar Damian, adjunct inspector general IGSU

col. Mihai Cezar Damian, adjunct inspector general IGSU

Cuvinte de apreciere şi respect au adresat şi conducătorii instituţiilor cu care ISU Dâmboviţa colaborează, respectiv: ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, al cărui mesaj a fost citit de vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, jr. Ioan Marinescu – consilier în cadrul Prefecturii Dâmboviţa, col. Viorel Matei – comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi comisarul şef Danil Zepişi – comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Cifrele din bilanţul ISU Dâmboviţa întocmit la finalul anului 2017 sunt complexe şi reflectă o activitate intensă în slujba comunităţii. Dintre acestea, le reţinem pe cele mai importante. În 2017, s-au înregistrat 9.598 situaţii de urgenţă şi alte evenimente (în medie, 26 pe zi), ceea ce înseamnă cu 14,8% mai puţine ca în 2016, dovadă că activităţile de prevenire dau rezultate pozitive. SMURD a intervenit, în anul 2017, la 7.299 cazuri (în medie 20 pe zi). Comparativ cu 2016, înseamnă o scădere cu 24,2%

Pe timpul intervenţiilor, excluzându-le pe cele SMURD, au fost salvate sau evacuate 306 persoane (256 adulţi si 50 copii) şi protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 38.213.000 lei (380 de miliarde de lei vechi). Din păcate, 31 de persoane (adulţi) şi-au pierdut viaţa înainte de sosirea echipajelor ISU la locul producerii situaţiilor de urgenţă. Timpul mediu de răspuns a fost de 10,8 minute, în scădere faţă de cel înregistrat în 2016 – 11,4 minute. Timpul mediu de intervenţie la situaţii de urgenţă civilă a fost de 54,7 minute, iar la incendii de 68,4 minute.

De reţinut! Gradul de încadrare cu personal la ISU Dâmboviţa a ajuns în prezent la 87%, iar 65% din tehnica de intervenţie are o vechime de exploatare mai mare de 15 ani, în condiţiile în care a fost, totuşi, mult îmbunătăţită în ultimii ani.

„Apreciez ca fiind pozitive rezultatele şi evoluţia instituţiei. Vă asigur că şi în viitor ne vom concentra eforturile pentru ca cetăţenii să beneficieze de un climat de siguranţă ridicat”, a spus, la final, col. Raoul Ilie-Constantinescu, inspector şef ISU Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Consilierii judeţeni, supăraţi că au rămas fără invitaţii la „Crizantema de Aur”!

Publicat

pe

Avocatul Sache Neculaescu şi-a arătat mâhnirea, în cadrul şedinţei CJ Dâmboviţa de ieri – 16 octombrie 2019, cu privire la faptul că, în această seară, începe Festivalul „Crizantema de Aur”, iar invitaţiile s-au epuizat, astfel că nici măcar ei, aleşii judeţeni, nu au nicio şansă de a urmări din sală măcar una din cele trei zile de spectacol.

Explicaţia oferită cu politeţe de maestrul Florin Georgescu că, în anii anteriori, rămâneau locurile goale şi dădeau impresia de festival neatractiv pentru cei care urmăreau la televizor transmisiunea în direct, nu a ţinut. Consilierul PSD Sache Neculaescu a replicat: „păi nici măcar nu ne-au întrebat dacă vrem să mergem sau nu”.

În ultimii ani, mulţi dintre iubitorii de romanţă din Târgovişte au reproşat organizatorilor faptul că au transformat Festivalul naţional „Crizantema de Aur” într-un eveniment cu circuit închis. Biletele de intrare sunt aproape inexistente, iar invitaţiile au fost împărţite cu mare stricteţe. Aşa că târgoviştenii iubitori de romanţe nu au decât să se aşeze în faţa televizoarelor şi să urmărească transmisiile în direct.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Campania naţională „Alcoolul nu te face mare”, ediţia 2019, lansată şi la Târgovişte

Publicat

pe

Asociația BERARII ROMÂNIEI va lansa, vineri – 18 octombrie 2019, la Liceul de Arte Plastice Bălașa Doamna din Târgovişte, începând cu ora 12:00, noul concept creativ al campaniei „Alcoolul nu te face mare”, pe care o derulează din 2006 cu scopul de a implica minorii în activităţi de timp liber, ceea ce înseamnă în timp reducerea consecinţelor consumului abuziv de alcool.

La eveniment vor participa: Silviu Ioniță – psiholog și mental coach al Echipei Naționale de fotbal U21, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu copii și adolescenți, reprezentanți ai organizației E-civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Poliției Române.

Cifrele campaniei Alcoolul nu te face mare”, 2006-2019:
· 390.000 de elevi au interacționat direct sau indirect cu mesajele campaniei
· 2.000 de profesori participanţi
· 7.000 părinți au descărcat ghidul pentru părinți
· 130 magazine din proximitatea liceelor au ales să posteze materiale ale campaniei.

De asemenea, proiectul a primit recunoaștere internațională: exemplu de bune practici la ediția a 8-a a EU Alcohol Forum 2017.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web