Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

BILANŢ: Pompierii dâmboviţeni au salvat 306 persoane şi bunuri de peste 38 milioane de lei!

ISU „Basarab I” Dâmboviţa se clasează în topul celor mai bune structuri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, urmare rezultatelor obţinute în anul 2017, a punctat col. Mihai Cezar Damian – adjunct al inspectorului general al IGSU, prezent, astăzi – 18 ianuarie 2018, la Târgovişte, la şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei la comanda căreia se află, din decembrie 2016, col. Raoul Ilie-Constantinescu. ISU Dâmboviţa a reuşit să treacă lin atât peste procesul de reorganizare, cât şi peste reducerea de personal cauzată de valul de pensionări, a mai spus şeful de la Bucureşti, care şi-a exprimat speranţa că bilanţul va fi şi mai bun la finalul acestui an, le-a urat succes pompierilor dâmboviţeni şi le-a mulţumit reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat.

Publicat

pe

ISU „Basarab I” Dâmboviţa se clasează în topul celor mai bune structuri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, urmare rezultatelor obţinute în anul 2017, a punctat col. Mihai Cezar Damian – adjunct al inspectorului general al IGSU, prezent, astăzi – 18 ianuarie 2018, la Târgovişte, la şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei la comanda căreia se află, din decembrie 2016, col. Raoul Ilie-Constantinescu.

ISU Dâmboviţa a reuşit să treacă lin atât peste procesul de reorganizare, cât şi peste reducerea de personal cauzată de valul de pensionări, a mai spus şeful de la Bucureşti, care şi-a exprimat speranţa că bilanţul va fi şi mai bun la finalul acestui an, le-a urat succes pompierilor dâmboviţeni şi le-a mulţumit reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat.

col. Mihai Cezar Damian, adjunct inspector general IGSU

col. Mihai Cezar Damian, adjunct inspector general IGSU

Cuvinte de apreciere şi respect au adresat şi conducătorii instituţiilor cu care ISU Dâmboviţa colaborează, respectiv: ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, al cărui mesaj a fost citit de vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, jr. Ioan Marinescu – consilier în cadrul Prefecturii Dâmboviţa, col. Viorel Matei – comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi comisarul şef Danil Zepişi – comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Cifrele din bilanţul ISU Dâmboviţa întocmit la finalul anului 2017 sunt complexe şi reflectă o activitate intensă în slujba comunităţii. Dintre acestea, le reţinem pe cele mai importante. În 2017, s-au înregistrat 9.598 situaţii de urgenţă şi alte evenimente (în medie, 26 pe zi), ceea ce înseamnă cu 14,8% mai puţine ca în 2016, dovadă că activităţile de prevenire dau rezultate pozitive. SMURD a intervenit, în anul 2017, la 7.299 cazuri (în medie 20 pe zi). Comparativ cu 2016, înseamnă o scădere cu 24,2%

Pe timpul intervenţiilor, excluzându-le pe cele SMURD, au fost salvate sau evacuate 306 persoane (256 adulţi si 50 copii) şi protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 38.213.000 lei (380 de miliarde de lei vechi). Din păcate, 31 de persoane (adulţi) şi-au pierdut viaţa înainte de sosirea echipajelor ISU la locul producerii situaţiilor de urgenţă. Timpul mediu de răspuns a fost de 10,8 minute, în scădere faţă de cel înregistrat în 2016 – 11,4 minute. Timpul mediu de intervenţie la situaţii de urgenţă civilă a fost de 54,7 minute, iar la incendii de 68,4 minute.

De reţinut! Gradul de încadrare cu personal la ISU Dâmboviţa a ajuns în prezent la 87%, iar 65% din tehnica de intervenţie are o vechime de exploatare mai mare de 15 ani, în condiţiile în care a fost, totuşi, mult îmbunătăţită în ultimii ani.

„Apreciez ca fiind pozitive rezultatele şi evoluţia instituţiei. Vă asigur că şi în viitor ne vom concentra eforturile pentru ca cetăţenii să beneficieze de un climat de siguranţă ridicat”, a spus, la final, col. Raoul Ilie-Constantinescu, inspector şef ISU Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Codin Maticiuc, actor: E vorba de muritorii de rând și de bossi până și când vine vorba de pandemie?

Publicat

pe

Sursa foto: https://life.ro/

Codin Maticiuc, unul dintre protagoniştii filmului românesc de succes „Miami Bici”, s-a supărat rău după ce a ascultat declaraţia secretarului de stat Raed Arafat, care a spus că nu putea să refuze o derogare pentru înmormântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţiului, la care au participat, în plină stare de alertă, mii de drept credincioşi.

„Se ia situația în sine: a murit de covid un preot. Chiar la Matei Balș. Ceva mai cu grade am văzut, Înalt Preasfintitul Pimen. Ăstora le-a pus cineva la mișto «Prea»-ul ăsta că i-a văzut pe exagerare. Eu dacă îmi iau vreodată grade bisericești o să refuz acest «Prea» și claaaar o să refuz și «Înalt»-ul că și ăla dă rău la mine că mă știe lumea… O să fiu Sfințitul Codin. Sau Fericitul Codin, stai, asta sunt deja. În fine, hai că am luat-o prin arătură. Deci a murit omul și i s-a aprobat mare înmormântare cu pelerinaj de mii de oameni. Păi e corect așa, bossilor?

Uite ce zice Arafat, dau cu citat să nu ziceți că am interpretat eu: «Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți».

Deci e vorba de muritorii de rând și de bossi până și când vine vorba de pandemie? Și unde tragem linia? Cum definim personalitățile, cum definim domeniile? Păi dacă moare, Doamne ferește, Victor Rebengiuc de exemplu? Că mie personal mi se pare mai personalitate decât Preasfinţitul sucevean. La acest monstru sacru al teatrului și filmului care set de norme se aplică?

Am votat PNL și mă gândeam să îi mai votez. Care este reacția celor pe care îi apreciez din interiorul acestui partid, mai exact a președintelui Klaus Iohannis sau a lui Rareș Bogdan? Cum o vedeți voi pe asta? E o greșeală, o scăpare sau o normalitate? Dacă asta e normalitatea de ce mai e o problemă ca Funky dă muzica tare și dansează lumea în parcare? Voi cum o vedeți?”, a scris Codin Maticiuc pe Facebook.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Lider ALDE Dâmboviţa: Zădărnicirea combaterii bolilor este o acuzație adusă doar «oamenilor simpli»?

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, nu renunţă la principiile sale ferme şi unul dintre acestea este riscul, nepreferat de marea parte a politicienilor, obişnuiţi să lucreze la calcul şi care, de obicei, din raţiuni de protecţie, de păstrare a electoratului, de a nu irita anumite segmente sociale, anumite organizaţii, instituţii cu rang şi influenţă publică, se fac nu văd anumite scăpări, întâmplări, excese sau încălcări ale legii.

Ionel Petre l-a luat la ţintă pe secretarul de stat Raed Arafat şi mult comentata sa derogare, prin care, în stare de alertă, când românul de rând nu are voie să-şi înmormânteze un membru al familiei decât în condiţii speciale, cu maximum 8 persoane prezente pe tot parcursul ritualului religios, a permis participarea a mii de oameni la ceremonialul de înhumare al IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţiului.

Politicianul nu are nimic cu înaltul prelat trecut la cele veşnice şi nici cu Sfânta Biserică Ortodoxă, ci cu „excepţia limitată” de la lege pentru cei care poartă însemnul de personalitate, fie ea culturală, ştiinţifică, politică, bisericească, în dauna omului simplu, anonimul căruia i se dă cu legea în cap în orice împrejurare şi pentru care mai marii ţării nu fac derogări.

Spune liderul ALDE Dâmboviţa că „legea este lege pentru toţi oamenii”. Din textul său, răzbate clar mesajul că autorităţile statale greşesc când îl tratează pe românul de rând ca pe un nimeni, ca pe un supus care trebuie să tacă şi să înghită deciziile care se iau la nivel înalt, indiferent dacă sunt bune sau rele.

Comunicatul de presă remis de Ionel Petre este un apel la normalitate, pentru folosirea unei singure măsuri pentru toţi români şi o bătaie cu degetul pe obraz adresată autorităţilor care, în opinia sa, la Suceava, s-au jucat cu viaţa a mii de oameni.

Impactul acestui comunicat asupra unor categorii socio-profesionale este devastator, un val de sinceritate, unic, până în momentul de faţă. Citindu-l, realizezi clar că este vorba de un risc asumat al unui om care crede în democraţie şi în dreptul de a avea o opinie, chiar dacă una bulversantă pentru marea majoritate.

„Înmormântarea ÎPS Pimen a creat mare vâlvă printre români și pe bună dreptate! Cu tot respectul, aprecierea și pioșenia față de sfinția sa, nu pot fi însă de acord cu atitudinea autorităților! Legea este lege pentru toți oamenii!

Raed Arafat a declarat că a făcut o «excepție limitată» în acest caz, pentru că «slujba trebuia să se facă altfel decât la un om simplu»… Îi amintesc domnului Arafat că nu poate exista cuvântul limitat la o slujbă de înmormântare la care au participat mii de credincioși. De asemenea, punctez faptul că și ÎPS Pimen a fost tot un «om simplu», așa cum se raportează secretarul de stat la ceilalți cetățeni. A fost un «om simplu», care a ales să îl slujească pe Dumnezeu, un om care a trăit la fel de normal ca semenii lui, precum credincioșii pe care i-a îndrumat către Dumnezeu.

Cum este posibilă această discriminare la adresa românilor, domnule Arafat? Dintr-un exces de zel pentru propria imagine sau pentru menținerea unor relații, posibil utile pentru susținere, în viitor? Un exces de evlavie tocmai din partea unei persoane care nu împărtășește credința creștină cu «oamenii simpli» pe care încearcă să îi prostească în față, că s-a luat decizia corectă în acest caz?

Respect credința domnului Raed Arafat, așa cum respect credința oricărui om și tot așa cum respect fiecare om în parte, indiferent de funcția deținută sau activitatea desfășurată! Cu toții suntem oameni simpli pe acest pământ!

Vi se pare corect ca la această înmormântare a unui om care a pierdut lupta în fața COVID-19 să participe mii de oameni, care s-au apropiat și pentru a pupa cosciugul, iar în cazul altor «oameni simpli» rudele să nu fie lăsate nici măcar să identifice cadavrele, iar defuncții au fost îngropați în câteva minute, fără ca cei dragi să își poată lua adio de la ei?

A nu se înțelege că evenimentul în sine m-a deranjat, în niciun caz! Eu am fost unul dintre cei care au militat public pentru redeschiderea Bisericilor pentru credincioși, pentru că avem nevoie de Dumnezeu în fiecare clipă, mai ales în cele mai dificile, cum au fost ultimele luni. Mă intrigă, însă, faptul că un «simplu om», Raed Arafat, pare că are «înțelegere» cu noul coronavirus și parcă prin această derogare specială i-a spus când să «nu acționeze». Ce înseamnă asta? Uite coronavirusul, nu e coronavirusul?

Cum este posibil ca un om, care are liber la decizii pentru PROTEJAREA populației, să se joace cu soarta a mii de oameni? Cum este posibil ca într-o perioadă de stare de alertă să se facă derogare specială chiar în cazul unui pacient răpus de coronavirus? Care este prevenția în acest caz, domnule secretar de stat? Până și medicii au catalogat drept inacceptabilă această derogare, dată chiar de cei care dirijează lupta cu epidemia de coronavirus.

Cum este posibilă această bătaie de joc din partea unui secretar de stat la adresa românilor care și-au pierdut apropiații? Cine va răspunde dacă printre miile de pelerini care au trecut pe la cosciugul ÎPS Pimen vor apărea cazuri de Covid-19? Cum era cu cei acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor? Este o acuzație adusă doar «oamenilor simpli»? Pentru cei «mai speciali» din Ministerul Afacerilor Interne nu se aplică?”, se precizează în comunicatul transmis de preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!