Connect with us

ACTUALITATE

Poliţia anchetează şi doctorul, şi aparţinătorul, după incidentul de la Spitalul Pucioasa! VIDEO

Incidentul în care a fost implicat medicul chirurg Costel Geambaşu de la Spitalul din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. Informaţia, preluată şi de presă, a dus, evident, la condamnarea comportamentului doctorului dâmboviţean, dar şi la o analiză mai atentă a conflictului medic- apărţinător, produs în incinta unităţii medicale, joi – 18 ianuarie 2018. Spune Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook că a mers la Departamentul Urgenţe din cadrul Spitalului Pucioasa cu bunica din partea soţiei, care acuza dureri acute în zona abdominală.

Publicat

pe

Incidentul în care a fost implicat medicul chirurg Costel Geambaşu de la Spitalul din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. Informaţia, preluată şi de presă, a dus, evident, la condamnarea comportamentului doctorului dâmboviţean, dar şi la o analiză mai atentă a conflictului medic- apărţinător, produs în incinta unităţii medicale, joi – 18 ianuarie 2018. Spune Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook că a mers la Departamentul Urgenţe din cadrul Spitalului Pucioasa cu bunica din partea soţiei, care acuza dureri acute în zona abdominală.

„Doamna de gardă de la urgenţe i-a făcut o perfuzie cu glucoză şi algocalmin. După ce s-a terminat perfuzia, mi-a recomandat să o iau acasă, ca analizele de sânge sunt bune şi că nu prezintă niciun risc. La insistenţele noastre, s-a hotărât să o vadă şi un chirurg. Soţia mea a plecat cu bunica ei şi cu o asistentă la control la etajul 1 al spitalului, unde se află secţia chirurgie. Doctorul, când a văzut-o pe bunica, a început să vorbească pe un ton agresiv şi inuman la adresa ei şi la adresa soţiei. A spus că de ce am venit la Spitalul Pucioasa şi de ce nu m-am dus la Târgovişte. Doctorul Geambaşu, văzând că soţia mea este însărcinată (7 luni), i-a spus «Copilul tau o să iasă un handicapat!».

După cele întâmplate soţia a început să plângă si m-a sunat pe mine, eu fiind în acestă perioadă la parter lângă hainele bunicii. Am urcat la etajul 1 şi am vrut să ştiu unde este doctorul şi care este numele lui pentru a avea o discuţie cu dânsul. Doamnele asistente nu au vrut să îmi comunice numele doctorului. Am deschis uşa la primul cabinet de pe palier, acolo era dânsul. Când m-a văzut, a ieşit la mine violent, m-a strâns de gât şi a început să dea cu pumnii în mine, în zona feţei. Eu am pus mâna din instinct la cap, el a continuat să mă lovească, provocându-mi la nivelul palmei dreapta, partea dorsală, excoliaţii ale pielii şi contuzii la antebraţul stâng. De asemenea, a încercat să o lovească pe soţia mea cu piciorul în abdomen, ştiind că este însarcinată. Doar un noroc a făcut ca ea să se ferească în acel moment. Întreb şi eu. Cum este posibil să mai existe astfel de doctori în spitalele din România”, a scris Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook.

Respectiva postare a avut peste 9.000 de comentarii şi zeci de mii de distribuiri. Majoritatea celor care au văzut imaginile au criticat dur comportamentul inadecvat al medicului Geambaşu, acuzând în final întreg sistemul medical românesc, care nu este acela pe care ni-l dorim.

Daniel Cioroba, directorul medical al Spitalului din Pucioasa, a informat opinia publică alarmată din cauza acestui scandal că a dispus efectuarea unei anchete la univelul unităţii medicale, comisia de etică fiind convocată a se întruni astăzi, 22 ianuarie. Şeful spitalului a mai spus că, într-un asemenea caz de o gravitate deosebită, trebuie ascultate toate părţile aflate în litigiu, să fie aflate toate punctele de vedere pentru a stabili dacă nu cumva medicul Geambaşu a fost provocat de către aparţinătorul care îl acuză de comportament violent. De asemenea, Daniel Cioroba a ţinut să precizeze că nu este de acord ca un medic să aibă un asemenea comportament în nicio circumstanţă.

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Constantin Ana – primar oraşul Pucioasa

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, consideră că evenimentul negativ produs în incinta spitalului, răfuiala dintre un medic şi un aparţinător, aduce o pată neagră asupra unităţii, asupra specialiştilor care îşi fac treaba acolo cu mult profesionalism.

„Sigur dacă lucrurile ar fi stat doar cum spune cel care a postat, poate că deciziile erau luate rapid şi situaţia era închisă. În această dimineaţă, la Spitalul din Pucioasa, s-a întrunit comisia de etică ce va dezbate ceea ce s-a întâmplar joi, cu argumentele fiecăruia puse pe masă, pentru că eu spun şi repet, orice poveste, orice întâmplare are două variante cel puţin. Cred că, în ciuda faptului că şi eu sunt foarte supărat pe atitudinea doctorului Geambaşu, care este mai mult decât reprobabilă, trebuie ascultat şi dânsul, cu toate argumentele necesare. Vă spun asta dintr-un motiv.

Actul medical se încheiase, pacientul a fost foarte provocator. Să-l urmăreşti până pe secţie, înseamnă că a fost o provocare. Mai mult decât atât, să postezi nişte mâini lovite… Refuz să cred că un doctor de şaizeci şi ceva de ani ar putea răni un tânăr în aşa fel încât să-i provoace asemenea răni pe mâini. Mi-a cerut, domnul care a postat acele imagini, o întâlnire. Aş fi preferat să fi avut întâlnirea înainte să posteze acel filmuleţ care nu ne-a adus nimic bun.

Domnul doctor Geambaşu va fi suspendat din gărzi. Deocamdată nu i se poate încheia contractul de muncă şi nici nu ştiu dacă este cazul să se efectueze acest lucru. Vom vedea cât de grave sunt cele constatate de specialişti”, a declarat Constantin Ana.

VIDEO

Primarul Pucioasei trage un semnal de alarmă asupra pericolului care planează asupra spitalului, dacă medicului Geambaşu îi va fi desfăcut contractul de muncă. La unitatea medicală de acolo, care şi aşa suferă din cauza crizei de medici, secţia de chirurgie ar intra în imposibilitatea de a mai putea funcţiona.

„Dacă dânsul va pleca, secţia va trebui închisă. Nu avem medici suficienţi. Ce se va întâmpla în continuare, vom vedea. Repet, este neplăcut cum activitatea unui întreg spital, a unor medici buni, cum sunt la Pucioasa în marea majoritate, a unei conduceri noi care încearcă să mişte lucrurile, chiar şi a noastră, a Primăriei, implicaţi total în ceea ce înseamnă activitatea spitalului, este pusă în umbră de un incident de acest gen”, a mai spus Constantin Ana.

Poliţiştii dâmboviţeni au deschis o anchetă în acest caz. Medicul Costel Geambaşu şi tânărul Alexandru Bucur s-au reclamat reciproc. Primul este cercetat pentru purtare abuzivă, iar aparţinătorul pentru ameninţare.

Comisia de etică a Spitalului din Pucioasa a luat, deocamdată, decizia de a-l sancţiona pe doctorul Costel Geambaşu cu excluderea, pentru o perioadă de timp, din serviciul de gardă al unităţii medicale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Centralizează orele lucrate de salariați cu o aplicatie pontaj angajati

Publicat

pe

de

Colectarea informațiilor despre prezența salariaților la locul de muncă este facilitată de o aplicatie pontaj angajati, ușor de utilizat. Datele strânse se importă într-un soft calcul salarii, pentru a efectua operațiunile de payroll într-un mod precis. Prin intermediul unor astfel de soluții software, munca personalului de HR este mult eficientizată. Înlocuirea proceselor manuale repetitive economisește mult timp pentru specialiștii în resurse umane, iar birocrația este redusă la minimum.

Ia în considerare o aplicatie pontaj angajati pentru compania ta

Un sistem digital performant de gestionare a proceselor de HR include și o aplicatie pontaj angajati, în cadrul căreia pot fi centralizate orele lucrate de membrii unei organizații. Cu ajutorul softului, salariații își pot gestiona pontajul pe cont propriu, chiar dacă lucrează de la birou, de la distanță sau într-un format hibrid. După ce au fost strânse toate informațiile despre pontajul angajaților, ele sunt introduse într-un soft calcul salarii, de unde poate fi realizată operațiune de calcul a remunerațiilor lunare.

Soluții intuitive pentru automatizarea proceselor de HR și payroll

Profesioniștii din departamentul de resurse umane pot beneficia semnificativ de avantajele aduse de soluțiile digitale, așa cum este o aplicatie pontaj angajati și un soft calcul salarii. Utilizarea acestora reduce semnificativ volumul de muncă al personalului de HR, fiind o alternativă mult mai eficientă la procedurile tradiționale.
Alături de înregistrarea timpului lucrat, o aplicatie pontaj angajati permite accesul la rapoarte despre orele muncite. De asemenea, oamenii își pot vizualiza balanța zilelor de concediu și pot solicita zile libere din această platformă online. Cererile pot fi aprobate instant de către superiori, fără să fie necesară completarea și semnarea unor documente tipărite, sau de intervenția personalului de HR.

Sprijin în activitatea zilnică a departamentului de HR

O aplicatie pontaj angajati este capabilă să înregistreze numărul de ore sau de zile lucrate de către angajați. Atunci când softul este utilizat alături de un soft calcul salarii, operațiunile complexe de payroll sunt eficientizate semnificativ. În acest fel, este asigurat un flux optim al calcului de salarii, iar specialiștii HR își pot organiza mult mai bine activitatea zilnică.

Eficientizarea proceselor de calcul a veniturilor salariale

În realizarea calcului de salarii, se iau în considerare elemente precum: baza de calcul de la care se pleacă, numărul de ore lucrate în luna respectiva (colectate cu ușurință printr-o aplicatie pontaj angajati), bonusuri, prime, numărul de zile de concediu, eventuale rețineri salariale, ore suplimentare, sporuri și alte aspecte. Cu un soft calcul salarii, operațiunea se desfășoară ușor și rapid, iar posibilitatea apariției erorilor umane este minimizată.

Profită de avantajele tehnologiei

Digitalizarea optimizează procesele realizate de către personalul de HR, fiind de mare ajutor pe termen lung în orice organizație. True HR este un sistem de resurse umane creat de UCMS by AROBS, în care se regăsesc 19 funcționalități distincte, printre care și o aplicatie pontaj angajati. De asemenea, compania cu o experiență de peste 26 de ani a dezvoltat dp-Payroll, un soft calcul salarii destinat operațiunilor de payroll, în care sunt incluse de asemenea 19 module diferite. Pentru mai multe detalii despre aplicațiile celor de la UCMS by AROBS, trimite un email la sales@ucms.ro sau apelează numărul 0738.822.537.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats