Connect with us

ACTUALITATE

Poliţia anchetează şi doctorul, şi aparţinătorul, după incidentul de la Spitalul Pucioasa! VIDEO

Incidentul în care a fost implicat medicul chirurg Costel Geambaşu de la Spitalul din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. Informaţia, preluată şi de presă, a dus, evident, la condamnarea comportamentului doctorului dâmboviţean, dar şi la o analiză mai atentă a conflictului medic- apărţinător, produs în incinta unităţii medicale, joi – 18 ianuarie 2018. Spune Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook că a mers la Departamentul Urgenţe din cadrul Spitalului Pucioasa cu bunica din partea soţiei, care acuza dureri acute în zona abdominală.

Publicat

pe

Incidentul în care a fost implicat medicul chirurg Costel Geambaşu de la Spitalul din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. Informaţia, preluată şi de presă, a dus, evident, la condamnarea comportamentului doctorului dâmboviţean, dar şi la o analiză mai atentă a conflictului medic- apărţinător, produs în incinta unităţii medicale, joi – 18 ianuarie 2018. Spune Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook că a mers la Departamentul Urgenţe din cadrul Spitalului Pucioasa cu bunica din partea soţiei, care acuza dureri acute în zona abdominală.

„Doamna de gardă de la urgenţe i-a făcut o perfuzie cu glucoză şi algocalmin. După ce s-a terminat perfuzia, mi-a recomandat să o iau acasă, ca analizele de sânge sunt bune şi că nu prezintă niciun risc. La insistenţele noastre, s-a hotărât să o vadă şi un chirurg. Soţia mea a plecat cu bunica ei şi cu o asistentă la control la etajul 1 al spitalului, unde se află secţia chirurgie. Doctorul, când a văzut-o pe bunica, a început să vorbească pe un ton agresiv şi inuman la adresa ei şi la adresa soţiei. A spus că de ce am venit la Spitalul Pucioasa şi de ce nu m-am dus la Târgovişte. Doctorul Geambaşu, văzând că soţia mea este însărcinată (7 luni), i-a spus «Copilul tau o să iasă un handicapat!».

După cele întâmplate soţia a început să plângă si m-a sunat pe mine, eu fiind în acestă perioadă la parter lângă hainele bunicii. Am urcat la etajul 1 şi am vrut să ştiu unde este doctorul şi care este numele lui pentru a avea o discuţie cu dânsul. Doamnele asistente nu au vrut să îmi comunice numele doctorului. Am deschis uşa la primul cabinet de pe palier, acolo era dânsul. Când m-a văzut, a ieşit la mine violent, m-a strâns de gât şi a început să dea cu pumnii în mine, în zona feţei. Eu am pus mâna din instinct la cap, el a continuat să mă lovească, provocându-mi la nivelul palmei dreapta, partea dorsală, excoliaţii ale pielii şi contuzii la antebraţul stâng. De asemenea, a încercat să o lovească pe soţia mea cu piciorul în abdomen, ştiind că este însarcinată. Doar un noroc a făcut ca ea să se ferească în acel moment. Întreb şi eu. Cum este posibil să mai existe astfel de doctori în spitalele din România”, a scris Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook.

Respectiva postare a avut peste 9.000 de comentarii şi zeci de mii de distribuiri. Majoritatea celor care au văzut imaginile au criticat dur comportamentul inadecvat al medicului Geambaşu, acuzând în final întreg sistemul medical românesc, care nu este acela pe care ni-l dorim.

Daniel Cioroba, directorul medical al Spitalului din Pucioasa, a informat opinia publică alarmată din cauza acestui scandal că a dispus efectuarea unei anchete la univelul unităţii medicale, comisia de etică fiind convocată a se întruni astăzi, 22 ianuarie. Şeful spitalului a mai spus că, într-un asemenea caz de o gravitate deosebită, trebuie ascultate toate părţile aflate în litigiu, să fie aflate toate punctele de vedere pentru a stabili dacă nu cumva medicul Geambaşu a fost provocat de către aparţinătorul care îl acuză de comportament violent. De asemenea, Daniel Cioroba a ţinut să precizeze că nu este de acord ca un medic să aibă un asemenea comportament în nicio circumstanţă.

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Constantin Ana – primar oraşul Pucioasa

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, consideră că evenimentul negativ produs în incinta spitalului, răfuiala dintre un medic şi un aparţinător, aduce o pată neagră asupra unităţii, asupra specialiştilor care îşi fac treaba acolo cu mult profesionalism.

„Sigur dacă lucrurile ar fi stat doar cum spune cel care a postat, poate că deciziile erau luate rapid şi situaţia era închisă. În această dimineaţă, la Spitalul din Pucioasa, s-a întrunit comisia de etică ce va dezbate ceea ce s-a întâmplar joi, cu argumentele fiecăruia puse pe masă, pentru că eu spun şi repet, orice poveste, orice întâmplare are două variante cel puţin. Cred că, în ciuda faptului că şi eu sunt foarte supărat pe atitudinea doctorului Geambaşu, care este mai mult decât reprobabilă, trebuie ascultat şi dânsul, cu toate argumentele necesare. Vă spun asta dintr-un motiv.

Actul medical se încheiase, pacientul a fost foarte provocator. Să-l urmăreşti până pe secţie, înseamnă că a fost o provocare. Mai mult decât atât, să postezi nişte mâini lovite… Refuz să cred că un doctor de şaizeci şi ceva de ani ar putea răni un tânăr în aşa fel încât să-i provoace asemenea răni pe mâini. Mi-a cerut, domnul care a postat acele imagini, o întâlnire. Aş fi preferat să fi avut întâlnirea înainte să posteze acel filmuleţ care nu ne-a adus nimic bun.

Domnul doctor Geambaşu va fi suspendat din gărzi. Deocamdată nu i se poate încheia contractul de muncă şi nici nu ştiu dacă este cazul să se efectueze acest lucru. Vom vedea cât de grave sunt cele constatate de specialişti”, a declarat Constantin Ana.

VIDEO

Primarul Pucioasei trage un semnal de alarmă asupra pericolului care planează asupra spitalului, dacă medicului Geambaşu îi va fi desfăcut contractul de muncă. La unitatea medicală de acolo, care şi aşa suferă din cauza crizei de medici, secţia de chirurgie ar intra în imposibilitatea de a mai putea funcţiona.

„Dacă dânsul va pleca, secţia va trebui închisă. Nu avem medici suficienţi. Ce se va întâmpla în continuare, vom vedea. Repet, este neplăcut cum activitatea unui întreg spital, a unor medici buni, cum sunt la Pucioasa în marea majoritate, a unei conduceri noi care încearcă să mişte lucrurile, chiar şi a noastră, a Primăriei, implicaţi total în ceea ce înseamnă activitatea spitalului, este pusă în umbră de un incident de acest gen”, a mai spus Constantin Ana.

Poliţiştii dâmboviţeni au deschis o anchetă în acest caz. Medicul Costel Geambaşu şi tânărul Alexandru Bucur s-au reclamat reciproc. Primul este cercetat pentru purtare abuzivă, iar aparţinătorul pentru ameninţare.

Comisia de etică a Spitalului din Pucioasa a luat, deocamdată, decizia de a-l sancţiona pe doctorul Costel Geambaşu cu excluderea, pentru o perioadă de timp, din serviciul de gardă al unităţii medicale.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite