Connect with us

ACTUALITATE

Poliţia anchetează şi doctorul, şi aparţinătorul, după incidentul de la Spitalul Pucioasa! VIDEO

Incidentul în care a fost implicat medicul chirurg Costel Geambaşu de la Spitalul din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. Informaţia, preluată şi de presă, a dus, evident, la condamnarea comportamentului doctorului dâmboviţean, dar şi la o analiză mai atentă a conflictului medic- apărţinător, produs în incinta unităţii medicale, joi – 18 ianuarie 2018. Spune Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook că a mers la Departamentul Urgenţe din cadrul Spitalului Pucioasa cu bunica din partea soţiei, care acuza dureri acute în zona abdominală.

Publicat

pe

Incidentul în care a fost implicat medicul chirurg Costel Geambaşu de la Spitalul din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, a aprins spiritele pe reţelele de socializare. Informaţia, preluată şi de presă, a dus, evident, la condamnarea comportamentului doctorului dâmboviţean, dar şi la o analiză mai atentă a conflictului medic- apărţinător, produs în incinta unităţii medicale, joi – 18 ianuarie 2018. Spune Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook că a mers la Departamentul Urgenţe din cadrul Spitalului Pucioasa cu bunica din partea soţiei, care acuza dureri acute în zona abdominală.

„Doamna de gardă de la urgenţe i-a făcut o perfuzie cu glucoză şi algocalmin. După ce s-a terminat perfuzia, mi-a recomandat să o iau acasă, ca analizele de sânge sunt bune şi că nu prezintă niciun risc. La insistenţele noastre, s-a hotărât să o vadă şi un chirurg. Soţia mea a plecat cu bunica ei şi cu o asistentă la control la etajul 1 al spitalului, unde se află secţia chirurgie. Doctorul, când a văzut-o pe bunica, a început să vorbească pe un ton agresiv şi inuman la adresa ei şi la adresa soţiei. A spus că de ce am venit la Spitalul Pucioasa şi de ce nu m-am dus la Târgovişte. Doctorul Geambaşu, văzând că soţia mea este însărcinată (7 luni), i-a spus «Copilul tau o să iasă un handicapat!».

După cele întâmplate soţia a început să plângă si m-a sunat pe mine, eu fiind în acestă perioadă la parter lângă hainele bunicii. Am urcat la etajul 1 şi am vrut să ştiu unde este doctorul şi care este numele lui pentru a avea o discuţie cu dânsul. Doamnele asistente nu au vrut să îmi comunice numele doctorului. Am deschis uşa la primul cabinet de pe palier, acolo era dânsul. Când m-a văzut, a ieşit la mine violent, m-a strâns de gât şi a început să dea cu pumnii în mine, în zona feţei. Eu am pus mâna din instinct la cap, el a continuat să mă lovească, provocându-mi la nivelul palmei dreapta, partea dorsală, excoliaţii ale pielii şi contuzii la antebraţul stâng. De asemenea, a încercat să o lovească pe soţia mea cu piciorul în abdomen, ştiind că este însarcinată. Doar un noroc a făcut ca ea să se ferească în acel moment. Întreb şi eu. Cum este posibil să mai existe astfel de doctori în spitalele din România”, a scris Alexandru Bucur pe pagina sa de facebook.

Respectiva postare a avut peste 9.000 de comentarii şi zeci de mii de distribuiri. Majoritatea celor care au văzut imaginile au criticat dur comportamentul inadecvat al medicului Geambaşu, acuzând în final întreg sistemul medical românesc, care nu este acela pe care ni-l dorim.

Daniel Cioroba, directorul medical al Spitalului din Pucioasa, a informat opinia publică alarmată din cauza acestui scandal că a dispus efectuarea unei anchete la univelul unităţii medicale, comisia de etică fiind convocată a se întruni astăzi, 22 ianuarie. Şeful spitalului a mai spus că, într-un asemenea caz de o gravitate deosebită, trebuie ascultate toate părţile aflate în litigiu, să fie aflate toate punctele de vedere pentru a stabili dacă nu cumva medicul Geambaşu a fost provocat de către aparţinătorul care îl acuză de comportament violent. De asemenea, Daniel Cioroba a ţinut să precizeze că nu este de acord ca un medic să aibă un asemenea comportament în nicio circumstanţă.

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Constantin Ana – primar oraşul Pucioasa

Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, consideră că evenimentul negativ produs în incinta spitalului, răfuiala dintre un medic şi un aparţinător, aduce o pată neagră asupra unităţii, asupra specialiştilor care îşi fac treaba acolo cu mult profesionalism.

„Sigur dacă lucrurile ar fi stat doar cum spune cel care a postat, poate că deciziile erau luate rapid şi situaţia era închisă. În această dimineaţă, la Spitalul din Pucioasa, s-a întrunit comisia de etică ce va dezbate ceea ce s-a întâmplar joi, cu argumentele fiecăruia puse pe masă, pentru că eu spun şi repet, orice poveste, orice întâmplare are două variante cel puţin. Cred că, în ciuda faptului că şi eu sunt foarte supărat pe atitudinea doctorului Geambaşu, care este mai mult decât reprobabilă, trebuie ascultat şi dânsul, cu toate argumentele necesare. Vă spun asta dintr-un motiv.

Actul medical se încheiase, pacientul a fost foarte provocator. Să-l urmăreşti până pe secţie, înseamnă că a fost o provocare. Mai mult decât atât, să postezi nişte mâini lovite… Refuz să cred că un doctor de şaizeci şi ceva de ani ar putea răni un tânăr în aşa fel încât să-i provoace asemenea răni pe mâini. Mi-a cerut, domnul care a postat acele imagini, o întâlnire. Aş fi preferat să fi avut întâlnirea înainte să posteze acel filmuleţ care nu ne-a adus nimic bun.

Domnul doctor Geambaşu va fi suspendat din gărzi. Deocamdată nu i se poate încheia contractul de muncă şi nici nu ştiu dacă este cazul să se efectueze acest lucru. Vom vedea cât de grave sunt cele constatate de specialişti”, a declarat Constantin Ana.

VIDEO

Primarul Pucioasei trage un semnal de alarmă asupra pericolului care planează asupra spitalului, dacă medicului Geambaşu îi va fi desfăcut contractul de muncă. La unitatea medicală de acolo, care şi aşa suferă din cauza crizei de medici, secţia de chirurgie ar intra în imposibilitatea de a mai putea funcţiona.

„Dacă dânsul va pleca, secţia va trebui închisă. Nu avem medici suficienţi. Ce se va întâmpla în continuare, vom vedea. Repet, este neplăcut cum activitatea unui întreg spital, a unor medici buni, cum sunt la Pucioasa în marea majoritate, a unei conduceri noi care încearcă să mişte lucrurile, chiar şi a noastră, a Primăriei, implicaţi total în ceea ce înseamnă activitatea spitalului, este pusă în umbră de un incident de acest gen”, a mai spus Constantin Ana.

Poliţiştii dâmboviţeni au deschis o anchetă în acest caz. Medicul Costel Geambaşu şi tânărul Alexandru Bucur s-au reclamat reciproc. Primul este cercetat pentru purtare abuzivă, iar aparţinătorul pentru ameninţare.

Comisia de etică a Spitalului din Pucioasa a luat, deocamdată, decizia de a-l sancţiona pe doctorul Costel Geambaşu cu excluderea, pentru o perioadă de timp, din serviciul de gardă al unităţii medicale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Eveniment în premieră la Târgoviște: Gala asigurărilor sociale de sănătate

Publicat

pe

Târgoviște a fost, ieri – 20 mai 2022, gazda unui eveniment socio-profesional cu puternice accente culturale organizat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Cristina Sima, președintele director general al CJAS Dâmboviţa, inițiatoarea acestui demers comunicațional, a vrut să sărbătorească împlinirea a 23 de ani de existență a instituției într-un format inedit, în care alocuțiunile, prezentările, declarațiile gazdelor și invitaților au fost frumos croșetate cu momentele muzicale asigurate de micii muzicieni de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște.

Amfitrionul acestui interesant intermezzo a fost Sorin Diaconescu, consilier în cadrul CJAS Dâmbovița, dar cunoscut cetățeanului mai mult ca om de televiziune și scriitor. Prin prestația sa elegantă și cu o retorică bine adecvată și stimulată de auditorul prezent și de ambient, Sorin Diaconescu a fost de un enorm sprijin președintei CJAS Dâmboviţa – Cristina Sima.

Celebrarea celor 23 de ani de existență a Casei de Sănătate Dâmbovița nu a fost doar o întâlnire desfășurată în șabloanele unei rutine cotidiene. Nu s-au prezentat cifre, nu s-au lansat programe sau proiecte. Nu a fost invocată în niciun fel componenta politică, nici măcar o simplă aluzie cu note electorale ascunse nu a perturbat evenimentul. Gala de Excelență a fost despre instituție, despre oamenii care își desfășoară activitatea aici, despre cei care au coordonat CJAS Dâmbovița și, nu în ultimul rând, despre măria sa, cetățeanul-pacient.

Abia spre finalul întâlnirii socio- culturale s-a ieșit un pic din cursul firesc al manifestării, dar temperat și, zic eu, necesar. Un pic de sare și piper turnat de fostul sindicalist dâmbovițean Ion Oproiu, reprezentantul societății civile a asiguraților în Consiliul de Administrație al CJAS Dâmboviţa. Omul care, de-a lungul timpului, a vegheat la respectarea unor drepturi ale pacientului, Oproiu a trecut un pic prin istoria CJAS Dâmbovița, alăturând existența instituției de anumite etape politice care au făcut bine sau rău Casei de Sănătate. Oricum, Ion Oproiu a fost moderat în aprecieri. A stat cu degetul pe trăgaci, dar nu a tras.

„Fără sănătate, fără asigurarea unor servicii medicale de sănătate, orice proiect personal, cu atât mai mult de țară, este sortit eșecului”, a spus Sorin Diaconescu.

A fost proiectat pe ecranul de la Cinematograful Independența un scurt metraj despre CJAS Dâmbovița, despre oamenii care lucrează acolo și rolul pe care îl au în structura societății. Lectura filmulețului de prezentare a fost asigurată de președinta Casei – Cristina Sima. După consumarea acestui moment, șefa CJAS Dâmbovița a rostit o alocuțiune în care a alternat mesajul strict profesional cu note plăcute auzului.

„Suntem după o perioadă grea, după mai bine de doi ani de pandemie, cu un război aflat la granițele țării. Tragediile trăite până acum ne-au îndemnat pe toți să redescoperim adevărul. Iar pe cei mai mulți dintre noi să ținem seama de el. Viața este cel mai important dar de la Dumnezeu. Păstrarea sănătății este o condiție esențială și obligatorie. În acest context, serviciile de sănătate și-au recăpătat importanța. Conlucrarea celor care pot să dea consistență, calitate și eficacitate, vorbim aici de oameni, de instituții, de autorități, devine un deziderat. Suferințele trecute și actuale, ale noastre, dar și ale celor din jurul nostru pun în lumină adevărul despre fiecare dintre noi. Iar acest adevăr ne conduce pe toți către o singură direcție, nevoia de solidaritate a întregii societăți pentru sprijinirea dezvoltării sistemului de sănătate”, a spus Cristina Sima.

A mai vorbit președintele CJAS Dâmbovița despre colaborarea fructuoasă pe care a avut-o în acești ani cu toți factorii responsabili care gestionează domeniul public numit sănătate. De la Crucea Roșie la Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Colegiul Medicilor, Asociația Medicilor de Familie, Spitalul Județean de Urgență, Arhiepiscopia Târgoviștei etc.

A urmat ceremonia de premiere a celor care au condus Casa Județeană de Sănătate în cei 23 de ani scurși de la înființare.

Prima diplomă și plachetă au fost oferite de Cristina Sima medicului chirurg Jean Popescu – primul președinte al CJAS Dâmbovița. Au urmat Marius Nicolae Mărgărit, Cătălin Pascale, Georgeta Zaharia, Agnes Tatiana Dincă, Niculina Sandu și Cornel Crăciun.

După consumarea acestui moment de acordare a unor diplome foștilor directori ai Casei, cei prezenți au ascultat mesajul transmis cu ocazia acestui eveniment de IPS Nifon, arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei.

A urmat la cuvânt Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„Vă mulțumesc mult pentru invitație. Este o deosebită onoare pentru mine și pentru instituția pe care o reprezent să fiu prezent aici. Cu siguranță, faceți parte din angrenajul domeniului sănătății și Consiliul Județean investește, în această perioadă, foarte mult în sănătatea dâmbovițenilor. Lucrăm intens la extinderea secției de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean. Lucrăm la un sediu nou de ambulatoriu. În luna iunie, vom semna, după o lungă perioadă de achiziție publică, contractul pentru secția nouă de cardiologie. Și, nu în ultimul rând, amintesc de cea mai importantă investiție care este cea în oameni. Într-un an de zile, avem 36 de colegi noi la Spitalul Județean. Medici tineri. În perioada următoare, vom mai aduce medici, fiindcă ne dorim cu toții un nivel al sănătății dâmbovițenilor cât mai ridicat. Îi felicit pe toți angajații Casei de Asigurări de Sănătate pentru tot ceea ce fac pentru dâmbovițeni”, a fost mesajului președintelui Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene a oferit directorului Cristina Sima placheta CJD, ca semn de prețuire pentru întreaga activitate depusă de întreg colectivul CJAS în slujba pacienților.

Prefectul Claudia Gilia a vorbit despre anii plini de încercări ai sistemului medical, despre solidaritatea și efortul comun în perioada în care întreaga omenire a fost răvășită de pandemie.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a salutat organizarea acestei prime gale a Casei Județene de Asigurări de Sănătate. A spus edilul că sistemul de sănătate depinde nemijlocit de asigurați, de angajatori, de furnizorii de servicii medicale. Fără această colaborare nu am putea vorbi despre un sistem medical eficient.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a avut un discurs scurt, cu un pic de vână de umor. A spus că nu are veleități de clarvăzător „dar acest spiriduș, fluturaș cu aripi negre al Casei de Asigurări va scrie istorie și va ajunge mare”.

 

Au mai rostit alocuțiuni directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița – Sorin Stoica și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova – Cătălin Măguleanu. Un cuvânt de felicitare a adresat angajaților CJAS și senatorul Virgil Guran – președintele PNL Dâmbovița.

Ultimul din pleiada vorbitorilor a fost Ion Oproiu, numit de Sorin Diaconescu „nemuritorul”. Fostul lider de sindicat a mărturisit că un asemenea eveniment trebuia organizat mai demult. A mai precizat Oproiu că CJAS Dâmbovița are personal de calitate, dar, de-a lungul timpului, s-a lovit de numeroase obstacole.

După expunerea cu tentă proletară, dar corectă, de înfierare a unor comportamente politice care ar fi dezavantajat CJAS a lui Ion Oproiu, președinta Casei – Cristina Sima a reechilibrat atmosfera, iar gala s-a încheiat, așa cum a și început, în acordul suav al muzicii clasice, plăcut interpretată de elevii artiști de la Liceul „Bălașa Doamna”.

De precizat că, în sală, alături de vorbitorii prezentați mai sus s-au mai aflat vicepreședinții CJ Dâmboviţa – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, viceprimarul Târgoviștei Monica Ilie, consilieri locali și județeni, șefi de instituții deconcentrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT