Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Muzeele din judeţ sunt deschise pe 24 ianuarie. La fel, Peştera Ialomiţei!

Dacă te numeri printre fericiţii care nu merg la serviciu în data de 24 ianuarie 2018, declarată zi liberă fiindcă sărbătorim Mica Unire, poţi alege să petreci câteva ore vizitând muzeele componente ale Complexului Naţional „Curtea Domnească” Târgovişte, care sunt deschise după următorul program…

Publicat

pe

Dacă te numeri printre fericiţii care nu merg la serviciu în data de 24 ianuarie 2018, declarată zi liberă fiindcă sărbătorim Mica Unire, poţi alege să petreci câteva ore vizitând muzeele componente ale Complexului Naţional „Curtea Domnească” Târgovişte, care sunt deschise după următorul program:

• Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” Târgovişte, între orele între 09:00 – 17:00, ultimul vizitator intră la ora 16:30;
• Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, între orele între 09:00 – 17:00, ultimul vizitator intră la ora 16:30;
• Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, între orele între 08:00 – 16:00, ultimul vizitator intră la ora 15:30;
• Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, între orele între 08:00 – 16:00, ultimul vizitator intră la ora 15:30;
• Muzeul de Istorie – Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României, între orele între 09:00 – 17:00, ultimul vizitator intră la ora 16:30;
• Muzeul de Artă, între orele între 08:00 – 16:00, ultimul vizitator intră la ora 15:30;
• Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, între orele între 08:00 – 16:00, ultimul vizitator intră la ora 15:30;
• Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, între orele între 08:00 – 16:00, ultimul vizitator intră la ora 15:30;
• Muzeul ”Vasile Blendea”, între orele între 08:00 – 16:00, ultimul vizitator intră la ora 15:30;
• Peştera Ialomiţei, între orele între 09:00 – 17:00, ultimul vizitator intră la ora 16:30;
• Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, între orele între 09:00 – 17:00, ultimul vizitator intră la ora 16:30.

Preţul unui bilet este 12 lei – Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” Târgovişte, 10 lei – Ansamblul Brâncovenesc Potlogi şi Peştera Ialomiţei şi 8 lei – pentru celelalte muzee.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT