Connect with us

Dâmboviţa

TÂRGOVIŞTE: Stă în puterea ta să schimbi ceva! Eveniment organizat de Centrul Europe Direct

Vineri – 9 februarie 2018, de la ora 10:00, voluntarii Centrului Europe Direct Târgovişte vor pune în scenă, sub coordonarea membrilor echipei, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, o reprezentaţie de teatru forum, sub genericul „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”. Evenimentul face parte din campania „Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil!”.

Publicat

pe

Vineri – 9 februarie 2018, de la ora 10:00, voluntarii Centrului Europe Direct Târgovişte vor pune în scenă, sub coordonarea membrilor echipei, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, o reprezentaţie de teatru forum, sub genericul „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”. Evenimentul face parte din campania „Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil!”.

De la 12:30, se va derula o sesiune de instruire cu tema „Acasă la instituţiile europene”, pentru a veni în sprijinul comunităţilor deservite de bibliotecarii care deseresc puncte de informare europeană, prestează servicii de diseminare a informaţiei, şi care vor învăţa cum să răspundă solicitărilor venite din partea cetăţenilor din cadrul comunităţilor respective privind drepturile cetăţenilor UE sau priorităţile UE.

Cele două activităţi vor reuni bibliotecari, voluntari şi cetăţeni din întreg judeţul şi sunt organizate cu ocazia Adunării generale a bibliotecarilor publici din Dâmboviţa.

PROGRAMUL COMPLET AL ZILEI
09:00 – 09:15 – Probleme organizatorice:
1. Înregistrarea participanţilor.
2. Difuzarea:
– Calendarului principalelor evenimente social-culturale ale anului 2018;
– Comunicarea indicatorilor biblioteconomici orientativi pentru anul 2018.

09.15 – 10:00 – Analiza activităţii desfăşurate de bibliotecile municipale, orăşeneşti şi comunale în anul 2017:
– Raport privind activitatea bibliotecilor publice din judeţul Dâmboviţa în anul 2017.
– Programul şi strategia activităţii acestor instituţii pentru anul 2018;
– Program – cadru al activităţii din centrele metodice – pentru anul 2018.

10:00 – 12:00 – Reprezentație de teatru forum Stă în puterea ta să schimbi ceva! susținută de voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, coordonați de membrii echipei centrului mai sus menţionat.

12:00 – 12.30 – Pauză de cafea.

12:30 – 14:30 – Acasă la instituţiile europene. Prezintă: membrii echipei EUROPE DIRECT Târgovişte;
– Educația tinerilor cu și prin film prin punctul de informare europeană din biblioteca mea. Prezintă Liliana Nicoleta GRIGORESCU, Biblioteca Orăşenească Titu.
– Biblioteca azi – Activităţi educative nonformale pentru copii şi tineri în 2017. Prezintă Ana ANTOHI, responsabil Punct de informare europeană – Biblioteca Comunală Conţeşti.
– Biblioteca cu suflet – activitate culturală 2017. Prezintă Ionela PETRIŞOR, responsabil Punct de informare europeană – Biblioteca Comunală Perşinari.
– Dăruind, primești. Prezintă Florentina BELBE, responsabil Punct de informare europeană – Biblioteca Comunală Voineşti.

14:30 – 15.00 – Probleme organizatorice privind activitatea Asociaţiei Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România – Filiala Dâmboviţa.

15:00 – Concluzii. Evaluare. Închiderea lucrărilor.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Senator Titus Corlățean: Fără viză în Statele Unite, un succes meritat pentru România!

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a participat la sediul Guvernului României la evenimentul dedicat anunțului oficial, istoric, al Guvernului Statelor Unite ale Americii de primire a României în programul Visa Waiver. De precizat că momentul a fost organizat simultan la Washington DC și la București. Conform acestei decizii, după 31 martie 2025, românii vor putea călători fără viză în Statele Unite ale Americii.

„Felicitări echipei guvernamentale condusă de premierul Marcel Ciolacu și, în particular, coordonatorului național guvernamental al demersurilor românești, Valentin Vătăjelu. Trebuie spus însă că acest succes a fost posibil datorită schimbării abordării americane, în special datorită noii echipe de la ambasada SUA la București, conduse din decembrie 2022 de ambasadorul Kathleen Kavalec. A fost prima dată în toți acești ani în care am remarcat, începând de acum 2 ani, odată cu venirea noii echipe la ambasada americană, un angajament puternic și o voință sinceră de a rezolva această problemă, deopotrivă importantă și delicată pentru sensibilitățile firești ale cetățenilor români.

Trec peste zecile de contacte oficiale pe care le-am avut și eu în anii anteriori la Washington D.C. pe această temă cu oficialii de la Departamentul de stat, Senatul și Camera Reprezentanților. Menționez însă că am tratat foarte serios, în plan personal, campania de promovare și sensibilizare a cetățenilor români lansată anul trecut de Guvernul României, cu sprijinul Guvernului american, pentru a „califica” România în Visa Waiver. Așa încât mi-am reînnoit astă vară atât pașaportul meu turistic, cât mai ales viza americană, care, de fapt, mai era valabilă încă vreo 5 ani. Așa încât și viza mea cea nouă a contribuit la scăderea ratei de respingere sub 3%, condiție absolut necesară pentru succesul demersurilor României. Așa cum au făcut peste 70 000 de români anul trecut.

Un succes meritat, cu multă muncă, pentru români și pentru România. Important va fi ca cei care călătoresc în SUA să și respecte legile americane, pentru a nu avea ulterior surprize neplăcute”, a precizat senatorul Titus Corlățean după consumarea acestui eveniment istoric.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Este obligatoriu pentru firmele cu cel puțin 10 angajați. Detalii aici!

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a derulat, în ultimele luni ale anului 2024, mai multe acțiuni de informare având ca temă Legea nr. 367/2022 privind dialogul social. Inițiativa a avut ca scop conștientizarea angajatorilor, dar și a salariaților, cu privire la negocierea colectivă, un instrument esențial pentru asigurarea unui mediu de lucru stabil și echitabil.

Atenție! Potrivit legislației în vigoare, negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați și poate fi inițiată de oricare dintre partenerii sociali.

„În cadrul acestei campanii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat o întâlnire informativă, la care au participat 18 reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii din județ, dintre care 14 cu capital privat, pentru a asigura o înțelegere corectă a legislației și a avantajelor negocierii colective.

S-a dorit ca informațiile prezentate să ajungă la cât mai mulți angajați și angajatori și, În acest sens, inspectorii de muncă dâmbovițeni au distribuit pliante informative, pe tema negocierii colective, a etapelor legale pe care aceasta le presupune, dar și a beneficiilor pe care le prezintă, către un număr de 225 de angajați. În plus, informațiile au fost afișate și la avizierul instituției, pe pagina web a ITM Dâmbovița dar și prin publicarea de articole informative în presa locală.

Totodată, 30 de angajatori au fost informați prin e-mail, în ceea ce privește negocierea colectivă, aceștia primind și notificări legate de încetarea valabilității contractelor colective de muncă. În acest fel, se încurajează încheierea și înregistrarea CCM, care devin practic instrumente juridice cu aplicabilitate generală în unitate, asigurând că niciun contract individual de muncă nu va oferi condiții inferioare celor stabilite colectiv”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de către ITM Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite