Connect with us

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Modernizarea DN71, întârziată de delăsarea responsabililor CNAIR!

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a aflat astăzi, 9 februarie 2018, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, prima de acest tip pe care o desfăşoară în teritoriu anul acesta. În sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de autorităţile judeţului s-au aflat parlamentarii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia, Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan şi Dumitru Lupescu. Primarii localităţilor din judeţ, agenţii economici şi şefii de deconcentrate au putut dialoga cu ministrul Mediului despre o serie de probleme generate de legislaţie, despre situaţii de risc, neajunsuri şi planuri de viitor în ceea ce priveşte implementarea unor programe pe fonduri guvernamentale şi europene.

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a aflat astăzi, 9 februarie 2018, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, prima de acest tip pe care o desfăşoară în teritoriu anul acesta.

În sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de autorităţile judeţului s-au aflat parlamentarii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia, Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan şi Dumitru Lupescu. Primarii localităţilor din judeţ, agenţii economici şi şefii de deconcentrate au putut dialoga cu ministrul Mediului despre o serie de probleme generate de legislaţie, despre situaţii de risc, neajunsuri şi planuri de viitor în ceea ce priveşte implementarea unor programe pe fonduri guvernamentale şi europene.

Graţiela Gavrilescu a arătat şi de ce se întârzie declanşarea procedurilor privind reabilitarea şi modernizarea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte- Pucioasa-Sinaia. Se pare că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au căzut pe tânjeală şi nu şi-au respectat obligaţiile care le revin în această etapă.

Agenţia pentru Protecţia Mediului va emite avizul numai atunci când va fi prezentat studiul realizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere!

„Proiectul a fost depus la Agentie, dar Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere nu a depus până la ora actuală toate documentele conform îndeplinirii obligaţiilor de mediu. Înţeleg că studiul abia acum este finalizat şi, pentru ca să nu avem nici un fel de probleme privind afectarea vreunui habitat sau ca să nu se întâmple ca şi cu liliecii, de a inventa nişte habitate, eu am dorit ca luni să se întâlnească toată lumea implicată, fiecare să ştie exact ce are de făcut”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

Din cele lăsate să se înţeleagă de Graţiela Gavrilescu, cei care nu se achită de sarcini vor fi sancţionaţi. Ministra este convinsă că nu se va ajunge la acest deznodământ şi că totul se va rezolva.

„Eu le-am dat termen două săptămâni pentru a rezolva această problemă. Este obligativitatea tuturor celor care trebuie să finalizeze studiul în vederea obţinerii avizului de mediu. Eu cred că cineva care nu doreşte să lucreze cum trebuie a considerat că fie studiul trebuie să-l facă dintr-un birou, fie că nu trebuie să ştie realitatea din teren, fie că este mai uşor să spui nu pot astăzi, nu pot mâine… Nu se mai poate! Trebuie ca şi DN 71 să primească finanţarea, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să avem avizul de mediu. Vedem cine nu îşi face treaba”, a spus ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats