Connect with us

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Modernizarea DN71, întârziată de delăsarea responsabililor CNAIR!

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a aflat astăzi, 9 februarie 2018, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, prima de acest tip pe care o desfăşoară în teritoriu anul acesta. În sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de autorităţile judeţului s-au aflat parlamentarii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia, Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan şi Dumitru Lupescu. Primarii localităţilor din judeţ, agenţii economici şi şefii de deconcentrate au putut dialoga cu ministrul Mediului despre o serie de probleme generate de legislaţie, despre situaţii de risc, neajunsuri şi planuri de viitor în ceea ce priveşte implementarea unor programe pe fonduri guvernamentale şi europene.

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a aflat astăzi, 9 februarie 2018, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, prima de acest tip pe care o desfăşoară în teritoriu anul acesta.

În sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de autorităţile judeţului s-au aflat parlamentarii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia, Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan şi Dumitru Lupescu. Primarii localităţilor din judeţ, agenţii economici şi şefii de deconcentrate au putut dialoga cu ministrul Mediului despre o serie de probleme generate de legislaţie, despre situaţii de risc, neajunsuri şi planuri de viitor în ceea ce priveşte implementarea unor programe pe fonduri guvernamentale şi europene.

Graţiela Gavrilescu a arătat şi de ce se întârzie declanşarea procedurilor privind reabilitarea şi modernizarea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte- Pucioasa-Sinaia. Se pare că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au căzut pe tânjeală şi nu şi-au respectat obligaţiile care le revin în această etapă.

Agenţia pentru Protecţia Mediului va emite avizul numai atunci când va fi prezentat studiul realizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere!

„Proiectul a fost depus la Agentie, dar Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere nu a depus până la ora actuală toate documentele conform îndeplinirii obligaţiilor de mediu. Înţeleg că studiul abia acum este finalizat şi, pentru ca să nu avem nici un fel de probleme privind afectarea vreunui habitat sau ca să nu se întâmple ca şi cu liliecii, de a inventa nişte habitate, eu am dorit ca luni să se întâlnească toată lumea implicată, fiecare să ştie exact ce are de făcut”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

Din cele lăsate să se înţeleagă de Graţiela Gavrilescu, cei care nu se achită de sarcini vor fi sancţionaţi. Ministra este convinsă că nu se va ajunge la acest deznodământ şi că totul se va rezolva.

„Eu le-am dat termen două săptămâni pentru a rezolva această problemă. Este obligativitatea tuturor celor care trebuie să finalizeze studiul în vederea obţinerii avizului de mediu. Eu cred că cineva care nu doreşte să lucreze cum trebuie a considerat că fie studiul trebuie să-l facă dintr-un birou, fie că nu trebuie să ştie realitatea din teren, fie că este mai uşor să spui nu pot astăzi, nu pot mâine… Nu se mai poate! Trebuie ca şi DN 71 să primească finanţarea, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să avem avizul de mediu. Vedem cine nu îşi face treaba”, a spus ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite