Connect with us

ACTUALITATE

VOT: Asociaţia Militarilor Veterani a primit în folosinţă Spitalul Mănăstirea Dealu

Astăzi, 20 februarie 2018, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, a fost aprobat proiectul prin care fostul spital de la Mănăstirea Dealu a fost dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Mina, Izvorâtorul de Mir”.

Publicat

pe

Astăzi, 20 februarie 2018, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, a fost aprobat proiectul prin care fostul spital de la Mănăstirea Dealu a fost dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Mina, Izvorâtorul de Mir”.

Până la acest moment, spitalul s-a aflat în administrarea firmei medicale Valleriana care îşi propusese să amenajeze în acea locaţie un centru de recuperare şi tratament. Din câte se pare, societatea ar fi investit în lucrările efectuate la Mănăstirea Dealu circa 1 milion de euro, reprezentând lucrări de consolidare şi modernizare a pavilionului central.

În data de 8 februarie 2018, Asociaţia Valleriana solicită Primăriei Târgovişte rezilierea contractului, prin restituirea bunurilor ce au făcut obiectul acestuia. Anterior acestei cereri, adică în luna ianuarie, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, cu sediul în localitatea Bragadiru, cere autorităţilor târgoviştene preluarea şi completarea contractului onorat până la acel moment de Valleriana, în sensul extinderii investiţiei şi realizarea primului centru de recuperare şi refacere pentru militarii cu dizabilităţi din teatrele de operaţii.

marius apostol militari veterani

Fondurile care vor fi folosite pentru reabilitarea pavilioanelor existente vor proveni din diferite donaţii, bani europeni şi de la bugetul de stat. Proiectul va fi derulat de către Asociaţia Militarilor Veterani, în parteneriat cu Valleriana. În afară de milionul de euro investit până în prezent de Valleriana, ar mai fi nevoie de alte 2 milioane de euro pentru darea în folosinţă a primului pavilion.

În cererea de reziliere, cei de la Valleriana au motivat că „renunţarea noastră la contractul de comodat este oportună, deoarece capacitatea de a se mobiliza şi finaliza lucrările deja demarate la acest obiectiv este mult mai mare, luând în calcul adresabilitatea şi necesitatea recuperării şi refacerii militarilor Armatei Române din teatrele de operaţii”.

Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, prezent astăzi la Târgovişte în fruntea unei delegaţii numeroase de militari, a salutat decizia autorităţilor municipale de a sprijini acest proiect important. Conducerea Asociaţiei intenţionează ca, până la finele anului 2018, să inaugureze primul pavilion al centrului, prin continuarea investiţiilor realizate de Asociaţia Valleriana.

Putem spune că, în sfârşit, fostul Liceu Militar de la Mănăstirea Dealu, renumit în perioada interbelică, s-a întors în ograda Armatei Române, transformându-se de acum într-un centru medical de recuperare unic în România şi în Europa de Sud-Est.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Testare COVID la farmacie. Rezultatul se raportează la DSP

Publicat

pe

Românii pot efectua în farmacie teste antigen rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus – potrivit unui Ordin emis de Ministerul Sănătății.

„Seturile de teste vor fi puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii gratuit, dar farmaciile pot percepe tarife pentru serviciul de testare. Numărul testelor distribuite farmaciilor va fi stabilit la nivel local, în funcţie de câte unităţi se înscriu în program. Aproximativ 1.000 de farmacii din întreaga țară s-au înscris până acum.

Farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității doar după obținerea unui aviz temporar emis de Direcția de Sănătate Publică care este valabil șase luni, cu posibilitatea de prelungire succesive cu șase luni.

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor”, precizează deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate și Familie.

Instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Magazinul Leroy Merlin Târgovişte a fost inaugurat

Publicat

pe

Mâine – 14 mai 2021, la ora 07:00, magazinul de bricolaj Leroy Merlin își deschide porțile pentru publicul dâmbovițean. În această seară, a avut loc inaugurarea oficială a celui de-al 19-lea complex comercial pe care retailerul francez l-a deschis în România.

Alături Frédéric Lamy – directorul general Leroy Merlin din România, s-au aflat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîe, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, alții reprezentanți ai unor instituții publice. Bineînțeles, nu au lipsit angajații magazinului de bricolaj care, de mâine, vor intra în plină activitate cu publicul dâmbovițean.


Înainte de tăierea panglicii inaugurale, s-a consumat, într-un cadru festiv, sesiunea de alocuțiuni. Primul la cuvânt a fost Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a mulțumit reprezentanților puternicului retailer francez care a hotărât să deschidă la Târgoviște, în Dâmbovița, cel de-al 19-lea magazin din România.

Corneliu Ștefan a asigurat conducerea Leroy Merlin că îi va fi întotdeauna alături, așa cum este, de altfel, de toți investitorii privați care deschid filiale comerciale sau capacități de producție în județul nostru. Președintele CJD le-a spus cu convingere că magazinul Leroy Merlin din Târgoviște va fi, în scurt timp, primul din România, ca nivel al încasărilor.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a felicitat Leroy Merlin pentru că s-a gândit să deschidă aici un magazin care prezintă avantaje multiple, atât pentru investitori cât și pentru comunitate, pentru administrația publică locală, cu referire la absorbția forței de muncă și la taxele și impozitele care vor intra în buget.

Au mai vorbit directorul general Leroy Merlin, Frédéric Lamy, și Adrian Rădulescu – directorul magazinului deschis la Târgoviște.

După tăierea panglicii inaugurale, oaspeții au fost invitați să participe la un tur al magazinului. Mâine, la ora 07:00, Leroy Merlin Târgoviște (strada Laminorului, zona Romlux) își așteaptă cumpărătorii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT