Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

VOT: Asociaţia Militarilor Veterani a primit în folosinţă Spitalul Mănăstirea Dealu

Astăzi, 20 februarie 2018, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, a fost aprobat proiectul prin care fostul spital de la Mănăstirea Dealu a fost dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Mina, Izvorâtorul de Mir”.

Publicat

pe

Astăzi, 20 februarie 2018, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, a fost aprobat proiectul prin care fostul spital de la Mănăstirea Dealu a fost dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Mina, Izvorâtorul de Mir”.

Până la acest moment, spitalul s-a aflat în administrarea firmei medicale Valleriana care îşi propusese să amenajeze în acea locaţie un centru de recuperare şi tratament. Din câte se pare, societatea ar fi investit în lucrările efectuate la Mănăstirea Dealu circa 1 milion de euro, reprezentând lucrări de consolidare şi modernizare a pavilionului central.

În data de 8 februarie 2018, Asociaţia Valleriana solicită Primăriei Târgovişte rezilierea contractului, prin restituirea bunurilor ce au făcut obiectul acestuia. Anterior acestei cereri, adică în luna ianuarie, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, cu sediul în localitatea Bragadiru, cere autorităţilor târgoviştene preluarea şi completarea contractului onorat până la acel moment de Valleriana, în sensul extinderii investiţiei şi realizarea primului centru de recuperare şi refacere pentru militarii cu dizabilităţi din teatrele de operaţii.

marius apostol militari veterani

Fondurile care vor fi folosite pentru reabilitarea pavilioanelor existente vor proveni din diferite donaţii, bani europeni şi de la bugetul de stat. Proiectul va fi derulat de către Asociaţia Militarilor Veterani, în parteneriat cu Valleriana. În afară de milionul de euro investit până în prezent de Valleriana, ar mai fi nevoie de alte 2 milioane de euro pentru darea în folosinţă a primului pavilion.

În cererea de reziliere, cei de la Valleriana au motivat că „renunţarea noastră la contractul de comodat este oportună, deoarece capacitatea de a se mobiliza şi finaliza lucrările deja demarate la acest obiectiv este mult mai mare, luând în calcul adresabilitatea şi necesitatea recuperării şi refacerii militarilor Armatei Române din teatrele de operaţii”.

Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, prezent astăzi la Târgovişte în fruntea unei delegaţii numeroase de militari, a salutat decizia autorităţilor municipale de a sprijini acest proiect important. Conducerea Asociaţiei intenţionează ca, până la finele anului 2018, să inaugureze primul pavilion al centrului, prin continuarea investiţiilor realizate de Asociaţia Valleriana.

Putem spune că, în sfârşit, fostul Liceu Militar de la Mănăstirea Dealu, renumit în perioada interbelică, s-a întors în ograda Armatei Române, transformându-se de acum într-un centru medical de recuperare unic în România şi în Europa de Sud-Est.

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!