Connect with us

AGRICULTURĂ

INFO UTIL: Tu ştii unde se colectează lâna? Există 20 de centre în 10 judeţe!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a desfăşurat o campanie de identificare a centrelor de colectare lână şi piei de animale, pentru a putea să-i informeze pe crescătorii de ovine care vor să beneficieze de ajutorul de minimis de 1 leu/kg de lână comercializată, stabilit prin HG 500/2017.

Publicat

pe

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a desfăşurat o campanie de identificare a centrelor de colectare lână şi piei de animale, pentru a putea să-i informeze pe crescătorii de ovine care vor să beneficieze de ajutorul de minimis de 1 leu/kg de lână comercializată, stabilit prin HG 500/2017.

Şi-au manifestat intenţia de a participa în acest program peste 32.000 de fermieri, cu aproximativ 23.000 de tone de lână. Cererile şi documentele justificative de plată (factura/fila/filele din carnetul de comercializare) trebuie depuse la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene până la data de 1 iulie 2018.

Potrivit responsabililor din Ministerul Agriculturii, în România, există în prezent 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate totală de circa 30.000 tone. Acestea sunt localizate în judeţele Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Constanța, Galați, Maramureș, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vaslui. Direcțiile pentru Agricultură Județene pot pune la dispoziția asociațiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale centrelor de colectare lână şi piei de animale.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Festivalul Toamnei” în Ferma „Florin Pomicultorul” din Priboieni, județul Argeș

Publicat

pe

Ferma „Florin Pomicultorul”, din Priboieni, județul Argeș, organizează, duminică – 6 octombrie 2024, sub titulatura „Festivalul Toamnei”, un eveniment de promovare a produselor și a parteneriatului încheiat pentru comercializarea acestora, atât în stare proaspătă cât și în varianta procesate.

„Festivalul Toamnei” va debuta la ora 10:00, cu un tur al exploatației agricole și va continua cu discuții pe marginea viziunii de dezvoltare a parteneriatului comercial încheiat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Deputat Marian Țachianu: Se va putea suspenda, la cerere, rambursarea creditelor agricole

Publicat

pe

Guvernul propune, ca măsură de sprijin cu caracter temporar pentru agricultorii afectați de secetă, suspendarea la cerere a rambursării creditelor comerciale și a dobânzilor, până la data de 1 august 2025, precum și interzicerea executării silite asupra creanțelor acumulate. De asemenea, se completează schema de ajutor de stat „Creditul fermierului”, în sensul creșterii gradului de garantare de către FGCR la 100%, din fondurile puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii, și introducerea posibilității de a folosi banii pentru rambursarea creditelor restante încadrate în categoriile D şi E în baza de date a Centralei Riscului de Credit, dacă solicitanții prezintă procese-verbale din care rezultă că gradul de calamitate a culturilor pentru 2024 depășește 50%. Discuțiile cu organizațiile profesionale ale agricultorilor, cu distribuitorii de inputuri și reprezentanții băncilor și ai instituțiilor financiare nebancare pe seama acestor soluții de sprijin s-au încheiat în data de 26 septembrie, ceea ce înseamnă că se intră în linie dreaptă.

„Rambursarea datoriilor curente și restante, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, care fac obiectul contractelor de credit, respectiv leasing, încheiate cu creditorii instituții de credit sau cu instituții financiare nebancare, utilizate pentru culturile agricole vegetale, cu scadența în anul 2024, se suspendă la cerere până la data de 1 august 2025, dacă solicitarea de suspendare este însoțită de copia procesului verbal de constatare și evaluare a pagubelor la culturi agricole înființate în toamna anului 2023 și primăvara anului 2024, pentru plante perene, plantații pomicole și plantații viticole, care au fost afectate de seceta pedologică din anul agricol octombrie 2023 – septembrie 2024 într-un procent de 50% și dacă dobânda la credite este mai mare de 2,5% + ROBOR la 3 luni pentru creditele în lei și 2% + EURIBOR la 3 luni pentru creditele în valută, la data intrării în vigoare a ordonanței”, precizează deputatul PSD Marian Țachianu – cunoscut fermier din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite