Connect with us

SOCIAL

INIŢIATIVĂ: Miere pentru şcolari, un program care ar trebui implementat din toamnă!

Publicat

pe

Un proiect de lege prevede ca, din toamnă, pe lângă corn şi lapte, elevii din învăţământul primar să primească şi miere de albine, câte un borcan de 350 de grame pe lună. Mierea trebuie să provină din stupine autorizate.

În propunerea legislativă se prevede ca resursele financiare necesare implementării acestui program să fie asigurate de stat, prin Ministerul Agriculturii. Noul proiect modifică o lege existentă, care a fost suspendată în 2015, din cauza lipsei finanţării.

Rămâne de văzut dacă această iniţiativă va fi într-adevăr materializată sau se va împotmoli pe undeva. Mulţi îşi pun şi problema dacă mierea care va fi acordată şcolarilor va fi una de calitate şi nu va ajunge pe masa copiilor un produs slab calitativ sau contrafăcut.

FOTO ARHIVĂ (Sursa: perfecte.ro)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Pucioasa: Un bărbat de 58 de ani și-a dat foc din cauza unei executări silite

Publicat

pe

Disperarea conduce, de multe ori, la producerea unor adevărate drame. Astăzi – 6 octombrie 2022, un bărbat de 58 de ani, afectat din cauza unei executări silite, a găsit de cuviință să protesteze față de această măsură, dându-și foc.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, care, după ce i-au acordat primul ajutor, l-au transportat la spital.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Ialomiţa

Atenție! Pericolul pândește printre butoaiele cu must pus la fermentat!

Publicat

pe

Foto arhivă

În faţa butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii nu prevăd pericolul care îi pândeşte! În lipsa oxigenului din spaţiile închise (beciuri, magazii sau alte încăperi) unde este pus la fermentat mustul, dioxidul de carbon emanat în urma acestui proces se transformă în monoxid de carbon, gaz fără culoare sau miros, care pătrunde în organism pe cale respiratorie şi constituie o otravă puternică – atrag atenția pompierii. Totodată, acesta se amestecă uşor cu aerul, drept pentru care se răspândeşte foarte rapid în încăperea în care se produce.

„În funcţie de durata de expunere şi concentraţia de monoxid de carbon din aer, simptomele intoxicaţiei cu acest gaz pot fi de la dureri de cap, ameţeli şi somnolenţă la convulsii, comă şi chiar deces. De cele mai multe ori, victime devin şi persoanele care încearcă să îi salveze”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de ISU Ialomița.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon, acumulat în spaţiile închise, pe timpul fermentării mustului, pompierii din Ialomița vin cu următoarele recomandări:

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenţa acestuia este prin aprinderea unei lumânări, în cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice;
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie, pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats