Connect with us

Prahova

SENTINŢĂ: OMV Petrom, condamnare pentru moartea unui copil din Prahova!

Publicat

pe

OMV Petrom a primit, astăzi – 6 martie 2018, o amendă penală de 380.000 de lei (3,8 miliarde de lei vechi) pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Pedeapsa aplicată de magistraţii de la Judecătoria Ploieşti vine după moartea unui copil de 9 ani, după ce a inhalat gaz de la o sondă de extracţie care nu era asigurată conform normelor de protecţie. Instanţa de judecată a mai stabilit şi plata unor daune morale de 135.000 de euro familiei copilului decedat.

Tragedia s-a petrecut în 2014, pe teritoriul localităţii Ariceştiii Rahtivani. Trupul neînsufleţit al copilului a fost descoperit lângă capătul unei conducte de la sonda 536, situată la circa 100 de metri de ultima casă a aşezării.

În urma cercetărilor, a rezultat că moartea copilului a fost una violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute, survenite în cursul unei intoxicaţii acute accidentale cu gaze de sondă. Procurorii au stabilit că intoxicaţia a fost posibilă din cauza faptului că sonda nu era împrejmuită şi nici semnalizată în mod corespunzător.

O nenorocire asemănătoare s-a întâmplat în aprilie 2016 şi în comuna Cobia, din judeţul Dâmboviţa. Un copil de un an şi opt luni a fost găsit mort, înecat într-o fosă plină cu petrol de lângă o sondă amplasată la marginea satului Mislea.

Atunci, oamenii din sat i-au acuzat de neglijenţă atât pe membrii familiei, cât şi pe cei de la Petrom, care nu aveau sonda înconjurată cu garduri de protecţie. Potrivit surselor noastre, dosarul nu a fost încă trimis la instanţa de judecată, afându-se în prezent în cercetare la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dâmboviţa.

FOTO – Sonda unde a murit copilul din Cobia

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Consilierii de la Ploiești au respins eșalonarea datoriei pe care Chindia Târgoviște o are către Stadionul „Ilie Oană”

Publicat

pe

Sursa foto: observatorulph.ro

Chindia Târgoviște are ceva probleme cu datoriile. Misiunea lui Gabriel Boriga, deocamdată, și nu se știe cât va rezista, nu este aceea de a face performanță, ci de a corecta greșelile altora care și-au luat picioarele la spinare, și să plătească la datorii.

La Ploiești, aleșii municipali au avut în lucru, la ultima ședință de Consiliu Local, un Proiect de Hotărâre introdus suplimentar ce viza încheierea unui protocol de eșalonare la plată a datoriei pe care Chindia Târgoviște o are de plătit pentru închirierea Stadionului Ilie Oană pentru disputarea meciurilor și pentru antrenamente în perioada în care stadionul Eugen Popescu din Târgoviște s-a afla în lucrări de modernizare.

În proiect se prevedea eșalonarea sumei de 188.914 lei privind debitul principal până la data de 13.06 2023, plus majorările aferente în sumă de 28.040,86 de lei. Eșalonarea conform proiectului ar fi trebuit să se facă pe o perioadă de 4 luni, începând cu aprilie 2024, în patru rate lunare. Primele trei rate de câte 54.238 lei fiecare, iar ultima în sumă de 54.240,86 lei.

Reprezentanții CSM Ploiești prezenți la ședință i-au informat pe aleși că la instanțele de judecată s-a aflat un proces privind recuperarea datoriilor. Le-au mai comunicat consilierilor și faptul că AFC Chindia Târgoviște a achitat, deja, o primă rată. Din păcate, Proiectul de hotărâre privind protocolul de eșalonare a datoriei Chindiei a fost respins, cu un vot pentru, 13 abțineri și două voturi împotrivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

O importantă companie din Turcia va investi la Ploiești

Publicat

pe

Sursa foto: Borusan Boru

Municipiul Ploiești, aflat la câțiva pași de județul Dâmbovița, se dezvoltă economic într-un ritm alert. Avantaj mare au prahovenii cu rețeaua de drumuri și căi ferate care străbat județul, bine puse la punct și care fac legătura rapid, în condiții de trafic bun, cu zone importante ale țării: Moldova, Transilvania, prin Brașov, Galați, Brăila, și, nu în ultimul rând, cu Bucureștiul. Sistemul de autostrăzi care duce spre Capitală se află într-o continuă dezvoltare. De aici și atracția pentru o serie de investitori puternici.

Mai nou, la Ploiești, va construi capacități de producție cel mai mare fabricant de țevi din Turcia – Borusan Tube Products SA. Pentru început, am aflat că vor fi create 57 de locuri de muncă. Firma turcă a cumpărat deja o suprafață de 23.000 mp teren în apropiere de Ploiești, pe care va demara construcția fabricii de țevi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite