Conectați-vă cu noi

Călăraşi

DOSAR: Reţea de traficanţi de droguri, destructurată! Cannabisul era trimis din Spania

Publicat

pe

Trei persoane, din Călăraşi şi Bucureşti, cu vârste în tre 25 şi 30 de ani, au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri de risc. Dosarul este instrumentat de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călăraşi, sub coordonarea DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în cursul acestui an, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi, a expediat din Spania, către concubina sa, care locuieşte în Bucureşti, un colet conţinând cannabis. ulterior, drogurile au fost vândute către consumatori sau către dealeri, între aceştia fiind identificaţi doi bărbaţi din Olteniţa.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au indisponibilizat 224 de grame de cannabis, un cântar electronic de precizie, 4 telefoane mobile, 2.000 de lei și 4 grindere folosite la mărunțirea drogurilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Au furat peste o tonă de motorină din curtea unei societăți comerciale

Publicat

pe

Cinci persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat au fost reținute de lucrătorii Secției 6 de Poliție Rurală Grădiștea, județul Călărași.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 10 – 15 martie, la diferite intervale de timp, persoane necunoscute au pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în incinta unei societății comerciale din comuna Ciocănești, județul Călărași, iar dintr-un bazin metalic au sustras aproximativ 1.200 litri de motorină, provocând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Călărași.

În urma perchezițiilor executate, polițiștii au ridicat în mai multe bunuri de interes operativ în prezenta cauză. 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Aceștia urmează să fie prezentați Judecătoriei Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citește în continuare

Călăraşi

Polițiștii adevărați sunt recompensați cu o… hârtie. În România!

Publicat

pe

O tânără polițistă care își desfășoară activitatea în cadrul Poliției Municipiului Călărași a fost premiată de conducerea Inspectoratului Județean de Poliție pentru profesionalism. Erika a primit din partea superiorilor un certificat de apreciere. Recompensa s-a datorat vigilenței sale. Practic, în luna ianuarie 2021, polițista a depistat doi tineri care au ucis cu sânge rece un bătrân de 85 de ani. Agresorii au intrat peste bietul om în casă, cu gând să-l jefuiască și l-au omorât cu mai multe lovituri de topor aplicate în zona capului.

În acea noapte groaznică de 22 ianuarie, polițista se afla în oraș într-o misiune de patrulare. La un moment dat, a observat pe stradă doi tineri care se deplasau și care, la vederea echipajului de Poliție, au avut un comportament care a generat rapid suspiciuni oamenilor legii. Erika a hotărât să îi legitimeze. Atunci, a observat pe hainele celor doi pete de culoare mai închisă, care păreau a fi sânge. Polițista a acționat cu maximă operativitate și stăpânire de sine. Fără să îi panicheze pe criminali, sub pretextul că vrea să îi verifice în baza de date, i-a condus la sediul Poliției din Călărași. Aici, s-a dovedit că într-adevăr petele de pe îmbrăcăminte erau de sânge. Puși în fața faptului împlinit, în cele din urmă, cei doi au recunoscut oribila faptă pe care au comis-o.

Erika a fost felicitată și de Sindicatul Europol. Reprezentanții acestei structuri au profitat de această ocazie pentru a lovi, nu cu subtilitate, în Ministerul de Interne unde, au spus ei, sunt de obicei recompensați oameni care nu prea fac nimic.

„Dacă vă întrebați cum sunt răsplătiți polițiștii pentru profesionalismul și curajul de care dau dovadă, vă spunem că IPJ Călărași i-a oferit în aceste zile Erikăi un certificat de apreciere a activității desfășurate. Asta, în timp ce în MAI sunt acordate decorații și prime șoferilor, secretarelor și consilierelor care „au inhalat praf” cum a fost domnișoara Gabriela Cenușe care a justificat că merită distincția pentru că, 6 luni cât a lucrat la MAI, s-a „izbit de mult praf”.

O felicităm și noi pe această cale pe Erika, îi transmitem că satisfacția profesională este mai importantă decât recunoașterea unor marionete și suntem mândri de ea”, au scris sindicaliștii de la Europol pe pagina lor de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT