Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Burse pentru elevii din mediul rural, prin programul „Vreau în clasa a noua”!

Publicat

pe

Sursa foto: https://worldvision.ro

PENNY Market susţine programul de burse pentru elevii din mediul rural “Vreau în clasa a noua”, demarat în toamna anului trecut de Fundaţia World Vision România. Iniţiativa se adresează elevilor din mediul rural înscrişi într-o formă de învăţământ profesional. Aceştia primesc burse lunare în valoare de 200 de lei. Pra ctic, sunt ajutaţi să finalizeze şcoala şi să obţină un loc de mun că.

În prezent, PENNY Market sprijină 12 elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu“ din judeţul Dolj şi 16 elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Iordache Zosima“, din judeţul Ialomiţa. Totodată, PENNY Market pune la dispoziția elevilor mai multe activități practice desfășurate în cadrul magazinelor din regiunea în care aceștia se află, prin care aceștia vor învăţa direct de la profesionşti abilitățile necesare pentru un loc de muncă mai bine plătit. În plus, bursierii vor avea acces la stagii de practică de specialitate, precum şi la oportunităţi de carieră în interiorul companiei.

Pentru fiecare elev înscris în program se asigură ședințe individuale de consiliere profesională și sprijin pentru administrarea bursei, precum şi workshop-uri lunare şi o tabără de dezvoltare personală. Prin participarea la workshop-uri şi la tabăra de dezvoltare personală, bursierii vor deprinde noţiuni de comunicare şi relaţionare, vor învăţa să lucreze în echipă, să îşi gestioneze imaginea şi vor exersa vorbitul în public.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Simpozion național organizat de Școala Specială Târgoviște

Publicat

pe

90 cadre didactice au fost prezente, sâmbătă – 14 mai 2022, la Simpozionul național „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a tulburărilor specifice de învățare”, organizat de Școala Specială Târgoviște și ajuns la cea de-a treia ediție. De asemenea, au participat și 430 de profesori în format online.

Invitați speciali: Cristina Marin – inspector în Ministerul Educației, Diana Diaconu – director Casa Corpului Didactic, Liliana Dolomet – din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmboviţa și Alexandru Mitru – inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa.

Dezbaterile au fost structurate pe trei secțiuni: „Bune practici în recuperarea elevului cu tulburări specifice de învățare”; „Strategii de lucru inovative utilizate in recuperarea elevilor cu discalculie” și „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a elevilor cu dislexo-disgrafie”.

Simpozionul s-a încheiat cu aplicarea unor chestionare de evaluare a activității.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Moreni este aproape gata!

Publicat

pe

Administrația publică locală a municipiului Moreni, indiferent de ceea ce ar spune o serie de vectori politici animați de ideea de opoziție cu orice preț, a fost în permanență preocupată de reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ preșcolar, școlar și liceal. Astăzi, o nouă investiție care face parte din infrastructura educațională a municipiului Moreni este aproape de finalizare. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit nr. 4.

„Prin lucrările care se derulează, se are în vedere modernizarea infrastructurii existente (Corp C1) şi extinderea clădirii Corp C2. Prin obiectivele sale specifice, proiectul finanțat prin Programul Operaţional Regional a vizat reabilitarea, refuncţionalizarea, echiparea şi extinderea acestei unități de învăţământ, care va dispune de 11 săli de clasă, o sală de mese şi o sală multifuncţională.

Extinderea Corpului C2 cu funcţiunea de sală de mese şi sală multifuncţională are în vedere satisfacerea condiţiilor necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor din cadrul grădiniţei. Ne dorim creşterea anuală a numărului de copii cu 2% – în urma realizării acestei investiţiei.

De asemenea, reabilitarea vizează realizarea unui gard de împrejmuire, amenajarea unui loc de joacă în curtea interioară, instalație de încălzire centrală, înlocuirea ferestrelor și dotărea sălilor de clasă”, ne-a precizat primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT