Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Burse pentru elevii din mediul rural, prin programul „Vreau în clasa a noua”!

Publicat

pe

Sursa foto: https://worldvision.ro

PENNY Market susţine programul de burse pentru elevii din mediul rural “Vreau în clasa a noua”, demarat în toamna anului trecut de Fundaţia World Vision România. Iniţiativa se adresează elevilor din mediul rural înscrişi într-o formă de învăţământ profesional. Aceştia primesc burse lunare în valoare de 200 de lei. Pra ctic, sunt ajutaţi să finalizeze şcoala şi să obţină un loc de mun că.

În prezent, PENNY Market sprijină 12 elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu“ din judeţul Dolj şi 16 elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Iordache Zosima“, din judeţul Ialomiţa. Totodată, PENNY Market pune la dispoziția elevilor mai multe activități practice desfășurate în cadrul magazinelor din regiunea în care aceștia se află, prin care aceștia vor învăţa direct de la profesionşti abilitățile necesare pentru un loc de muncă mai bine plătit. În plus, bursierii vor avea acces la stagii de practică de specialitate, precum şi la oportunităţi de carieră în interiorul companiei.

Pentru fiecare elev înscris în program se asigură ședințe individuale de consiliere profesională și sprijin pentru administrarea bursei, precum şi workshop-uri lunare şi o tabără de dezvoltare personală. Prin participarea la workshop-uri şi la tabăra de dezvoltare personală, bursierii vor deprinde noţiuni de comunicare şi relaţionare, vor învăţa să lucreze în echipă, să îşi gestioneze imaginea şi vor exersa vorbitul în public.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Bibliotecile Titu și Moreni vor participa la faza națională a concursului de programare CODE Kids

Publicat

pe

36 de copii și tineri din județul Dâmboviţa, membri ai cluburilor de programare CODE Kids din cadrul bibliotecilor publice, au prezentat 19 proiecte inedite din sfera științei și a tehnologie în cadrul Târgului Județean de Știință CODE Kids Fest. Creațiile au fost apreciate de public, iar membrilor juriului le-a fost foarte greu să le departajeze. Din acest motiv, toate proiectele au fost premiate, iar două dintre ele vor participa la etapa națională a competiției, respectiv „Arduino & Modul Joystick” realizat de Clubul MICII IT-iști de la Biblioteca Municipală Moreni și „Scratch – o lume mai curată” realizat de IT GENERATION CODE KIDS de la Biblioteca Orășenească Titu.

Cluburile CODE Kids care au participat în concursul județean au fost: IT GENERATION CODE KIDS – Biblioteca Orășenească Titu, CRAYFISH – Biblioteca Comunală Raciu, MICII IT-iști – Biblioteca Municipală Moreni, Cool Friends Code – Biblioteca Comunală Doicești, Clubul Inimoșilor – Biblioteca Comunală Cobia, BiblioCoders – Biblioteca Comunală Conțești și Micii programatori – Biblioteca Comunală Gura Ocniței, Filiala Adânca.

smart

Târgul Județean de Știință CODE Kids Dâmbovița 2022 s-a desfășurat în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress. Partenerii evenimentului, precum și ai Târgurilor Regionale de Știință CODE Kids 2022 sunt: Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Thoughtworks.

Principalul obiectiv al proiectului a fost ca, prin activitățile de formare și atelierele organizate, să se deschidă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Cu această ocazie, peste 300 de copii din județul Dâmbovița, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, au fost încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Târgului Județean de Știință pentru Copii „CODE Kids Fest” Dâmbovița 2022 a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” instituție aflată în subordinea CJ Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Școala Nr. 4 Moreni, partener într-un proiect ERASMUS+ pentru dezvoltarea competențelor digitale

Publicat

pe

de

Șase profesori de la Școala Nr. 4 Moreni au participat recent la cursul de formare „Digital Platforms: Using apps and e-learning soluționa”, organizat de Europass Teacher Academy din Valencia, Spania, în cadrul unui Proiect ERASMUS+ care vizează dezvoltarea competențelor digitale.

Cursanții au fost invitați să acceseze instrumentul de management al proiectului: „Trello”, care este ușor de utilizat. După crearea board-ului și setarea nivelului de confidențialitate, se adaugă carduri asemănătoare notelor Post-it, care pot fi accesate de membrii echipei de proiect. De asemenea, utilizatorii pot adăuga comentarii și materiale proprii. Totodată, profesorii participanți la curs au învățat să utilizeze diferite platforme informatice de lucru. Deplasarea în Spania a cuprins, totodată, și mai multe vizite culturale.

Mădălina Zamfir

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats