Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Barajul de la Zăvoiul Orbului va fi decolmatat!

Publicat

pe

Ionel Petre, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, se implică în această perioadă pentru dezvoltarea şi protecţia unor habitate naturale, dar şi pentru refacerea unor obiective strategice cu rol economic de deservire a populaţiei cu apă potabilă. Vorbim spre exemplu despre barajul Zăvoiul Orbului, de pe râul Argeş, în judeţul Dâmboviţa, care urmează să fie demolmatat.

„Barajul a fost dat în folosinţă în anul 1988. De atunci încoace, aluviunile transportate de undele râului s-au depus în strat consistent pe întreaga suprafaţă a acumulării. În faţa vanelor, stratul de mâl măsoară 6 metri”, ne-a precizat Ionel Petre.

Barajul de la Zăvoiul Orbului este un obiectiv hidrotehnic de maximă importanţă pentru populaţie, pentru alimentarea cu apă a municipiului Bucureşti.

„Lacul de acumulare a fost construit, urmare realizării în Capitală a sistemului de regularizare şi canalizare a râului Dâmboviţa. Atunci, a apărut necesitatea asigurării posibilităţii de siguranţă şi de suplimentare a debitului regularizat a acestui râu. Astfel, s-a proiectat şi realizat, pe râul Argeş, barajul de priză de la Zăvoiul Orbului, de unde, printr-un canal de legătură şi tranzitare în bieful aval, este asigurat consumatorilor din Bucureşti un debit de maxim 44 metri cubi pe secundă. Pentru irigaţii, poate fi folosit un debit de 19,6 metri cubi pe secundă. Tocmai pentru aceste considerente ce ţin de asigurarera nevoilor de apă potabilă, se impune decolmatarea de urgenţă a barajului de la Zăvoiul Orbului” a mai spus vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT