Connect with us

ACTUALITATE

Zona Padina-Peştera a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional!

Publicat

pe

Guvernul a aprobat astăzi, 15 martie 2018, atestarea unor perimetre ca staţiuni turistice de interes naţional sau local. Pe listă regăsim şi zona montană Padina-Peştera, din judeţul Dâmboviţa. Proiectul a fost promovat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul Adrian Ţuţuianu.

„Mă bucur că eforturile noastre concentrate, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, se finalizează cu o Hotărâre de Guvern care va schimba total perimetrul montan dâmboviţean. Se vor dezvolta aici aproximativ 5.000 de locuri de odihnă şi cazare în hoteluri şi pensiuni, vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă şi vor fi amenajate pârtii de schi şi trasee de schi fond. Staţiunea turistică Padina-Peştera a trecut în sfârşit granita de la vis la realitate!”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Corneliu Ştefan – fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi susţinător împătimit al acestui proiect.

A salutat adoptarea Hotărârii de Guvern privind atestarea zonei Padina-Peştera ca staţiune de interes naţional şi deputata Claudia Gilia, care a îndeplinit, o bună parte a anului trecut, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Impactul economic, social și cultural asupra zonei va fi unul pozitiv! Vor crește șansele de atragere de finanțări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă și vor fi mai multe facilități pentru turiști. Se vor construi pârtii de schi, piscine, instalaţii de transport pe cablu etc. Vor fi reabilitate şi modernizate drumurile care duc spre stațiune”, spune deputata PSD Claudia Gilia.

Hotărârea de Guvern prevede, de asemenea, atestarea ca staţiuni de interes naţional a localităţilor Borşa – judeţul Maramureş, Dâmbovicioasa – judeţul Argeş şi a zonei Mamaia Nord, Oraşul Năvodari – judeţul Constanţa. Totodată, cinci localităţi din ţară au fost atestate ca staţiuni de interes local: Onceşti – judeţul Maramureş, Cacica, Dorna Candrenilor, Solca şi Poiana Stampei – judeţul Suceava.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT