Connect with us

ACTUALITATE

Zona Padina-Peştera a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional!

Publicat

pe

Guvernul a aprobat astăzi, 15 martie 2018, atestarea unor perimetre ca staţiuni turistice de interes naţional sau local. Pe listă regăsim şi zona montană Padina-Peştera, din judeţul Dâmboviţa. Proiectul a fost promovat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul Adrian Ţuţuianu.

„Mă bucur că eforturile noastre concentrate, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, se finalizează cu o Hotărâre de Guvern care va schimba total perimetrul montan dâmboviţean. Se vor dezvolta aici aproximativ 5.000 de locuri de odihnă şi cazare în hoteluri şi pensiuni, vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă şi vor fi amenajate pârtii de schi şi trasee de schi fond. Staţiunea turistică Padina-Peştera a trecut în sfârşit granita de la vis la realitate!”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Corneliu Ştefan – fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi susţinător împătimit al acestui proiect.

A salutat adoptarea Hotărârii de Guvern privind atestarea zonei Padina-Peştera ca staţiune de interes naţional şi deputata Claudia Gilia, care a îndeplinit, o bună parte a anului trecut, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Impactul economic, social și cultural asupra zonei va fi unul pozitiv! Vor crește șansele de atragere de finanțări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă și vor fi mai multe facilități pentru turiști. Se vor construi pârtii de schi, piscine, instalaţii de transport pe cablu etc. Vor fi reabilitate şi modernizate drumurile care duc spre stațiune”, spune deputata PSD Claudia Gilia.

Hotărârea de Guvern prevede, de asemenea, atestarea ca staţiuni de interes naţional a localităţilor Borşa – judeţul Maramureş, Dâmbovicioasa – judeţul Argeş şi a zonei Mamaia Nord, Oraşul Năvodari – judeţul Constanţa. Totodată, cinci localităţi din ţară au fost atestate ca staţiuni de interes local: Onceşti – judeţul Maramureş, Cacica, Dorna Candrenilor, Solca şi Poiana Stampei – judeţul Suceava.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Moș Crăciun vine la Târgoviște pe 16 decembrie și le împarte copiilor daruri trei seri la rând

Publicat

pe

Moș Crăciun va sosi la Târgoviște, vineri – 16 decembrie 2022, și, împreună cu alaiul său, va porni în paradă pe străzile din zona de centru a orașului, așa cum de altfel se întâmplă de câțiva ani buni, până în „Orășelul copiilor” din Piața Tricolorului.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, timp de trei seri, respectiv pe 16, 17 și 18 decembrie, Moșul va împărți daruri copiilor. În acest sens, este nevoie ca părinții să meargă la scena din Piața Tricolorului, începând cu ora 16:00, și să-i înscrie pe cei mici pe lista care va fi întocmită în ziua respectivă.

De precizat că administrația publică locală a pregătit pentru această acțiune câteva mii de cadouri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats