OPINII
Experimentul terorii

Oare, mai avem scăpare? Sunt tot mai numeroase semnele care arată că blânda noastră clasă politică lucra la greu, şi încă mai lucrează, cu statul paralel sau statul de drepţi. Intră pe piaţă o grămadă de indicii cum că vaşnicii apărători ai libertăţii şi democraţiei, cei care ne cerşesc voturile din patru în patru ani, puneau ţara la cale cu SRI, cu DNA şi cu alte structuri oculte, hotărau cine trebuie să rămână în picioare, cine trebuie să cadă… Te pupau pe creştetul capului, te mângâiau pe umeri… înainte de a te trimite la abator!
Întâlnirile de taină, cu şoric sau fără, se ţineau în case conspirative plătite tot de noi, contribuabilii. Aceşti indivizi, care spuneau mândri „statul suntem noi”, au creat un sistem al terorii, pe care, iată, în aceşti ani, l-au şi experimentat, pe pielea noastră. Au băgat frica în noi, ne-au determinat, până la ultimul muritor, să devenim suspicioşi până şi cu fratele sau soţia, cu prietenii şi cu neamurile. Ne-au dus în halul de a folosi moderat mobilul şi de a renunţa la convorbirile cu tentă de glumă pentru a nu fi rupte propoziţiile şi cuvintele din context de „ascultătorii noştri” de la butoanele ţării. Au inventat denunţătorii de profesie. Dacă se dă ordin pe unitate, eşti făcut din două convorbiri şi un denuţ oribil!
Făcătura, în ultimii ani, a devenit în România literă de lege. Am fost minţiţi prin conferinţe, congrese, la televizor şi aiurea. Am vrut, în decembrie 89, să trăim într-o ţară democratică, liberă, prosperă, cinstită şi am am ajuns să ne ferim şi de umbra noastră. Un Coldea, un Portocală, un Ghiţă există cam peste tot. Îi vedem cum mişună în jurul nostru şi nu facem nimic. Îi privim pe aceşti reprezentanţi ai statului paralel cum stau pe grumazul nostru şi nu mişcăm un deget. Pentru că nu mai putem. Pentru că ne-au anihilat, iar o revoluţie, singura soluţie viabilă care ar putea să spele balastul acesta îmbâcsit, nu mai suntem în stare să facem. Spiritul de dreptate parcă a fost dezamorsat pentru totdeauna.
Dezvăluirile lui Ghiţă ar trebui să cutremure ţara, să-i pună în mişcare pe toţi românii, să iasă în stradă şi să ceară distrugerea acestei cangrene care a transformat România într-un penitenciar democratic, unde ai drepturi firave, de complezenţă, de a vorbi în zadar, de a te lamenta fără să fii băgat în seamă, de a fura cu ştirea lor şi de a te plimba puţin prin lume.
Clasa politică actuală dovedeşte nu numai că a fost neputincioasă în faţa terorii moderne instalată în România, ci şi că a făcut parte din ea. Şi-a dat acordul ca să fim îndobitociţi, manevraţi, timoraţi, folosiţi drept cobai într-un experiment dictat parcă de altundeva.
Apare acum Băsescu, Ponta, Tăriceanu, Udrea, Dragnea, chiar şi Adrian Năstase şi alţii să critice, să condamne… Unde aţi fost, domnilor, când se clădea coşmarul? Probabil aţi dat o mână de ajutor, voit sau nevoit. În cine să mai ai încredere? Ghiţă vorbeşte acum de frică, de teamă şi ne mai panichează şi pe noi, devoalând sistemul creat în peisajul unde, de fapt, am trăit şi trăim.
Sper ca această poveste să nu rămână ca un film de suspans, ca un scenariu care ne arată, simultan pe cinci posturi tv, ce se întâmplă, iar noi, simpli şi creduli, privind, ne înfiorăm şi ne facem şi mai mici.
OPINII
Epoca răului necesar…

De câteva zile, nu am vrut să scriu niciun rând despre politică. Mi-e silă, scârbă, ciudă, lehamite și pot continua să înșir la astfel de stări iscate din cauza nesăbuinței celor care se prefac că ne conduc.
Cică se negociază noul guvern. Noul program de guvernare. Aiureli. Minciuni garnisite. Cum noul guvern? Păi, dacă te uiți atent, vezi că pe culoarele puterii se plimbă aceiași inși disperați după funcții. Sunt aceleași chipuri. Sunt cei care ne-au afundat în mlaștina deficitului și acum tot indivizii ăștia se dau de ceasul morții să ne salveze! Probabil că ne cred proști, indiferenți, dezinteresați, pierduți în spațiu, din moment ce se erijează cu atâta tupeu în format de salvatori.
Ce guvern o să fie ăla cu USR, PNL, PSD și UDMR? Sunt formațiunile astea egale? Parcă la alegerile parlamentare au câștigat social-democrații? Ce vrea să primească piticul USR? Ce așteaptă PSD? Pomană? Ce mai rămâne pentru PNL și UDMR?
Dacă urmărești atent scena politică, o să constați că, la așa zisele negocieri care îl au în frunte pe vătaful Nicușor Dan, se aplică schema după rezultatul la alegerile prezidențiale. Adică, președintele și partidul care l-a susținut ies cel mai bine. Social-democrații, amețiți de putere, în loc să intre în opoziție și să pregătească de acolo contraatacul, reechilibrarea, preferă puterea. E mai comod! Să rămână într-un palat care se prăbușește, invocând necesitatea. O să fie otrăviți acolo, ușor-ușor, cu picătura, de USR.
Ce vede țara acum? Că se împarte doar ciolanul. Mic, pentru câte capete sunt la masă! Greu de săturat! Mai aruncă unul de la altul câte un minister, câte o agenție… Se va ajunge, cu siguranță, mai jos, prin prefecturi și deconcentrate. Ne pregătim pentru epoca răului necesar, când trebuie să suporți orice. Inclusiv nedreptățile! De orice fel!
OPINII
Guvernanții de ieri, guvernanții de mâine ne mănâncă răbdarea și coaja de pâine!

Politicienii care ne conduc de câțiva ani buni, și, de ce să nu recunoaștem, ne-au băgat în nenorocirea care se cheamă deficit bugetar se dau acum de ceasul morții să ne salveze. Ca să vezi! Îți vine să plângi! Să nu vă gândiți că vin alții noi la putere, cu un alt program de guvernare. Nu! Sunt aceiași oameni. Se va executa o rotație a cadrelor ușor sau mai mult, după gustul lui Nicușor Dan, împănată cu USR.
În tot acest nou angrenaj politic înjghebat cu ce a fost și cu ce s-a mai găsit prin ogradă, nu există ideea de bine. De prosperitate, nici atât! Ne vorbesc cu atâta ușurință de măriri de taxe, de impozite și de alte măsuri nepopulare, de parcă avem noi, pălmașii de rând, vreo vină. Ne pun nouă, românilor simpli, existența în pioneze cu o seninătate de neimaginat.
Este ușor să stai la Cotroceni, în Palatul Victoria sau în Casa Poporului, în eșaloanele doi, trei și patru, numite și ale nemuririi, unde lucrează ceea ce se cheamă sistem, să te bucuri de toate facilitățile demnitarului aflat în fruntea țării și, din pix sau din două convorbiri telefonice ori comunicări pe WhatsApp, să tai și să adaugi zerouri în cârca românilor. Că, deh, duce săracul. Istoria nu dezminte! Nu mai vorbim de faptul că acest tip de negocieri ale interesului de gașcă nu se mai sfârșesc și sunt penibile. Chestii de conjunctură!
Păi, fraților, guvernanții de azi sunt cei de ieri. Aceleași figuri îmbuibate. Doar cefele și tupeul sunt mai groase. De ce nu au planul de măsuri elaborat? De ce au căzut pe tânjală? Spun acum că sunt create, dezbătute programe, strategii gândite de specialiști? Care? Tot ăia care ne-au adus în pragul falimentului? Nu mai spune nimeni nimic de pensiile speciale, de alte sporuri de neimaginat servite doar de elita clasei bugetare, de indemnizații de mii de euro lunar, obținute prin consilii de administrație, de majorări de salarii făcute la apelul bocancilor sau prin tot soiul de tertipuri de breaslă. Se tace. Se va băga cuțitul în venele economiei private. Adânc! Să curgă în visteria țării ce-o mai fi pe acolo…
Se îmbină groaznic de tare ridicarea plafonării la energie electrică cu noua apocalipsă fiscală de după alegerile prezidențiale. Vedem ce urmează și cine scapă! Guvernanții de ieri, guvernanții de mâine ne mănâncă răbdarea și coaja de pâine…
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Coliziune mortală la Băleni. Un bărbat de 31 de ani a decedat
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Fieni, un oraș aflat într-o continuă prefacere. FOTO
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Accident rutier cu trei victime în municipiul Târgoviște
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Doliu la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița. A plecat la ceruri dr. Dan Comănescu
-
Dâmboviţaacum 7 zile
S-a dat peste cap cu mașina în comuna Răzvad
-
Argeșacum 5 zile
A căzut cu mașina într-o râpă! Tatăl șoferului a decedat
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Unitățile industriei de apărare din Dâmbovița, într-o nouă fază de resetare. Ministrul Economiei promite reconsolidarea acestor uzine strategice
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Grevă japoneză și în învățământul dâmbovițean