Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

LIDER PNL: Singurul „bărbat politic” de la congresul PSD a fost Ecaterina Andronescu!

Publicat

pe

Marius Caraveţeanu - preşedinte PNL Dâmboviţa

Marius Caraveţeanu, preşedintele PNL Dâmboviţa, a criticat dur congresul PSD desfăşurat la Bucureşti, în data de 10 martie 2018, catalogându-l drept o mascaradă de prost gust, după un scenariu ieftin şi cu o regie de doi lei.

„Dacă la acea întâlnire identificasem câţiva oameni, câteva persoane cu alură de oameni politici adevăraţi, printre care am avut uşoara tentaţie de a-l număra şi pe preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, mi-am dat seama până la urmă că toţi au intrat în acea turmă de oiţe pe care o vedem pe reţelele de socializare”, a declarat liderul liberal.

Marius Caraveţeanu a mai spus că, la congresul extraordinar al PSD, singurul „bărbat politic” a fost… Ecaterina Andronescu, care a dat dovadă de verticalitate şi care a avut curajul să se lupte cu sistemul politic intern creat de Liviu Dragnea.

„Nu sunt un fan al nici unui PSD-ist, dar am văzut că, după ce ani de zile, câţiva bătăioşi care au ţinut piept în faţă la toată media, când i-a fost bine sau mai puţin bine lui Dragnea, aşa, peste noapte, au devenit persoane non grata şi au fost extraşi din conducerea PSD fără nici un regret”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa.

În opinia lui Caraveţeanu, social-democraţii construiesc o groapă în care va intra cu totul economia românească.

„Partidul Naţional Liberal îşi doreşte dezvoltarea ţării, a societăţii. Numai dezvoltarea economică va duce la creşterea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale şi altor venituri. PNL vrea un guvern mai suplu, format din 14-15 ministere, în condiţiile în care acum sunt 28 de ministere”, a spus Marius Caraveţeanu.

Liberalii nu sunt de acord nici cu aparatul bugetar supradimensionat. Un milion de oameni lucrează la stat, iar presiunea asupra bugetului României este enormă!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    martie 16, 2018 at 11:16 am

    cainele moare de drum lung si……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cadou cultural pentru doamne și domnișoare. Vizită gratuită la muzeele din Târgoviște

Publicat

pe

În zilele de 7 și 8 martie 2021, doamnele și domnișoarele au intrare gratuită la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi și la muzeele din Târgoviște. Este un cadou cultural oferit de Consiliul Județean Dâmboviţa și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Deşi, în mod normal, ziua de luni este una în care muzeele sunt închise, data de 8 martie va fi o excepţie. Programul de vizitare este 09:00 – 17:00 (pentru Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”) și 08:00 – 16:00 (pentru celelalte muzee).

Muzeele din Târgoviște care vor putea fi vizitate gratuit în zilele de 7 și 8 martie 2021 sunt:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul de Istorie
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul de Artă
– Casa Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri Ferdinand I la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovițeni, infectați cu tulpina britanică SARS-CoV-2. Varianta sud-africană, confirmată la Pitești

Publicat

pe

Specialiștii MedLife au analizat un nou lot de 93 de probe prelevate de la pacienți cu COVID, descoperind, în această etapă a studiului, 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică și primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în România – la o persoană din București și una din Pitești (județul Argeș).

Varianta B.1.351 a fost identificată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud, iar până în prezent a fost depistată în aproape 50 de ţări.

În ceea ce privește tulpina britanică, aceasta a devenit dominantă pe teritoriul țării noastre. În lotul MedLife supus analizei, cazurile de infectare provin din București – 61, Constanța – 4, Dâmbovița – 2, Prahova, Ilfov, Galați, Cluj și Teleorman – câte 1 pacient.

„Avem confirmarea primelor cazuri de infectare cu tulpina B.1.351 a coronavirusului, originară în Africa de Sud, depistate în România. Din păcate, acum avem un motiv în plus de îngrijorare, știind că și tulpina sud-africană a ajuns pe teritoriul țării noastre. În plus, nici evoluția în ceea ce privește tulpina britanică nu este una favorabilă dacă luăm în considerare faptul că am ajuns la o prevalență de 77% pe lotul analizat versus 12%, atât cât am înregistrat în luna ianuarie.

Practic, în mai puțin de 2 luni, numărul cazurilor cu noua tulpină a crescut de 6 ori, cel puțin pe loturile noastre de studiu. Răspândirea acestei tulpini explică și trendul ascendent în ceea ce privește infectările și numărul persoanelor internate la ATI în ultima perioadă. Credem că valul 3 și poate chiar 4 al pandemiei vor fi în strânsă legătură cu apariția și răspândirea noilor tulpini ale virusului”, a declarat Dumitru Jardan – biolog și coordonator al studiului de secvențiere derulat de MedLife, citat de HotNews.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!