Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Politica UE în domeniul vizelor a fost adaptată noilor provocări

Publicat

pe

Comisia Europeană a propus, în data de 14 martie 2018, reformarea politicii comune în domeniul vizelor pentru a o adapta la evoluția preocupărilor în materie de securitate, la provocările legate de migrație și la noile oportunități oferite de evoluțiile tehnologice – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Totodată, Comisia a mobilizat fonduri suplimentare pentru Instrumentul pentru refugiați, prin care 500.000 de copii au beneficiat până în prezent de acces la educație, iar 1,2 milioane de refugiați primesc lunar transferuri de numerar.

Modificările propuse la Codul de vize vor facilita obținerea unei vize pentru călătorii legitimi care doresc să vină în Europa, înlesnind dezvoltarea turismului, a comerțului și a afacerilor și, totodată, consolidând securitatea și atenuând riscurile legate de migrația neregulamentară. Acestea au în vedere proceduri mai rapide și flexibile, o valabilitate mai mare a vizelor cu intrări multiple, posibilitatea de a obține vize de scurtă ședere la frontierele externe și resurse suplimentare pentru consolidarea securității.

De asemenea, a fost propusă introducerea unui nou mecanism care să declanșeze condiții mai stricte pentru prelucrarea cererilor de viză în cazul cooperării nesatisfăcătoare a țărilor partenere în procedurile de readmisie și returnare. Comisia are în vedere și prezentarea unei propuneri, în această primăvară, de revizuire a Sistemului de informații privind vizele (VIS).

ACTUALITATE

„Suflet şi culoare”, expoziţie de pictură la muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Miercuri – 26 iunie 2019, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, va fi vernisată, începând cu ora 13:00, expoziţia de pictură „Suflet şi culoare”, semnată de artistul plastic Teodor Vişan, câştigător a numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2010), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program prelungit la Paşapoarte, până în data de 16 august

Publicat

pe

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a decis să prelungească programul zilnic de lucru cu publicul al structurilor teritoriale de paşapoarte, pe perioada verii, pentru a reduce aglomeraţia.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, ghişeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple vor fi deschise între orele 08:30-18:30, până în data de 16 august.

Reamintim că solicitanţii au şi posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!