Connect with us

ACTUALITATE

CÂMPULUNG: Expoziţie cu picturile unor copii din 33 de state ale lumii!

Publicat

pe

Secţia de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Municipal Câmpulung (strada Republicii nr. 5) găzduieşte, în perioada martie-aprilie 2018, expoziţia „Artă tradiţională în viziunea elevilor”, organizată în colaborare cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Picturile sunt realizate de copii de vârste diferite, din 33 de state ale lumii, pentru concursul internațional de pictură cu tema „Podoabe de cap tradiționale din țara mea” , ediția VII-a 2017.

Sunt expuse și obiecte confecționate tot de copii, în taberele de meșteșuguri de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, constând din păpuși în miniatură îmbrăcate în costume populare tradiționale zonelor Olteniei și Maramureș, covorașe din lână lucrate la gherghef, ouă încondeiate cu mărgeluțe, șiraguri de mărgele. Toate piesele au fost realizate sub îndrumarea meșterilor populari folosind diverse materiale ca: lemn, textile, mărgele etc.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 09:00-17:00. Biletul de intrare: 3 lei – pentru copii şi pensionari şi 5 lei – pentru adulți. Militarii și persoanele cu dizabilități beneficiază de gratuitate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alertă! Cum sunt păcăliți românii care merg în Grecia!

Publicat

pe

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra faptului că au apărut site-uri prin intermediul cărora sunt escrocați românii care merg în Grecia și au nevoie să completeze formularul solicitat la intrarea în această țară.

“Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Moment festiv la Jandarmeria Dâmboviţa. 73 de avansări în grad și 5 ieșiri la pensie

Publicat

pe

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a organizat, astăzi – 30 iulie 2021, festivitatea de avansare în gradul următor, la termen, a 73 de militari care au obţinut rezultate deosebite în activitatea profesională.

Au primit noile grade 3 ofiţeri şi 70 de subofiţeri, cu toții fiind felicitați de col. Viorel Matei – inspectoratul șef al IJJ Dâmbovița. De asemenea, comandantul unității a acordat și cinci diplome de apreciere pentru cinci subofițeri care au trecut în rezervă cu drept de pensie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT