Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

CÂMPULUNG: Expoziţie cu picturile unor copii din 33 de state ale lumii!

Publicat

pe

Secţia de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Municipal Câmpulung (strada Republicii nr. 5) găzduieşte, în perioada martie-aprilie 2018, expoziţia „Artă tradiţională în viziunea elevilor”, organizată în colaborare cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Picturile sunt realizate de copii de vârste diferite, din 33 de state ale lumii, pentru concursul internațional de pictură cu tema „Podoabe de cap tradiționale din țara mea” , ediția VII-a 2017.

Sunt expuse și obiecte confecționate tot de copii, în taberele de meșteșuguri de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, constând din păpuși în miniatură îmbrăcate în costume populare tradiționale zonelor Olteniei și Maramureș, covorașe din lână lucrate la gherghef, ouă încondeiate cu mărgeluțe, șiraguri de mărgele. Toate piesele au fost realizate sub îndrumarea meșterilor populari folosind diverse materiale ca: lemn, textile, mărgele etc.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 09:00-17:00. Biletul de intrare: 3 lei – pentru copii şi pensionari şi 5 lei – pentru adulți. Militarii și persoanele cu dizabilități beneficiază de gratuitate.

ACTUALITATE

„Suflet şi culoare”, expoziţie de pictură la muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Miercuri – 26 iunie 2019, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, va fi vernisată, începând cu ora 13:00, expoziţia de pictură „Suflet şi culoare”, semnată de artistul plastic Teodor Vişan, câştigător a numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2010), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program prelungit la Paşapoarte, până în data de 16 august

Publicat

pe

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a decis să prelungească programul zilnic de lucru cu publicul al structurilor teritoriale de paşapoarte, pe perioada verii, pentru a reduce aglomeraţia.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, ghişeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple vor fi deschise între orele 08:30-18:30, până în data de 16 august.

Reamintim că solicitanţii au şi posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!