Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Sala Sporturilor din Târgovişte nu mai are probleme cu acoperişul şi încălzirea!

Publicat

pe

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, Claudiu Mănescu, este mulţumit că a reuşit să rezolve, în ultimele luni, două probleme deosebit de importante: repararea acoperişului Sălii Polivalente din Târgovişte şi eliminarea deficienţelor existente la sistemul de încălzire, astfel că, în momentul de faţă, activităţile sportive şi de tineret se pot organiza la parametri normali.

„Sala Polivalentă a fost construită în anul 1979. Gândiţi-vă că, de atunci încoace, s-a intervenit de puţine ori pentru realizarea unor lucrări de modernizare şi de reparaţii. La acoperiş, s-a mai făcut câte ceva în anul 2001.

Am reuşit, cu sprijinul nemijlocit al senatorului Adrian Ţuţuianu şi al deputatului Corneliu Ştefan, să obţinem fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru efectuarea reparaţiilor la acoperiş. Este vorba de 330.000 de lei. Fără implicarea celor doi demnitari, nu cred că aveam sorţi de izbândă.

În luna februarie, am rezolvat şi problema căldurii în sala sporturilor. Ne bucurăm că am îndepărtat şi acest neajuns”, a precizat Claudiu Mănescu.

ACTUALITATE

Furturile din pădurile Direcţiei Silvice Dâmboviţa au scăzut la 0,013 mc/ha. VIDEO

Publicat

pe

2018 a fost cel mai bun an, de după 2012, pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa – spune directorul Costel Preda. Dincolo de faptul că au fost depăşiţi toţi indicatorii de performanţă, de la programul de împăduriri la profit şi plata la zi a drepturilor salariale, şeful Direcţiei Silvice Dâmboviţa se poate lăuda şi cu scăderea furturilor de lemne.

În acest scop, au fost organizate 1.266 de acţiuni, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 300, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 607.000 lei, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 441.000 lei.

„Volumul tăiat ilegal este de 0,013 mc/ha. Nu este o cifră care să ne alarmeze. Este adevărat, noi tindem spre zero, ceea ce nu este uşor de realizat. Cine fură plăteşte. Şi neglijenţa se plăteşte. Nu este uşor. Nu le iau apărarea titularilor de canton, dar nu ştiu în România dacă mai există cineva care să aibă în gestiune între 400 (la câmpie) şi 1.500 de hectare (la munte), înmulţit cu o medie de 200 mc… „, a punctat dr. ing. Costel Preda.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Transportatorii rutieri din Dâmboviţa, deficienţe în relaţia cu salariaţii!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectorii ITM Dâmboviţa au efectuat, în ultimele zile, controale la 16 angajatori care activează în domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane, cu scopul verificării modului în care este respectată legislaţia muncii.

Potrivit inspectorului şef Marius Lixandru, au fost constatate mai multe deficienţe, după cum urmează: evidența incorectă a timpului de lucru, lipsa compensării muncii suplimentare conform Codului Muncii, neînmânarea unui exemplar a contractului individual de muncă salariaților, lipsa stabilirii valoarei diurnei prin act adițional la contractul individual de muncă, lipsa eliberării documentelor specifice la încetarea contractelor individuale de muncă.

„Pentru toate aceste neconformități s-au aplicat sancțiuni contravenționale și au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate”, precizează inspectorul şef ITM Dâmboviţa – Marius Lixandru.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!