Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, recalculat pe minus!

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a acordat, în premieră, începând cu data de 16 octombrie 2017, plăţi în avans pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Fermierii care şi-au făcut calcule exacte, în baza cuantumului stabilit în toamna anului trecut, au primit astăzi o veste proastă!

Valoarea ajutoarelor primite din partea statului au fost recalculate pe minus, urmare faptului că numărul de animale este mai mare decât cel existent în sistem în luna octombrie. Ca atare, cuantumul sprijinului cuplat a fost ajustat, după cum urmează:
– vaci de lapte: 401,1809 euro/cap, faţă de 442,0754 euro/cap
– bivoliţe de lapte: 173,9233 euro/cap, faţă de 187,6676 euro/cap
– taurine din rase de carne şi metişii acestora: 446,5667 euro/cap, faţă de 519,9658 euro/cap

De asemenea, se înregistrează şi o scădere a ajutorului naţional tranzitoriu în cazul schemei decuplată de producţie, specia bovine – sector carne, dela 88.6852 euro/cap la 86,3629 euro/cap.

În judeţul Dâmboviţa, A PIa va recalcula cuantumul plăţilor pentru 1.540 de fermieri.

ACTUALITATE

Atenţie, fermieri! 15 ianuarie – 15 februarie, perioadă de depuneri cereri de plată la APIA

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: reporterntv.ro)

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primeşte, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie, cereri de plată pentru anul 2020, aferente Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor, pachetele a şi b, respectiv păsări şi porcine – informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri. Informaţii detaliate puteţi obţine consultând Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul APIA.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Pesta porcină se extinde în Dâmboviţa. Au fost confirmate alte 13 cazuri

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://agropress.ro)

Virusul pestei porcine africane continuă să se răspândească în judeţul Dâmboviţa. Astăzi – 13 ianuarie 2020, au fost confirmate noi focare, în două gospodării individuale, din Bezdead şi Răscăeţi, şi pe fondurile de vânătoare Găeşti (1 caz), Frăsinet (1 caz) şi Finta (9 cazuri).

Centrul Local de Combatere a Bolilor a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităților. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor.

În ceea ce privește confirmarea virusului la mistreț pe raza celor 3 fonduri de vânătoare menționate, s-a dispus îndeplinirea următoarelor activități conform planurilor de măsuri aprobate:
– Măsuri corespunzătoare de igienă care să fie aplicate persoanelor ce pot intra în contact cu porcii sălbatici, pentru a reduce răspândirea virusului PPA;
– Înființarea unui grup de experți cuprinzând medici veterinari, vânători, biologi și epidemiologi specialiști în zona sălbatică;
– Punerea sub supraveghere oficială a exploatațiilor de porci din zona definită ca infectată;
– În domeniul silvic, în zona afectată, se vor recolta integral mistreții prin metode de vânătoare care să nu disloce efectivul, respectiv prin pândă și dibuire în termen de 60 de zile de la confirmarea virusului;
– Se vor întreprinde campanii de informare, atât a vânătorilor, cât și a crescătorilor de suine cu privire la: evoluția pestei porcine africane, modalitatea de transmitere, simptomatologia, restricțiile impuse și alte măsuri de prevenire a răspândirii și a combaterii bolii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT