Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, recalculat pe minus!

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a acordat, în premieră, începând cu data de 16 octombrie 2017, plăţi în avans pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Fermierii care şi-au făcut calcule exacte, în baza cuantumului stabilit în toamna anului trecut, au primit astăzi o veste proastă!

Valoarea ajutoarelor primite din partea statului au fost recalculate pe minus, urmare faptului că numărul de animale este mai mare decât cel existent în sistem în luna octombrie. Ca atare, cuantumul sprijinului cuplat a fost ajustat, după cum urmează:
– vaci de lapte: 401,1809 euro/cap, faţă de 442,0754 euro/cap
– bivoliţe de lapte: 173,9233 euro/cap, faţă de 187,6676 euro/cap
– taurine din rase de carne şi metişii acestora: 446,5667 euro/cap, faţă de 519,9658 euro/cap

De asemenea, se înregistrează şi o scădere a ajutorului naţional tranzitoriu în cazul schemei decuplată de producţie, specia bovine – sector carne, dela 88.6852 euro/cap la 86,3629 euro/cap.

În judeţul Dâmboviţa, A PIa va recalcula cuantumul plăţilor pentru 1.540 de fermieri.

ACTUALITATE

Pesta porcina africană, confirmată în satul Racoviţa, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://agropress.ro)

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița a primit confirmarea că virusul de pestă porcină africană a apărut în două gospodării din satul Racoviţa, comuna Bucşani. Prin urmare, s-a luat măsura uciderii tuturor suinelor din focar şi urmează a se realiza catagrafierea la nivelul întregii localităţi. De asemenea, au fost instaurate zonele de protecţie şi supraveghere.

„Solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat”, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a deschis o nouă sesiune de depunere cereri pentru prima împădurire

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: primariaslanicmoldova.ro)

13 decembrie 2019, ora 14:00, este termenul până la care se primesc cereri de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” – informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmboviţa.

Alocarea financiară pentru cea de-a patra sesiune este de 15.000.000 euro. Condițiile privind depunerea și selectarea cererilor de sprijin, respectiv semnarea angajamentelor multianuale, pot fi consultate pe site-ul APIA. (Link aici).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!