Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, recalculat pe minus!

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a acordat, în premieră, începând cu data de 16 octombrie 2017, plăţi în avans pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Fermierii care şi-au făcut calcule exacte, în baza cuantumului stabilit în toamna anului trecut, au primit astăzi o veste proastă!

Valoarea ajutoarelor primite din partea statului au fost recalculate pe minus, urmare faptului că numărul de animale este mai mare decât cel existent în sistem în luna octombrie. Ca atare, cuantumul sprijinului cuplat a fost ajustat, după cum urmează:
– vaci de lapte: 401,1809 euro/cap, faţă de 442,0754 euro/cap
– bivoliţe de lapte: 173,9233 euro/cap, faţă de 187,6676 euro/cap
– taurine din rase de carne şi metişii acestora: 446,5667 euro/cap, faţă de 519,9658 euro/cap

De asemenea, se înregistrează şi o scădere a ajutorului naţional tranzitoriu în cazul schemei decuplată de producţie, specia bovine – sector carne, dela 88.6852 euro/cap la 86,3629 euro/cap.

În judeţul Dâmboviţa, A PIa va recalcula cuantumul plăţilor pentru 1.540 de fermieri.

ACTUALITATE

7.600 euro/ha, sprijin cuplat pentru legume cultivate în sere și solarii!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Tarancuta Urbana)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează producatorii agricoli că au fost stabilite cuantumurile schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru cererile de plată depuse în Campania 2018, după cum urmează:

„În judetul Dambovita,au solicitat sprijin cuplat in sectorul vegetal 165 de fermieri pentru culturi de canepa, cartofi, castraveti, fructe, leguminoase, lucerna, sere si solarii, soia si tomate.

Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018, şi încep de astăzi, 4 iunie 2019″, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA: Încă o lună fără penalităţi la cererile de sprijin în cadrul Măsurilor 8 şi 15

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: primariaslanicmoldova.ro)

Perioada de depunere a cererilor, fără penalităţi de întârziere, în cadrul schemelor de stat „Sprijin pentru prima împădurire” şi „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” a fost prelungită până la data de 14 iunie – informează APIA.

Data finală pentru depunerea cererilor de plată şi a formularelor de modificare a cererilor de plată, cu penalități, este de 9 iulie 2019 inclusiv, cu aplicarea unei reduceri de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!