Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, recalculat pe minus!

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a acordat, în premieră, începând cu data de 16 octombrie 2017, plăţi în avans pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Fermierii care şi-au făcut calcule exacte, în baza cuantumului stabilit în toamna anului trecut, au primit astăzi o veste proastă!

Valoarea ajutoarelor primite din partea statului au fost recalculate pe minus, urmare faptului că numărul de animale este mai mare decât cel existent în sistem în luna octombrie. Ca atare, cuantumul sprijinului cuplat a fost ajustat, după cum urmează:
– vaci de lapte: 401,1809 euro/cap, faţă de 442,0754 euro/cap
– bivoliţe de lapte: 173,9233 euro/cap, faţă de 187,6676 euro/cap
– taurine din rase de carne şi metişii acestora: 446,5667 euro/cap, faţă de 519,9658 euro/cap

De asemenea, se înregistrează şi o scădere a ajutorului naţional tranzitoriu în cazul schemei decuplată de producţie, specia bovine – sector carne, dela 88.6852 euro/cap la 86,3629 euro/cap.

În judeţul Dâmboviţa, A PIa va recalcula cuantumul plăţilor pentru 1.540 de fermieri.

ACTUALITATE

Şase focare de pestă porcină, confirmate în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://agropress.ro)

Astăzi – 27 noiembrie 2019, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului pestei porcine africane în şase localităţi din judeţul Dâmboviţa, în gospodării private din Pucioasa, Răscăieşi, Bezdead şi Gura Şuţii şi pe teritoriul fondurilor de vânătoare 23 Ocniţa şi 7 Hulubeşti.

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul celor 4 localități şi s-au stabilit zonele de protecţie şi de supraveghere.

Totodată, au fost aprobate planurile de măsuri pentru combaterea PPA la mistreți pentru cele două fonduri de vânătoare și s-a dispus îndeplinirea următoarelor activități:
– Măsuri corespunzătoare de igienă care să fie aplicate persoanelor ce pot intra în contact cu porcii sălbatici, pentru a reduce răspândirea virusului PPA;
– Înființarea unui grup de experți cuprinzând medici veterinari, vânători, biologi și epidemiologi specialiști în zona sălbatică;
– Punerea sub supraveghere oficială a exploatațiilor de porci din zona definită ca infectată;
– În domeniul silvic, în zona afectată, se vor recolta integral mistreții prin metode de vânătoare care să nu disloce efectivul, respectiv prin pândă și dibuire în termen de 60 de zile de la confirmarea virusului;
– Se vor întreprinde campanii de informare, atât a vânătorilor, cât și a crescătorilor de suine cu privire la: evoluția pestei porcine africane, modalitatea de transmitere, simptomatologia, restricțiile impuse și alte măsuri de prevenire a răspândirii și a combaterii bolii.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Deficienţe la controlul prin teledetecţie în cazul a 892 de fermieri din Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: revistafermierului.ro)

19.549 de fermieri din judeţul Dâmboviţa, reprezentand un procent de aproximativ 82,10% dintr-un total de 23.703 fermieri care au solicitat sprijin prin cererea unică în anul 2019, au primit plăţi în avans începând cu data de 16 octombrie – informează APIA.

În conformitate cu HG 724/2019, fermierii care au solicitat sprijin pentru agricultura prin cererea unica de plata vor primi pentru Schema de plată unică pe suprafaţă 102,6082 euro/ha, respectiv 487.3479 lei/ha; pentru Plata redistributivă intervalul 1- 5 ha, inclusiv: 5 euro/ha, respectiv 23.748 lei/ha, intervalul peste 5 – 30 ha, inclusiv: 48.7127 euro/ha, respectiv 231.3658 lei/ha; pentru Inverzire 59.3201 euro/ha, respectiv 281.7467 lei/ha; pentru Plata pentru tinerii fermieri 31.2477 euro/ha, respectiv 148.4140 lei/ha.

De asemenea, Agentia de Plăţi si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Dambovita a finalizat, în prima săptămână a lunii noiembrie, actiunea de follow-up, care s-a concretizat în intalniri cu 892 de fermieri damboviteni controlati in teren prin teledetectie pentru remedierea neconcordantelor apărute intre declaratiile acestora din cererea unica de plata si rezultatetele mentionate de firma prestatoare in raportul de control. Concluziile acestor intalniri de clarificare au fost transmise catre firma prestatoare a controlului prin teledetectie in vederea reinterpretarii rezultatelor si deblocarea cererilor pentru plata.

Fermierii care nu pot beneficia de plăţi în cadrul campaniei de avans 2019 vor fi autorizaţi la plată în perioada 1 decembrie – 30 iunie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web