Connect with us

ECONOMIE

Cursuri online pentru companii privind drepturile consumatorilor

Publicat

pe

Companiile, în special IMM-urile, au la dispoziție, de la data de 21 martie 2018, un program de formare online pentru a înțelege și pune în aplicare mai bine legislația europeană privind protecția consumatorilor, disponibil şi în limba română – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Cursurile se axează pe diferite aspecte ale legislației în vigoare, precum garanțiile, dreptul de a returna achizițiile, informațiile ce trebuie furnizate clienților, opțiuni alternative de soluționare a litigiilor sau modalități de evitare a practicilor neloiale.

„Firmele încă nu sunt suficient de informate cu privire la dreptul consumatorilor. Pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, le încurajez pe toate, în special IMM-urile, să se înscrie în programul de formare ConsumerLaw Ready(link is external). Acesta va contribui la o mai bună protecție a consumatorilor în întreaga UE”, a declarat Věra Jourová – comisarul european responsabil pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.

ACTUALITATE

30 noiembrie 2021, termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, care au obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), conform art. 1 alin. 1 din O.U.G. nr. 28/1999, că 30 noiembrie 2021 este termenul limită de conectare a AMEF la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF.Acest termen nu va fi prelungit.

Așa cum am anunțat, în perioada imediat următoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, prevăzută la art. 3^1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

Prin excepţie, potrivit art. 3 alin. (2) din OpANAF nr.435/25.03.2021, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110), prevăzută în Anexa nr. 2 la ordinul menționat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANAF lansează CHAT, serviciu electronic de asistență pentru contribuabili

Publicat

pe

Agenția Națională de Administrare Fiscală va lansa, în data de 22 noiembrie 2021, un nou serviciu electronic de asistență pentru contribuabili. CHAT se află în fază de testare până la sfârșitul anului și poate fi accesat la următorul link:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/contact/call_center

„Prin intermediul serviciului de CHAT contribuabilii pot beneficia de asistență în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul instituțional.

În situația în care contribuabilii doresc alte informații decât cele cu privire la serviciile disponibile pe portalul ANAF, aceștia sunt rugați să apeleze la celelalte modalități de acordare a asistenței, cum ar fi Call Center ANAF”, se precizează într-un comunicat remis de Finanțe Publice Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT