Connect with us

SĂNĂTATE

#InvestEU, banii care salvează vieți!

Publicat

pe

Uniunea Europeană continuă sprijinul reformei sistemului de sănătate din România cu proiecte concrete, în valoare totală de peste 320 milioane de euro, în exerciţiul financiar 2014-2020. În perioada anterioară (2007 – 2013), au fost susținute peste 600 de proiecte, între care și modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, parte a campaniei InvestEU – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Proiectul «100 de inimi» este o dovadă vie că fondurile Uniunii Europene, atunci când sunt folosite, când se întâlnesc cu entuziasm, cu hotărâre, cu dorință de muncă şi de a reuşi, pot să aibă un impact extraordinar asupra societăţii. La final, autorităţile europene sunt interesate nu doar de cheltuirea fondurilor europene, ci şi de schimbarea pe care aceste fonduri o aduc”, a declarat Angela Cristea – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în cadrul dezbaterii „Invest EU – Sprijinul Uniunii Europene pentru sectorul medical din România”, organizată la sfârşitul lunii martie.

Inițiat în anul 2015 de către Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa (UMF Iași), în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, proiectul “Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții”, cu modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, a primit o finanțare europeană în valoare de 4,7 milioane euro, pentru formarea unei echipe de medici români specializată în chirurgia pediatrică.

În programul de formare au participat 75 de medici specialiști și pediatri și 160 de asistenți medicali. Majoritatea medicilor pregătiți în cadrul acestui program activează în sistemul public de sănătate. Aceștia au beneficiat de instruire alături de specialiști recunoscuți la nivel internațional si au efectuat stagii în centre de chirurgie cardiacă pediatrică din lume.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Petrești, capitala vaccinării anti-COVID!

Publicat

pe

Sursa foto: financialintelligence.ro

Stella Kyriajides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a făcut o vizită la București. Și, ca să fie în ton cu moda pandemiei, mai-marii Ministerului Sănătății au vrut să o ducă pe distinsa demnitară europeană și la un centru mobil de vaccinare, undeva mai departe de Capitală.

Culmea, nu se știe pe ce criterii, a fost aleasă comuna Petrești, din Dâmbovița. Asta în condițiile în care, în acest județ, au fost desființate 15 centre de vaccinare fiindcă nu mai aveau randament. A cântărit probabil faptul că localitatea Petrești este așezată aproape de autostrada București-Pitești. S-a ajuns mai repede, fără prea mult umblet pe coclauri.

Și, ca să fie vizita în România plină cu de toate, comisarul european pentru Sănătate ne-a avertizat că trebuie să fim pregătiți pentru noi restricții. Probabil se va întâmpla după consumarea vacanței de vară…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Campanie mobilă de vaccinare în comuna Poiana

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Miercuri – 14 iulie 2021, o echipă de medici se va deplasa în comuna Poiana, unde se va organiza o campanie mobilă de vaccinare împotriva COVID-19, anunță primarul Marian Șerban.

Doritorii vor putea alege pentru imunizare fie serul Johnson, în doză unică, sau Phizer, cu rapel la 21 de zile. De reținut că nu este nevoie de programare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT