Conectați-vă cu noi

SĂNĂTATE

#InvestEU, banii care salvează vieți!

Publicat

pe

Uniunea Europeană continuă sprijinul reformei sistemului de sănătate din România cu proiecte concrete, în valoare totală de peste 320 milioane de euro, în exerciţiul financiar 2014-2020. În perioada anterioară (2007 – 2013), au fost susținute peste 600 de proiecte, între care și modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, parte a campaniei InvestEU – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Proiectul «100 de inimi» este o dovadă vie că fondurile Uniunii Europene, atunci când sunt folosite, când se întâlnesc cu entuziasm, cu hotărâre, cu dorință de muncă şi de a reuşi, pot să aibă un impact extraordinar asupra societăţii. La final, autorităţile europene sunt interesate nu doar de cheltuirea fondurilor europene, ci şi de schimbarea pe care aceste fonduri o aduc”, a declarat Angela Cristea – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în cadrul dezbaterii „Invest EU – Sprijinul Uniunii Europene pentru sectorul medical din România”, organizată la sfârşitul lunii martie.

Inițiat în anul 2015 de către Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa (UMF Iași), în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, proiectul “Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții”, cu modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, a primit o finanțare europeană în valoare de 4,7 milioane euro, pentru formarea unei echipe de medici români specializată în chirurgia pediatrică.

În programul de formare au participat 75 de medici specialiști și pediatri și 160 de asistenți medicali. Majoritatea medicilor pregătiți în cadrul acestui program activează în sistemul public de sănătate. Aceștia au beneficiat de instruire alături de specialiști recunoscuți la nivel internațional si au efectuat stagii în centre de chirurgie cardiacă pediatrică din lume.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Concurs pentru angajare 22 de medici la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a aprobat, astăzi – 6 aprilie 2021, organizarea unui concurs pentru ocuparea a 22 de posturi vacante de medic la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște și secțiile externe, după cum urmează:
– 2 medici specialiști pentru Anestezie și Terapie Intensivă;
– 3 medici specialiști Boli Infecțioase Adulți;
– 1 medic specialist în medicină internă;
– 1 medic nefrolog;
– 1 medic reumatolog;
– 1 medic oncolog;
– 2 medici pediatri;
– 1 medic neonatolog;
– 1 medic radiologie și imagistică medicală la Gura Ocniței;
– 1 medic pneumolog – Sanatoriul Moroeni;
– 3 medici psihiatri – Gura Ocniței-Ochiuri, Secția Psihiatrie Acuți și Centrul de Sănătate Mintală;
– 3 medici medicină de urgență – UPU-SMURD, punct de lucru Titu;
– 1 medic dermatolog;
– 1 kinetoterapeut.

„Pe lângă rezolvarea rapidă a problemelor celor care, dintr-un motiv sau altul, ajung să treacă pragul spitalelor din județul nostru, concursul este și o șansă pe care o acordăm tinerilor medici.

Consiliul Județean Dâmbovița se implică permanent în îmbunătățirea condițiilor din sistemul sanitar dâmbovițean și va investi în echipamente și aparatură medicală, dar va crea și condițiile necesare pentru atragerea de personal medical specializat”, a precizat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Aprilie 2021 – Luna națională a informării despre vaccinare

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcţia de Sănătate Publică Dambovita va derula, pe parcursul lunii aprilie, activități informative despre vaccinare în cadrul unei campanii naționale.

Se urmărește:
– creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța vaccinării, în rândul părinților și al altor persoane care îngrijesc copii, profesioniștilor din domeniul sănătății, presei și factorilor de decizie politică;
– creșterea succesului programelor de vaccinare, prin utilizarea metodelor de promovare și a comunicării țintite;
– creșterea acoperirii vaccinale;
– creșterea angajamentului față de vaccinare la nivel profesional, personal și colectiv.

De asemenea, în perioada 26 aprilie – 2 mai, se va celebra „Săptămâna europeană a vaccinării”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT