Connect with us

SĂNĂTATE

#InvestEU, banii care salvează vieți!

Publicat

pe

Uniunea Europeană continuă sprijinul reformei sistemului de sănătate din România cu proiecte concrete, în valoare totală de peste 320 milioane de euro, în exerciţiul financiar 2014-2020. În perioada anterioară (2007 – 2013), au fost susținute peste 600 de proiecte, între care și modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, parte a campaniei InvestEU – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Proiectul «100 de inimi» este o dovadă vie că fondurile Uniunii Europene, atunci când sunt folosite, când se întâlnesc cu entuziasm, cu hotărâre, cu dorință de muncă şi de a reuşi, pot să aibă un impact extraordinar asupra societăţii. La final, autorităţile europene sunt interesate nu doar de cheltuirea fondurilor europene, ci şi de schimbarea pe care aceste fonduri o aduc”, a declarat Angela Cristea – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în cadrul dezbaterii „Invest EU – Sprijinul Uniunii Europene pentru sectorul medical din România”, organizată la sfârşitul lunii martie.

Inițiat în anul 2015 de către Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa (UMF Iași), în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, proiectul “Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții”, cu modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, a primit o finanțare europeană în valoare de 4,7 milioane euro, pentru formarea unei echipe de medici români specializată în chirurgia pediatrică.

În programul de formare au participat 75 de medici specialiști și pediatri și 160 de asistenți medicali. Majoritatea medicilor pregătiți în cadrul acestui program activează în sistemul public de sănătate. Aceștia au beneficiat de instruire alături de specialiști recunoscuți la nivel internațional si au efectuat stagii în centre de chirurgie cardiacă pediatrică din lume.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmboviţa, sesiune de contractare pentru noile tipuri de dispozitive medicale

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dambovita organizează, în luna DECEMBRIE 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte / acte adiționale cu furnizorii de dispozitive medicale pentru următoarele dispozitive nou introduse: adezivi pentru filtre umidificatoare HME, suport de presiune pozitiva continua CPAP și suport de presiune pozitivă continuă cu doua nivele BPAP.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar:

Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic, asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă /calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Acesta răspunde de realitatea si exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în secțiunea “FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Cardul european de sănătate poate fi solicitat acum și online

Publicat

pe

Cardul european de sănătate se obține gratuit, prin depunerea unei solicitări la Casa de Sănătate din județul de domiciliu, dacă ești asigurat în sistemul național. Potrivit deputatei Carmen Holban, membră în Comisia Parlamentară pentru Sănătate și Familie, cererea se poate transmite acum și online, împreună cu o fotocopie a cărții de identitate. Documentul se eliberează în termen de maximum 7 zile și este valabil 2 ani.

„Din cauza schimbărilor bruște pe toate palierele, cu războaie, atentate și calamități, românii trebuie să știe că obținerea cardului european de sănătate este simplă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate aferentă domiciliului solicitantului. Acum, se poate aplica și online pentru eliberarea documentului, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri și a cărții de identitate.

Prin folosirea cardului european de sănătate, mai ales că acesta se poate utiliza în toate țările Uniunii Europene, în Marea Britanie și Elveția, vom evita cazuri precum cele în care românii au fost nevoiți să achite sume imense de bani pentru a se însănătoși sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauza lipsei banilor necesari”, precizează deputata Carmen Holban.

În prima parte a acestui an, au solicitat eliberarea cardului european de sănătate peste 230.000 de români. Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează întru-un stat membru al UE / SEE / Confederaţiei Elveţiene în scopul obţinerii unui tratament medical planificat, ci numai serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats