Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

600 de medici şi asistenţi din judeţul Dâmboviţa vor beneficia de stagii de pregătire

Publicat

pe

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a organizat, astăzi – 13 aprilie 2018, conferinţa de lansare a proiectului cu finanţare europeană „Sănătatea pe primul plan – pregătirea profesioniştilor din sistemul medical în judeţul Dâmboviţa”, ceea ce înseamnă că, din acest moment, începe selecţia celor 600 de persoane, medici şi asistenţi, care vor beneficia de cursuri gratuite, în ţară şi în străinătate.

Proiectul are un buget total de 10.858.809,10 lei, va fi implementat în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie şi vizează următoarele domenii prioritare: Sănătatea femeii şi copilului, Boli netransmisibile majore, Boli transmisibile, Sănătatea mintală şi Boli rare.

În procesul de selecţie a grupului ţintă, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, se va ţine seama strict de criteriile de eligibilitate, care au fost stabilite astfel încât să se asigure fiecărui candidat egalitatea de şanse. Stagiile de pregătire profesională se preconizează să înceapă în luna iunie.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Pot aplica medicii de familie implicaţi în furnizarea de servicii medicale într-unul dintre domeniile programelor prioritare, aflaţi în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate, şi personalul din instituţiile publice implicate în implementarea programelor prioritare de sănătate – spital public, autoritate de sănătate publică, institut sau instituţie medicală, dacă este vorba despre medici sau asistenţi, care nu participă simultan în alte activităţi de formare în cadrul unor programe identice şi activează într-unul dintre domeniile programelor prioritare de sănătate.

În cadrul proiectului „Sănătatea pe primul plan – pregătirea profesioniştilor din sistemul medical în judeţul Dâmboviţa”, vor fi tipărite şi ghiduri de bune practici pe fiecare domeniu prioritar cuprins în strategia naţională de sănătate 2014-2020.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT