Connect with us

ACTUALITATE

600 de medici şi asistenţi din judeţul Dâmboviţa vor beneficia de stagii de pregătire

Publicat

pe

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a organizat, astăzi – 13 aprilie 2018, conferinţa de lansare a proiectului cu finanţare europeană „Sănătatea pe primul plan – pregătirea profesioniştilor din sistemul medical în judeţul Dâmboviţa”, ceea ce înseamnă că, din acest moment, începe selecţia celor 600 de persoane, medici şi asistenţi, care vor beneficia de cursuri gratuite, în ţară şi în străinătate.

Proiectul are un buget total de 10.858.809,10 lei, va fi implementat în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie şi vizează următoarele domenii prioritare: Sănătatea femeii şi copilului, Boli netransmisibile majore, Boli transmisibile, Sănătatea mintală şi Boli rare.

În procesul de selecţie a grupului ţintă, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, se va ţine seama strict de criteriile de eligibilitate, care au fost stabilite astfel încât să se asigure fiecărui candidat egalitatea de şanse. Stagiile de pregătire profesională se preconizează să înceapă în luna iunie.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Pot aplica medicii de familie implicaţi în furnizarea de servicii medicale într-unul dintre domeniile programelor prioritare, aflaţi în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate, şi personalul din instituţiile publice implicate în implementarea programelor prioritare de sănătate – spital public, autoritate de sănătate publică, institut sau instituţie medicală, dacă este vorba despre medici sau asistenţi, care nu participă simultan în alte activităţi de formare în cadrul unor programe identice şi activează într-unul dintre domeniile programelor prioritare de sănătate.

În cadrul proiectului „Sănătatea pe primul plan – pregătirea profesioniştilor din sistemul medical în judeţul Dâmboviţa”, vor fi tipărite şi ghiduri de bune practici pe fiecare domeniu prioritar cuprins în strategia naţională de sănătate 2014-2020.

ACTUALITATE

Nu rata Haidook Summer Fest 2021! Cu și despre cai, la Runcu, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Pe 31 iulie și 1 august 2021, la Runcu, județul Dâmbovița, se va desfășura, în „Vârf la In”, cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii.

În centrul acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii – spun organizatorii, Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, anunț solicitare acord de mediu proiect Dragodana

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Executie foraj alimentare cu apa in com. Dragodana, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Dragodana, județul Dâmbovița.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dambovita și la sediul Primăriei Dragodana, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT