Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” a adus mii de credincioşi la Nucet!

Publicat

pe

Ca în fiecare an, de „Izvorul Tămăduirii”, comuna Nucet, din Dâmboviţa, a fost luată cu asalt de mii de pelerini veniţi din tot judeţul, ba chiar şi de mai departe, pentru a participa la slujba oficiată de ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, la fântâna din pădurea de lângă mănăstire, despre care spun localnicii că ar fi ocrotit de Dumnezeu.

Oamenii îl numeau izvorul de leac. În acel loc, s-ar fi găsit o icoană făcătoare de minuni. Drept credincioşii vin aici pentru a lua apa sfinţită, care îi fereşte de boală şi de lucrurile rele.

De la marele eveniment creştin-ortodox petrecut la Mănăstirea Nucet, nu au lipsit parlamentarii PSD de Dâmboviţa: Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, Titus Corlăţean – senator, Oana Vlăducă, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan – deputaţi şi secretarul de stat Laurenţiu Neculaescu. De asemenea, au fost prezenţi prefectul Antonel Jîjîie, suprefectul Florina Mureşan, preşedintele Consililui Judeţean – Daniel Comănescu, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa – Costel Preda şi şeful IPJ Dâmboviţa – Danil Zepişi.

După consumarea ceremonialului religios, oaspeţii au rămas alături de primarul Luisa Bărboiu şi cetăţenii localităţii pentru a participa la manifestările cultural-artistice prilejuite de cea de-a zecea ediţie a „Zilei comunei Nucet”.

ACTUALITATE

„Crăciunul animalelor”, la Grădina Zoologică din Ploieşti!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pressone.ro)

Vin sărbătorile şi pentru necuvântătoare! Se întâmplă, de câţiva ani, la Grădina Zoologică din Ploieşti, unde se organizează „Crăciunul animalelor”. Vineri – 21 decembrie 2018, tigrii, leii, urşii, maimuţele şi ceilalţi „locatari” vor primi bunătăţi, frumos ambalate de către angajaţi.

Vizitatorii au acces gratuit, începând cu ora 09:00, şi pot participa la împărţirea cadourilor. La acţiune vor lua parte şi copiii din Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii” din Ploieşti.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Furturile din pădurile Direcţiei Silvice Dâmboviţa au scăzut la 0,013 mc/ha. VIDEO

Publicat

pe

2018 a fost cel mai bun an, de după 2012, pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa – spune directorul Costel Preda. Dincolo de faptul că au fost depăşiţi toţi indicatorii de performanţă, de la programul de împăduriri la profit şi plata la zi a drepturilor salariale, şeful Direcţiei Silvice Dâmboviţa se poate lăuda şi cu scăderea furturilor de lemne.

În acest scop, au fost organizate 1.266 de acţiuni, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 300, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 607.000 lei, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 441.000 lei.

„Volumul tăiat ilegal este de 0,013 mc/ha. Nu este o cifră care să ne alarmeze. Este adevărat, noi tindem spre zero, ceea ce nu este uşor de realizat. Cine fură plăteşte. Şi neglijenţa se plăteşte. Nu este uşor. Nu le iau apărarea titularilor de canton, dar nu ştiu în România dacă mai există cineva care să aibă în gestiune între 400 (la câmpie) şi 1.500 de hectare (la munte), înmulţit cu o medie de 200 mc… „, a punctat dr. ing. Costel Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!