Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” a adus mii de credincioşi la Nucet!

Publicat

pe

Ca în fiecare an, de „Izvorul Tămăduirii”, comuna Nucet, din Dâmboviţa, a fost luată cu asalt de mii de pelerini veniţi din tot judeţul, ba chiar şi de mai departe, pentru a participa la slujba oficiată de ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, la fântâna din pădurea de lângă mănăstire, despre care spun localnicii că ar fi ocrotit de Dumnezeu.

Oamenii îl numeau izvorul de leac. În acel loc, s-ar fi găsit o icoană făcătoare de minuni. Drept credincioşii vin aici pentru a lua apa sfinţită, care îi fereşte de boală şi de lucrurile rele.

De la marele eveniment creştin-ortodox petrecut la Mănăstirea Nucet, nu au lipsit parlamentarii PSD de Dâmboviţa: Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, Titus Corlăţean – senator, Oana Vlăducă, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan – deputaţi şi secretarul de stat Laurenţiu Neculaescu. De asemenea, au fost prezenţi prefectul Antonel Jîjîie, suprefectul Florina Mureşan, preşedintele Consililui Judeţean – Daniel Comănescu, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa – Costel Preda şi şeful IPJ Dâmboviţa – Danil Zepişi.

După consumarea ceremonialului religios, oaspeţii au rămas alături de primarul Luisa Bărboiu şi cetăţenii localităţii pentru a participa la manifestările cultural-artistice prilejuite de cea de-a zecea ediţie a „Zilei comunei Nucet”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Carabinierii din Republica Moldova învaţă de la jandarmii români!

Publicat

pe

O delegaţie a Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova s-a aflat, săptămâna a ceasta, într-o vizită de studiu şi documentare la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Col. Adrian Marinescu, locţiitorul comandantului CPPCJ Ochiuri, le-a prezentat oaspeţilor structura de învăţământ a centrului, axată pe o gamă largă de tipuri de stagii care îmbracă nevoile de pregătire ale personalului militar din Jandarmeria Română, dar şi din cadrul instituţiilor similare aparţinând altor state cu care instituţia noastra are acorduri de colaborare şi cooperare, precum şi activităţile desfăşurate în această perioadă în unitate.

Cu această ocazie, cadrele Batalionului 1 ale Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, aflate în stagiul de pregătire la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, au prezentat exerciţii demonstrative de restabilire a ordinii publice, precum şi tehnici de intervenţie profesională coordonate de instructorii centrului.

Delegaţia din Republica Moldova a fost condusă de colonel Sergiu Roşca – şef al Secţiei Administrare Personal a Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Salarii de 18.000 de lei net lunar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, consideră că salariile din domeniul medical sunt deosebit de mulţumitoare, aşa cum nu au fost niciodată din 1990 încoace, ca în Occident. Mai spune Ţuţuianu că toate lamentările celor care invocă micşorări ale retribuţiilor sunt petarde, încercări de manipulare.

La conferinţa de presă organizată astăzi, senatorul Ţuţuianu a prezentat o listă cuprinzând cuantumul salariilor nete pe care le primesc medicii şi asistenţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Pentru a veni în întâmpinarea celor care nu cred în supermajorările salariale din domeniul sanitar, a realizat, împreună cu conducerea unităţii medicale, o analiză a veniturilor nete obţinute de cei 2.200 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti în lunile februarie şi martie 2018.

Rezultatele obţinute şi prezentate i-a lăsat muţi de uimire pe jurnalişti. De pildă, la asistenţii medicali, salariile nete au crescut de la 2.831 de lei în luna februarie la 3.853 de lei în martie. cât îi priveşte pe doctori, creşterile sunt colosale. Un medic primar Medicină Internă, în luna februarie, obţinea un venit net de 10.732 de lei, iar în martie a ajuns la 14.043 de lei. La secţiile Chirurgie şi Terapie Intensivă creşterile sunt şi mai tari. De la circa 10.000 de lei net în februarie, în martie unii medicii au primit 18.000 de lei!

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României, face apel la medici pentru a-şi face serios treaba, să nu condiţioneze actul medical, fiindcă nu au nicio justificare, ţinând cont de veniturile pe care le obţin. Le-a cerut, de asemenea, să manifeste empatie faţă de pacienţi. Comportamentul abuziv, dezinteresat, nu va mai fi tolerat!

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web