Connect with us

Prahova

Furau arbori, după ce îi marcau cu un dispozitiv silvic falsificat!

Publicat

pe

Poliţiştii din Prahova au efectuat, astăzi – 17 aprilie 2018, percheziţii la domiciliile unor persoane din Păuleşti, Blejoi şi Bărcăneşti, precum şi din comuna Vlădeni – judeţul Dâmboviţa, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni silvice. Şapte suspecţi au fost aduşi la sediul Poliţiei, în vederea audierii.

Cei în cauză au sustras, în perioada 2017-2018, material lemnos din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Ploieşti. Se pare că activitatea infracțională era precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale. Prejudiciul este estimat, la acest moment, la aproximativ 20.000 de lei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, falsificarea unui dispozitiv de marcare, folosire fără drept a unui instrument de marcare silvică, fals intelectual și gestiune frauduloasă.

Se pare că din această reţea fac parte un consilier local din Păuleşti, un inginer silvic din Vlădeni şi doi pădurari din Cocoşeşti şi Ghighiu. Există informaţii potrivit cărora suspecţii introduceau date false în sistemul „Radarul pădurilor”, de pe un cont pe care îl accesau în mod ilegal.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rosal Grup a pierdut procesele cu CJ Prahova și trebuie să plătească 8 milioane de lei

Publicat

pe

Operatorul de salubritate Rosal Grup a primit încă o lovitură. Consiliul Județean Prahova a câștigat procesul intentat respectivei societăți fiindcă nu a plătit redevența datorată în baza contractelor cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova. Este vorba de aproximativ 8 milioane de lei care reprezintă suma datorată, plus penalități de întârziere. Deciziile Tribunalul Prahova luate în cele două dosare nu sunt definitive și au fost publicate pe Portalul instanțelor de judecată.

“Obligă pârâta SC Rosal Grup SA la plata către reclamante a sumei de 6.303.473,55 lei, compusă din suma de 5.046.103,59 lei reprezentând redevență și suma de 1.257.369,96 lei reprezentând penalități de întârziere până la data de 15.10.2020, precum și în continuare până la data plății efective”, este soluția dată într-un dosar.

Consiliul Județean Prahova a avut câștig de cauză și în celălalt dosar aflat pe rolul instanței de judecată.

“Obligă pârâta SC Rosal Grup SA la plata către reclamante a sumei de 1.950.398,16 lei, compusă din suma de 1.607.722,36 lei reprezentând redevență și suma de 342.675,80 lei reprezentând penalități de întârziere până la data de 15.10.2020, precum și în continuare până la data plății efective”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Munți de gunoaie în Ploiești. Angajații Rosal sunt iar în grevă. Se cere stare de alertă!

Publicat

pe

Sursa foto: Ziarul Incomod

Situația rămâne critică în municipiul Ploiești. Nu-ți vine să crezi că unul dintre cele mai mari municipii reședință de județ din România se poate confrunta cu probleme privind curățenia orașului și colectarea deșeurilor menajere.

Fiindcă necazurile persistă de o perioadă de timp destul de lungă, cauzând un stres puternic atât locuitorilor din Ploiești cât și autorităților, care nu știu cum să iasă din acest impas în care au fost aduși de firma Rosal, Primăria a inițiat procedura de reziliere a contractului cu acest operator.

Mai mult, din cauza grevei declanșate de angajații Rosal, care au invocat în acțiunea lor neplata salariilor, gunoaiele zac de zile în șir pe străzile Ploieștiului.

Sursa foto: Ziarul Incomod

În aceste condiții, primarul Andrei Volosevici, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a solicitat prefectului județului Prahova declararea stării de alertă pe întreg teritoriul municipiului Ploieşti, pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, s-a mai hotărât trimiterea unei adrese către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către SC Rosal Grup SA. Se mai cere adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate în Ploiești.

Primarul Andrei Volosevici a mai solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova luarea unor măsuri rapide și concrete împotriva operatorului local de salubritate, SC Rosal Grup SA, care, nerespectând programul de colectare a deșeurilor municipale, a generat un grad de poluare crescut în oraș, tocmai în această perioadă de vară. De asemenea, edilul a mai solicitat Gărzii de Mediu să comunice municipalității, măsurile și sancțiunile aplicate.

Sursa foto: Ziarul Incomod

Angajații Rosal au oprit lucrul și s-au adunat în fața garajului societății. Aceștia au declarat presei locale că muncitorii de la curățenia căilor publice n-au mai luat banii de la Paște, având restante salariile de pe lunile aprilie și mai. Lucrătorii care se ocupă de prestarea serviciilor în baza contractului cu ADI Deșeuri, de colectare a gunoiului menajer, au precizat că șoferii și încărcătorii au și ei un salariu restant.

Mai precizăm că, luna trecută, Consiliul Local Ploiești a votat rezilierea contractului. Acestă hotărâre va intra în vigoare pe 18 iunie. De la acest termen, operatorul va trebui să mai asigure prestarea serviciilor încă trei luni, până la realizarea unei licitații pentru încheierea unui nou contract.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT