Connect with us

Dâmboviţa

Romii din Dâmboviţa sunt decişi să-şi pună în valoare tradiţiile şi oamenii de succes!

Publicat

pe

Astăzi, la sediul Centrului Regional al Partidei Romilor ProEuropa a avut loc o conferinţă de presă dedicată sărbătorii etniei romilor, care se va desfăşura la Târgovişte, în data de 27 aprilie 2018.

Evenimentul va ieşi din obişnuit, adică fără mici, bere, petrecere în parc şi concert în aer liber. După cum a precizat Daniela Dobre, coordonator de proiecte al Asociaţiei Romanes, se doreşte promovarea spiritualităţii, tradiţiilor şi obiceiurilor comunităţii rome din judeţul Dâmboviţa. În acest sens, va fi organizată o expoziţie de obiecte, rod al meşterilor romi din judeţ, dar şi o expoziţie de fotografie cuprinzând instantanee din istoria etniei romilor.

„Partea cea mai importantă a evenimentului o va constitui gala de excelenţă, în cadrul căreia vor fi premiaţi copiii care au obţinut rezultate deosebite în procesul educativ sau în alte domenii, elevii care s-au implicat în activităţile extraşcolare.

De asemenea, vor fi premiate personalităţile care au reuşit, prin studiu, muncă, prin perseverenţă, să-şi depăşească condiţia economică şi socială, implicându-se în dezvoltarea comunităţii de romi”, a punctat Daniela Dobre.

Vor mai fi recompensaţi cu diplome şi reprezentanţii organizaţiilor locale ale Partidei Romilor. Vasile Moise, preşedintele Partidei Romilor ProEuropa Dâmboviţa, ne-a mărturisit că Asociaţia Romanes şi Partida Romilor vor să arate opiniei publice că romii pot sărbători şi altfel, punând accent în mod direct pe cultură, pe tradiţii, pe legătura dintre trecut şi prezent.

„Vrem să facem cunoscute lumii valorile comunităţii rome. Dorim să ne apropiem mai mult de tineri, care au o altă viziune vizavi de viaţă, de problematicile existenţiale. Dorim, prin evenimentul pe care îl vom organiza, să facem o trecere de la tradiţional la modernism”, a spus Vasile Moise.

La manifestările care se vor desfăşura în cadrul complexului hotelier Valahia sunt aşteptaţi peste 300 de invitaţi, reprezentanţii ai Ministerului Culturii, ai autorităţilor locale şi judeţene şi şefi ai Partidei Romilor din mai multe judeţe ale ţării. Printre oaspeţii de marcă se va regăsi şi senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa.

După consumarea Galei de excelenţă, vernisarea expoziţiei şi lansarea revistei „100 de ani împreună”, invitaţii pot urmări un spectacol de muzică lăutărească, dansuri ţăgăneşti, dar şi un miniconcert de muzică uşoară.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

Publicat

pe

de

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT