Conectați-vă cu noi

OPINII

Lipsa de comunicare naşte… bombe de presă!

Publicat

pe

Acolo unde tarlaua este mare şi greu de arat, semănat şi erbicidat, rămân, evident, şi mici porţiuni cu bălării, care, scăpate din vedere, cresc mari şi risipesc sămânţa, stricând lanul în dezvoltare sau aproape de recoltat. Aşa se întâmplă acum la PSD Dâmboviţa. Organizaţia social-democraţilor este impresionantă. Aproape că a rămas singură pe scena politică dâmboviţeană, iar, din loc în loc, în câmpul cultivat cu roşu, apar mici pâlcuri de plante galbene, roz, albastre, aşa de culoare, de nuanţă democratică…

Nu este de mirare dacă la vreo şedinţă sau întâlnire cu caracter secret, mai răsuflă câte o informaţie sau stenogramă bună de publicare. Într-un partid mare, tot timpul mai există câţiva nemulţumiţi de posturile primite, câţiva care aşteaptă osciorul mârâind, câţiva invidioşi şi, de ce nu, şi procentul de acoperiţi care au rolul clar de a destabiliza şi de a răni orgoliul şefului suprem, în cazul de faţă al preşedintelui Adrian Ţuţuianu.

Faptul că la şedinţa de vineri, de la Mija, a participat în calitate de invitat şi vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu nu mi se pare un lucru strigător la cer, ceva ce ar putea aduce pedeapsa divină. Nu s-a săvârşit nici un păcat. Biserica a colaborat întodeauna bine cu politicul şi mai ales cu cei aflaţi la putere. Fie PSD, PDL, PNL. Nu te poţi izola de cei care conduc, chiar şi vremelnic, ţara! Nu o face nici Papa de la Roma. Grav ar fi fost dacă vicarul eparhial ar fi chefuit cu strigături, ar fi dănţuit şi strigat jos PNL sau afară cu americanii!

Din câte am aflat, părintele Ionuţ Ghibanu a venit în faţa social-democraţilor să pledeze pentru un proiect pe care Biserica Ortodoxă l-a promovat: Referendumul pentru susţinerea familiei tradiţionale româneşti. Restul ţine de speculaţii şi interpretare… Poate că a fost neinspirat părintele Ghibanu când a vorbit celor de faţă de tinereţea sa de activist în PSD Slobozia, când a folosit termenul de echipă mixtă în această perioadă în care lumea, după scandalul cu binomul, face alergie la această sintagmă.

P.S. Atâta timp cât PSD-iştii se vor întâlni prin diferite locaţii mai mult sau mai puţin secrete şi vor invita la discuţiile lor personalităţi din afara aparatului de partid, vor exista probleme, înregistrări ascunse, dezvăluiri, întrebări din partea presei ţinută la distanţă de eveniment. Dacă totul s-ar fi consumat la vedere, transparent, democratic, balonul nu ar fi fâsâit şi nici nu ar fi explodat. Totul ar ţine de normalitate. Informaţia ar fi fost disiminată într-un echilibriu, tactic, constructiv. Acum a ţâşnit cu presiune, tulbure, dintr-o singură direcţie, măturând totul în calea ei, chiar şi bunele intenţii…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Politică de mucava!

Publicat

pe

Am aflat, nu cu prea mare uimire, că tablourile cu chipul jovial, sigur pe el, al fostului lider maximo al PSD, Liviu Dragnea, au fost date jos de pe pereţii din sediul central al PSD din Kiseleff. Nu este o noutate. Asemenea acţiuni laşe, de debarasare, de a şterge urmele celor care au condus vremelnic organizaţiile de partid, care au creat şi probleme, dar au şi excelat, ba chiar i-au făcut pe mulţi neica nimeni oameni cu poziţii şi averi, se practică dintotdeauna în PSD.

Aşa s-a întâmplat şi cu Iliescu, şi cu Adrian Năstase, şi cu Geoană, şi cu Ponta. Şi în teritoriu s-a procedat la fel. Istoria partidului se pare că interesează mai puţin. Trecutul, la reciclat! Contează ultimul cocoş sau ultima găină care cântă în vârful grămezii. În jurul unui asemenea animal politic, se adună, tăcut, cârdul de necuvântătoare. Cărţile predecesorilor, stilul, efectele, succesele şi insuccesele, la lada de gunoi.

Eventual, apare şi corul fariseilor, al adunăturii de prin diferite partide şi ochiuri de omizi politice, care să cânte fals, să se ploconească, „Năstase a greşit, Geoană nu a ştiut să marcheze, Ponta prea arogant, Dragnea ne-a pierdut, nu au făcut bine” şi aşa şi pe dincolo…

Laşitatea în politică este o normă care trebuie respectată, dacă vrei să-ţi păstrezi musai poziţia şi rangul, dacă vrei să nu fi dat la o parte. Nu contează că publicul, electoratul înghite antivomitive atunci când te vede. La ce bun impresia, dacă nu mai ai funcţie, vizibilitate în partid? Cam aşa gândeşte politicianul român, năşit în şcoala veche, conservatoare, a rechinilor de carieră.

La noi, politica nu este făcută pentru cetăţean, pentru ţară, este doar o formă de trai excelent pentru cei care o practică şi pe care vor să o transmită din tată în fiu sau din mamă în fiu, depinde de conjuncturi, jocuri şi interese. Necazul este că bietul electorat s-a cam prins cum stau lucrurile, nu mai poate fi dus cu preşul, cu plosca, cu găleata sau puiul… Vede, aude şi loveşte.

Pe 26 mai, s-a format şi pornit un val al nemulţumirilor care rade tot, scoate lumea din case şi votează orbeşte, aproape alergic,instinctual. Nu mai poate fi oprit cu niciun baraj al promisiunilor. Urgia va dura cel puţin un an, doi. Pentru unii, nu mai este important să câştige puterea, ci să se menţină integrii, bine înfipţi pe scena politică.

Citește în continuare

OPINII

Efectul Cotinescu…

Publicat

pe

Rezultatul obţinut de liberali în Târgovişte la alegerile europarlamentare, dintr-o inerție politică propagată la nivel național, le-a stimulat avântul electoral. Mulți PNL-işti sunt ferm convinși ca actualul edil, Cristian Daniel Stan, ar putea fi învins, deși socotelile de la europarlamentare nu este musai să bată cu cele de la locale.

După cum se vede, pentru această luptă se antrenează, sau este vorba despre o disimulare, Aurelian Cotinescu, liderul liberalilor târgovișteni, un om de afaceri despre care nu s-au auzit prea multe, iar în politică abia acum se face remarcat prin o serie de inițiative unicat sau preluate de la predecesorii liberali. Îl numim aici pe Gabriel Boriga.

Ideile puse pe tapet de Cotinescu, chiar dacă nu vor fi materializate, au darul de a-i crea imagine și de a da electoratului teme de dispute. Urmărindu-i parcursul, modul de acțiune, verbul, problematica aleasă, abordarea, stilul, ai zice că cel care îl consiliază pe probleme de strategie și imagine este chiar fostul edil liberal. Alții spun ca nu ar fi Boriga, dar sunt sigur câțiva care l-au consiliat pe acesta. Oricum, este cert că modul de operare în planul imaginii și promovării unor proiecte seamănă ca doua picături de apă cu ceea ce făcea Boriga.

De obicei, liberalii sunt mai înverșunați, îi atacă la baioneta și cu puternică încărcătură verbală pe cei de la putere. În cazul lui Cotinescu, nu se observă o acerbitate a discursului, un atac nervos, dezechilibrat. Liderul PNL merge pe subtilitate, pe cazuistică, este chiar bonom, prepară leacul încet și fără grabă și îl administrează aidoma, așteptând efectul. Nici nu răspunde la provocări și nici nu se lasă intimidat. Știe că, dacă dușmanul te bagă în seamă, e de bine, e semn că l-ai enervat și te ajută chiar și prin mesaj negativ să-ți promovezi imaginea.

Și, uite așa, a ajuns Aurelian Cotinescu, dintr-un anonim, un adversar redutabil al primarului Cristian Daniel Stan. Nu este exclusă nici varianta ca acesta să pregătească terenul pentru un candidat surpriză, pe care să-l aflăm la momentul oportun. În politică, se practică astfel de diversiuni aducătoare de simpatie și de voturi…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!