Connect with us

AGRICULTURĂ

Ministrul Agriculturii vine în data de 10 mai în judeţul Dâmboviţa! Program vizită

Publicat

pe

Sursa foto: România Liberă

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, se va afla joi, 10 mai 2018, în judeţul Dâmboviţa. Vizita începe la ora 09:30, în Piaţa 1 Mai din Târgovişte, unde va discuta, timp de aproximativ o oră şi jumătate, cu producătorii agricoli, comercianţii şi cumpărătorii.

Urmează, de la ora 11:00, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii AFIR, beneficiarii PNDR, parlamentarii şi primarii dâmboviţeni. Locaţia de desfăşurare – Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia (Corpul K).

Programul zilei cuprinde, de asemenea, discuţii cu membrii Asociaţiei Caprirom – la Dragomireşti (ora 14:00) şi cu producătorii agricoli din judeţ – la Casa de Cultură Titu (ora 16:30). Totodată, ministrul Petre Daea va merge la Fabrica de lactate Erbaşu de la Nucet (ora 15:30).

AGRICULTURĂ

Comerțul ambulant cu păsări, oprit pentru o lună după confirmarea unui focar de gripă aviară

Publicat

pe

Sursa foto: AgroIntel

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a suspendat, pentru o lună, comerţul ambulant cu păsări şi activităţile comerciale cu păsări vii, din cauza apariției unui focar de gripă aviară la o fermă din județul Mureș – scrie DC News. Decizia a fost luată vineri seară.

La nivelul exploataţiei infectate au fost impuse restricţii de mişcare a păsărilor, personalului, mijloacelor de transport şi furajelor. De asemenea, a fost demarată eutanasierea păsărilor, apoi se va trece la dezinfecție.

Conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT