Conectați-vă cu noi

POLITIC

Iniţiativă legislativă pentru stoparea abuzurilor din domeniul fiscal

Publicat

pe

Liberalii au luat poziţie în legătură cu apariţia unor abuzuri sau erori de natură fiscală şi susţin modificarerea Legii nr 277/2015, privind Codul Fiscal, astfel încât procesul de evaluare a riscului fiscal să devină unul transparent realizat prin norme metodologice care să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern şi publicate în Monitorul Oficial, nu prin ordine date de şeful ANAF.

Iniţiativa legislativă depusă de PNL în Senat are ca scop retragerea dreptului de veto asupra destinului agenţilor economici, pe care îl are acum şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„În prezent, criteriile pentru evaluarea riscului fiscal, în funcţie de care agenţii economici primesc sau li se retrage codul de TVA, este stabilit prin ordin al preşedintelui ANAF, fără a fi publicat în Monitorul Oficial şi fără a fi accesibil contribuabilului”, a precizat senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota.

Connsideră demnitarul liberal că, prin reglementarea propusă de PNL, va creşte transparenţa de acţiune a autorităţilor executive, iar persoana înregistrată în scopuri de TVA va avea acces la informaţiile privind criteriile de evaluare a riscului fiscal, evitându-se pericolul închiderii abuzive a unor firme.

„Din păcate, tot mai multe acte normative emise de Parlamentul României sau de Guvern, prin intermediul ordonanţelor, sunt implementate deficitar din cauza faptului că autorităţile chemate să le pună în aplicare emit tot felul de acte normative subsecvente, cu caracter non-normativ, la nivel de ordin sau circulare interne, care nu fac decât să vicieze legea şi să dea naştere la abuzuri”, a declarat Iancu Caracota.

Dâmboviţa

Alegerile din 10 ianuarie, prilej de ascuțit săbiile în PSD Dâmbovița!

Publicat

pe

Pe 10 ianuarie 2020, s-a anunţat conferinţă judeţeană de alegeri la PSD Dâmbovița. Spun sursele noastre că, la aceea dată, dacă nu va apărea o altă amânare, şi-a anunţat prezenţa şi Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.

Deocamdată, oficial, nu au fost date publicităţii numele celor care vor candida pentru funcţia de lider al social-democraţilor dâmboviţeni. Ştim, din interiorul partidului, că, în această competiţie internă, vor intra deputatul Corneliu Ştefan, senatorul Titus Corlăţean şi actuala preşedintă – Rovana Plumb, dacă nu cumva Bucureştiul îi va recomanda să stea deoparte.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu şi-a exprimat încă dorinţa de a candida, deşi a tras numeroase semnale care să arate că o va face. Oprea, spun informatorii noştri din partid, deocamdată, înceacă să-şi fidelize mai mulţi primari, în special pe cei din zona de sud şi de est a judeţului.

Am auzit că, de sărbători, fiindcă tot este excedent bugetar, adică rămâne o căruţă de bani necheltuiţi, CJ Dâmbovița ar fi pregătit vreo patru mii de pachete tip cadouri, pe care să le distribuie, în special către comunele cu edili care îi sunt devotaţi.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Țuțuianu, pregătit să-şi scoată biroul în fața Consiliului Județean Dâmbovița!

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a dat de înţeles că, de la 1 ianuarie 2020, nu va prelungi contractele de închiriere pentru cabinetele parlamentare ale parlamentarilor PRO România – senatorul Adrian Ţuţuianu şi deputata Oana Vlăducă.

Auzind acest lucru, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa a spus că, în cazul în care se va acţiona în acest mod, ca formă de protest, îşi va scoate biroul în faţa sediului Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Senatorul Ţuţuianu va acorda audienţe cetăţenilor în stradă şi, totodată, le va spune ce i s-a întâmplat.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT