Conectați-vă cu noi

POLITIC

Iniţiativă legislativă pentru stoparea abuzurilor din domeniul fiscal

Publicat

pe

Liberalii au luat poziţie în legătură cu apariţia unor abuzuri sau erori de natură fiscală şi susţin modificarerea Legii nr 277/2015, privind Codul Fiscal, astfel încât procesul de evaluare a riscului fiscal să devină unul transparent realizat prin norme metodologice care să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern şi publicate în Monitorul Oficial, nu prin ordine date de şeful ANAF.

Iniţiativa legislativă depusă de PNL în Senat are ca scop retragerea dreptului de veto asupra destinului agenţilor economici, pe care îl are acum şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„În prezent, criteriile pentru evaluarea riscului fiscal, în funcţie de care agenţii economici primesc sau li se retrage codul de TVA, este stabilit prin ordin al preşedintelui ANAF, fără a fi publicat în Monitorul Oficial şi fără a fi accesibil contribuabilului”, a precizat senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota.

Connsideră demnitarul liberal că, prin reglementarea propusă de PNL, va creşte transparenţa de acţiune a autorităţilor executive, iar persoana înregistrată în scopuri de TVA va avea acces la informaţiile privind criteriile de evaluare a riscului fiscal, evitându-se pericolul închiderii abuzive a unor firme.

„Din păcate, tot mai multe acte normative emise de Parlamentul României sau de Guvern, prin intermediul ordonanţelor, sunt implementate deficitar din cauza faptului că autorităţile chemate să le pună în aplicare emit tot felul de acte normative subsecvente, cu caracter non-normativ, la nivel de ordin sau circulare interne, care nu fac decât să vicieze legea şi să dea naştere la abuzuri”, a declarat Iancu Caracota.

POLITIC

Viorica Dăncilă a dat liber la excluderile din partid pentru delict de opinie!

Publicat

pe

Foto: digi24.ro

Semnal negativ dat de preşedinta PSD Viorica Dăncilă către social-democraţii care apar în spaţiul public cu acuze la adresa liderilor sau a colegilor.

Toţi cei care generează scandaluri ce pot dăuna imaginii partidului vor fi excluşi! Temele de discuţii care vizează anumite situaţii şi neînţelegeri trebuie soluţionate numai în Comitetul Executiv al PSD.

Mişcarea avantajează enorm conducerea PSD Dâmboviţa, care răsuflă acum uşurată, ţinând cont de faptul că nemulţumiţilor din organizaţie, care obişnuiau să răsufle pe reţelele de socializare, li se pune căluşul în gură.

Într-o perioadă deloc îndepărtată, Viorica Dăncilă se poziţionase împotriva excluderilor din partid pentru delict de opinie.

Citește în continuare

POLITIC

Viorica Dăncilă a ajuns rapid pe culmi, devenind candidatul PSD pentru funcţia supremă în stat

Publicat

pe

Viorica Dăncilă (Foto: antena3.ro)

PSD, în şedinţa CEX desfăşurată astăzi, şi-a desemnat candidatul pentru prezidenţiale. Rezultatul era previzibil. Viorica Dăncilă, preşedinte! Nici nu putea fi altcineva, cunoscând modul de acţiune al social-democraţilor şi unitatea de monolit în jurul comnducătorului, indiferent cine este el, indiferent dacă merită sau nu.

Prima femeie candidat la preşedinţie pe care o aruncă la bătaie PSD. Mulţi spun că acţiunea este menită să o piardă pe Viorica Dăncilă, după modelul Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geană şi Victor Ponta. Sunt destui analişti politici, dintre cei care compun ode prin grădinile PSD, care susţin că Viorica Dăncilă ar putea să dea peste cap toate pronosticurile şi să reprezinte într-adevăr o surpriză la prezidenţialele din toamnă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!