Conectați-vă cu noi

POLITIC

PONTA: Viorica Dăncilă este manipulată de oamenii lui Dragnea!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook / Victor Ponta

Fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, consideră că premierul Viorica Dăncilă este manipulată de consilierii trimişi la Palatul Victoria de Liviu Dragnea. Spune Ponta că sursele sale l-au informat că, la Guvern, deciziile le iau Darius Vâlcov şi Sevil Shaideh.

„Am simţit de la început că este ceva ciudat cu acea «greşeală» cu interviul doamnei Dăncila la care s-a dat şi discuţia anterioară între consilier şi reporter. Am întrebat şi eu vechile cunoştinţe de la Guvern şi din presă şi toţi mi-au spus că nu a fost nicio greşeală, ci o chestiune regizată care să demonstreze că Viorica Dancilă nu este în stare de nimic şi e un fel de marionetă a consilierilor care sunt trimişi de Dragnea.

În acelaşi sens sunt date «pe surse» din Guvern, zi de zi, informaţii către presă, din care să rezulte că singurii decidenţi acolo sunt Darius Vâlcov şi Sevil Shaideh, iar orice discuţie cu Dăncilă este inutilă. Dacă este aşa, înseamnă că doamnei Dăncilă i se construieşte această imagine ridicolă şi umilitoare nu doar de către presa «răutăcioasă», ci chiar din interior – şi asta este foarte grav”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Dâmboviţa

Criza economică este deja majoră! Se impun măsuri concrete acum!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedinte Pro România Dâmboviţa, atrage atenţia, bazându-se pe cifre clare, asupra faptului că, deja, criza economică este majoră, confimând previziunile unor instituții de credit sau analiști de profil privind scăderea PIB (4,7 – 6%), creșterea șomajului (11%), creșterea deficitului bugetar (7-8%).

„Activitățile de comerț, hoteluri și restaurante sunt grav afectate. Industria auto și de automotive înregistrează un regres major – șomaj tehnic la Dacia și Ford, precum și la grupurile de componente auto Continental și Dräxlmaier.

În Dâmboviţa, din fericire, avem o situație ceva mai bună decât media națională, urmare a deciziei luate de managementul unor societăți mari și mijlocii de a nu întrerupe producția.

Se impun acum măsuri concrete pentru protecția socială a salariaților rămași fără loc de muncă / în șomaj tehnic şi sprijin urgent pentru mediul de afaceri care să-și mențină / reia activitatea în cel mai scurt timp”.

CIFRE PREZENTATE DE SENATORUL ADRIAN ŢUŢUIANU

România, 6 aprilie 2020:
📌 952.926 contracte de muncă individuale suspendate, din care:
– 278.408 – industria prelucrătoare;
– 188.468 – comerț cu ridicata;
– 118.277 – hoteluri și restaurante.

📌 187.548 contracte de muncă individuale încetate, din care:
– 36.783 – comerț cu ridicata/amănuntul;
– 3.249 – industria prelucrătoare;
– 23.286 – construcții.

Dâmboviţa, 15 martie:
👉 89.443 contracte de muncă înregistrate;
👉 3.908 contracte suspendate (pe motive diverse: creștere copil, cereri fără plată etc)

Dâmboviţa, 7 aprilie, după 3 săptămâni în plină criză epidemiologică:
👉 88.700 contracte de muncă înregistrate;
👉 14.333 contracte suspendate (95% pentru șomaj tehnic);
👉 733 contracte încetate în aceste 3 săptămâni.

Citește în continuare

POLITIC

USR oferă asistenţă juridică tuturor cadrelor medicale ameninţate cu concedierea

Publicat

pe

de

Liderii USR, între care şi deputatul dumitru Lupescu – preşedintele organizaţiei Dâmboviţa, au transmis o scrisoare deschisă către toate cadrele medicale din România, pe care le încurajează să vorbească despre problemele din sistemul de sănătate, mai ales în această perioadă de criză.

Practic, USR oferă asistență juridică tuturor celor care doresc să sesizeze nereguli, dar le este teamă pentru că sunt amenințati cu concedierea. Pentru semnalarea de probleme concrete și/sau sprijin juridic cadrele medicale pot scrie la adresa de e-mail: contact@usr.ro.

Stimați medici, asistenți, brancardieri și infirmieri,

În aceste momente întreaga lume trece prin încercări dure. Sistemele medicale sunt greu încercate iar cadrele medicale se află sub o presiune greu de imaginat.

Vă mulțumim că dincolo de numeroasele probleme ați hotărât să rămâneți în spitale și să încercați, așa cum puteți fiecare, să țineți pe linia de plutire sistemul medical din România. Știm că nu e ușor, știm că deși vi s-au promis echipamente de protecție, acestea sunt prea puține și nu ajung în timp la toți. Știm că circuitele epidemiologice nu sunt ce ar trebui să fie.

Sunt medici, dar și alte cadre medicale care ne-au sesizat problemele cu care se confruntă din cauza acestei pandemii la care se adaugă și un sistem care șchiopătează profund. Am primit informații despre cadre medicale amenințate cu concedierea dacă îndrăznesc să sesizeze neregulile cu care se confruntă, dacă vorbesc despre numărul pacienților și despre condițiile în care sunt tratați aceștia.

Noi, membrii USR, vă transmitem că suntem alături de voi. Vrem să schimbăm acest sistem corupt, măcar în ultimul ceas, însă pentru aceasta avem nevoie de ajutorul vostru.

Tocmai de aceea vă oferim asistență juridică tuturor celor care doriți să sesizați problemele în speranța că ele se vor repara cât mai repede posibil. Nu puteți fi concediați atunci când sesizați nereguli. Nu puteți fi concediați atunci când cereți respectarea normelor profesionale și morale în serviciile publice.

Cu toții ne dorim să ieșim cât mai bine și mai repede din această încercare dificilă, dar pentru aceasta e nevoie ca măcar sistemul medical să funcționeze cât mai bine posibil. Asumând și vorbind despre probleme, ne facem bine împreună.

Dacă aveți nevoie de noi, suntem aici!

Pentru semnalare de probleme concrete și/sau sprijin juridic scrieți-ne la adresa de e-mail: contact@usr.ro

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT