Connect with us

OPINII

Penaliada…

Publicat

pe

Am ajuns în ţara asta într-o situaţie de-a dreptul penibilă, ingrată, jignitoare la adresa democraţiei, a libertăţii. Parcă suntem într-o piesă de teatru al absurdului.

Justiţia şi organele de cercetare penală sunt folosite, din ce în ce mai mult, în jocul politic. Există acum reţeta miraculoasă prin care miniştrii, secretarii de stat, preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, deputaţii şi senatorii pot fi scoşi din schema puterii, tocaţi la imagine, şi ei şi partidul din care provin. Compoziţia se numeşte plângere penală.

Se caută un subiect, o posibilă infracţiune, o intenţie, o particulă corespondentă, se redactează documentul, după care se depune la foc mic la Parchet. Acolo, fiindcă legea din România permite oricărui individ, sănătos sau nu la cap, să te reclame ori de câte ori vrea şi organele să te ancheteze, chiar dacă eşti curat ca lacrima, începe frecuşul.

Dacă eşti premier, ca în cazul doamnei Viorica Dăncilă, evident, vuieşte presa şi procurorii îşi aşază bine cravata. Este chiar o onoare să cercetezi un prim-ministru, chiar dacă plângerea este o porcărie care are ca principal scop deformarea realităţii, compromiterea cu orice chip a imaginii unui om.

Dacă aşa se face acum politică în România, cred că am să vomit. Ca tot creştinul, credeam că sistemul politic, cum scrie în cărţi, înseamnă să te lupţi cu armele argumentului, prin programe, proiecte, atitudini opozante, dar politicoase, cu simţ oratoric, civic, cu prestanţă şi onoare. Când colo, vedem cum Ludovic Orban, micuţ în semnalul de emitere către electorat, depune plângere penală. E mai simplu! Dacă nu merge cu moţiunea de cenzură, cu maimuţa pe umăr şi nici cu tiribomba, hai la procurori, să spargă ei rahatul în mai multe bucăţi şi să-l împrăştie pe credibilitatea politicii româneşti şi aşa ştearsă în ochii Europei. Şi asta tot din cauza noastră!

Gestul lui Orban este fără de precedent. Arată că nu mai avem salvare şi că Anul Centenar parcă varsă în societatea românească şi mai multă otravă.

Preşedintele PNL a dat startul unei competiţii naţionale de depunere a plângerilor penale. Un fel de „Penaliada”. Am înţeles că şi pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, a fost depusă o plângere penală…

Este grav ceea ce se întâmplă. Justiţia şi slujitorii ei au fost târâţi în lupa politică. Este ca un răcnet de disperare al binomului, al sistemului ocult, obişnuit să manevreze aţele din umbră şi care se vede acum încolţit.

Necazul este că PSD priveşte totul aşa, ca pe o glumă bună. Se fandosesc prin declaraţi şi conferinţe de presă, dar iau atitudini prin vorbe, pe hârtie. Nu sunt capabili să apuce vârtos taurul negru de coarne şi să-l vâre în perimetrul destinat lui! Îl lasă pe străzi, în viaţa noastră de zi cu zi, să ne terorizeze, să ne ameninţe şi să ne izbească cu forţă, mai ales atunci când stai liniştit la o terasă şi îţi sorbi cafeaua… Atunci, vin mascaţii şi îţi pun cătuşele!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Pulanul, ca remediu anticoronavirus…

Publicat

pe

Starea de alertă pe care onor Guvernul ne-o tot prelungește pe mâna lui Raed Arafat, restricțiile impuse de lege, a creat și un soi de vrajă care se pare că i-a cam luat de cap pe unii purtători de uniformă a statului. Își ies din pepeni vigilenții polițiști și jandarmi exact când și cum nu trebuie.

La orele de comunicare pe care le fac, în special cei aduși în sistem din sursă externă, nu li se spune probabil cum trebuie să poarte un dialog cu cetățeanul, cum să-i studieze comportamentul, personalitatea, obiceiurile, tarele de caracter și să acționeze diferit în funcție de situație.

Ce atâta studiu și talent! Pulanul este argumentul suprem pentru unii dintre apărătorii legii care fac dezacorduri gramaticale până și în procesele verbale de contravenție. Îl ai în mână, dai cu el. Nu contează pe cine lovești. Bărbat, femeie, bătrân. Până la urmă, au și ei dreptate.

Toți suntem egali în fața legii. Cred că așa au gândit polițiștii dintr-o comună din Ardeal când au tăbărât să bată a femeie fiindcă nu purta mască de protecție! Nu a înțeles cum stă treaba cu starea de alertă, i-au aplicat o corecție! Ca în India. Pe acolo am auzit că se mai poartă astfel de sancțiuni.

Săritul calului este cumva specific românilor, indiferent din ce castă sau grup provin, dar cred că trebuie să îi punem stop. Să lovești o femeie, tu polițist, indiferent de condiția ei socială și mentală, fiindcă nu purta obiectul care ne amărește viața de atâta timp, mi se pare o mizerie.

Polițiștii respectivi ar trebui să fie dezbrăcați de haina statului și trimiși la munca pământului. Sau la pensie, că este o modă acum ca, după ce faci o prostie, sistemul să îți propună să devii pensionar.

Citește în continuare

OPINII

Ursul Arthur și noua aristocrație…

Publicat

pe

Și au trecut și Sfintele Sărbători de Paște. Așa se întâmplă mereu. Ne revenim din vraja mai mult de sorginte alimentară, pitită și de data aceasta sub măștile de protecție, și intrăm în obișnuit.

Am început starea de normalitate în bolnăvicioasa societate românească, pentru care nu s-a găsit încă un vaccin, cu uciderea ursului Arthur, cel mai mare exemplar din specia sa, care mai hălăduia prin pădurile României. A venit un prinț de prin Austria plin de bani și l-a culcat la pământ. Așa, din pasiune pentru vânătoare.

Românii noștri, cei care ar trebui să protejeze fauna și flora care ne-au mai rămas, s-au făcut preș în fața nobilului. Așa este tradiția istorică. Nu putem face rabat în contemporaneitate de ea. Mai ales că „prinții” s-au înmulțit și în România, nu numai în Europa. Dispun de bani, putere și multă nesimțire, absolut necesară când vrei să calci pe capetele celor din jur, când vrei să acaparezi totul.

Povestea tragică a ursului Arthur este, așa, o bombonică acrișoară pe tortul a tot ceea ce se întâmplă ilegal și ciudat în țărișoara noastră. Au băieții rezervații de vânătoare întinse, nici nu se mai știe bine numărul orataniilor de pe acolo, tocmai pentru a le împușca fără probleme. Au cabane, paznici cu Rover și pistol la brâu, iar proprietățile sunt împrejmuite cu garduri electrice. Unii le-au mai desființat după ce și-au văzut atinse scopurile. Așa că drama bietului Arthur este o boare în marea de lucruri urâte care se întâmplă la noi, din păcate cu știința unor reprezentanți ai statului.

Vânarea ursului brun cel mai mare din Europa care trăise totuși liniștit prin pădurile românești vreo 17 ani arată că noi, ăștia mulți, nu prea contăm în ochii noii aristocrații, ai celor care aspiră totul și pe care, nu de puține ori, îi vezi în haită cum își etalează, zic ei, prietenia pe rețelele de socializare. Pentru acești soi de prinți, totul este de vânat. Arthur a creat acum doar un simbol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT