Connect with us

SOCIAL

PSIHOLOG: Depresia poate funcţiona ca profesor sau ca distrugător!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: rivadu.com)

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul minţii”, spune că orice formă neobişnuită de comportament funcţioneză fie ca profesor – te face să-ţi vezi neputinţa şi te ajută să înveţi din ea, fie ca distrugător – te asociezi cu ea, vorbeşti şi gândeşti mecanic despre ea, fără să faci nimic s-o schimbi.

„Depresia este forma de lene, așteptările continue și nemulțumirile constante. Depresia este un semnal de alarmă pentru cei care cred prea mult în alții și mai puțin în ei înșiși. Depresia nu este cu precizie diagnosticată, ci este un aspect speculativ, pe care pacientul din păcate, îl crede. Însușirea acestei diagnosticări speculative zidește în om însuși acest mod neobișnuit de comportament. E ca și cum cineva îți spune că ești BOU și tu să-l crezi fără să te verifici prin toate metodele”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Specialistul consideră că verificarea depresiei, dacă există sau nu, se poate face prin mai multe forme, precum:
• Sări din pat în fiecare dimineață, nu sta să moțăi încă o oră de când sună ceasul.
• Mișcă mult coloana vertebrală, eliberezi endorfine și alți hormoni pregătiți să te ajute.
• Vorbește cu oamenii despre ei, nu despre tine.
• Obligă-te să vorbești cu cei care nu îți plac.
• Dacă de ex nu îți place să speli vasele, du-te și spală-le acum.
• Pedepsește-te pentru ce uiți sau ce ți-ai spus că faci și nu ai făcut.
• Dacă îți vine să înjuri, întoarce-o și spune o rugăciune.
• Dacă știi că ai o frică, du-te în ea, nu o ocoli.

“Oricare din aceste metode de verificare arată nivelul tău de interacțiune cu lucrurile și situațiile simple de viață. Fiecare din noi avem comportamente neobișnuite, perioade mai scurte sau mai lungi de timp, ele nu sunt decât perioade de alegere a unui drum pe care oricând ne putem întoarce sau ocoli, este ca un roller coaster, unde niciodată nu e drept, decât la sfârșit”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Simptomele care apar în cazul depresiei sunt forme mai puțin obișnuite de comportament, precum: culpabilitatea, probleme cu somnul, atacuri de panică, nesocializare, lipsa de concentrare continuă, lipsa de chef de viață, gânduri de griji repetitive, pierderea interesului pentru hobby-uri, lipsa continuă a poftei de mâncare, lipsa de motivație și inspirație, preocuparea cu gânduri de suicid etc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Două case în flăcări, în municipiul Giurgiu

Publicat

pe

Incendiu, în această seară, pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Giurgiu. Au fost cuprinse de flăcări două case. Pompierii acționează la fața locului cu patru autospeciale de stingere.

„La fața locului, pompierii au constatat faptul că ardeau violent o magazie și acoperișurile a două case.

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a suferit arsuri la mâna dreaptă și în zona feței, fiind preluat de echipajul SAJ și transportat la spital.

În curtea în care a izbucnit incendiul au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp, o magazie din lemn, aparate electrocasnice, mobilier și materiale textile. De asemenea, s-au deteriorat tavanele și parchetul în camerele de locuit, baia, bucătăria și holul.

La cel de-al doilea imobil a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp, s-au deteriorat tavanele și parchetul din camere, un aparat de aer condiționat și instalația electrică.

Cel mai probabil incendiul s-a produs după folosirea unui aparat de sudură, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor. Scânteile mecanice au aprins materialele combustibile din apropiere, incendiul fiind observat cu întârziere”, precizează ISU Giurgiu.

Citește în continuare

Ialomiţa

S-a înecat în bazinul cu apă din propria gospodărie

Publicat

pe

Tragedie în Ialomița. Un bărbat de aproximativ 55 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un bazin cu apă adânc de aproximativ 7 metri care se afla în propria gospodărie, din municipiul Urziceni.

Pompierii din cadrul Detașamentului din localitate s-au deplasat la fața locului cu două echipaje. Victima a fost scoasă rapid din bazin, dar, din nefericire, nu mai prezenta funcții vitale, fiind declarat decesul de către cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanţă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT