Connect with us

SOCIAL

PSIHOLOG: Depresia poate funcţiona ca profesor sau ca distrugător!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: rivadu.com)

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul minţii”, spune că orice formă neobişnuită de comportament funcţioneză fie ca profesor – te face să-ţi vezi neputinţa şi te ajută să înveţi din ea, fie ca distrugător – te asociezi cu ea, vorbeşti şi gândeşti mecanic despre ea, fără să faci nimic s-o schimbi.

„Depresia este forma de lene, așteptările continue și nemulțumirile constante. Depresia este un semnal de alarmă pentru cei care cred prea mult în alții și mai puțin în ei înșiși. Depresia nu este cu precizie diagnosticată, ci este un aspect speculativ, pe care pacientul din păcate, îl crede. Însușirea acestei diagnosticări speculative zidește în om însuși acest mod neobișnuit de comportament. E ca și cum cineva îți spune că ești BOU și tu să-l crezi fără să te verifici prin toate metodele”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Specialistul consideră că verificarea depresiei, dacă există sau nu, se poate face prin mai multe forme, precum:
• Sări din pat în fiecare dimineață, nu sta să moțăi încă o oră de când sună ceasul.
• Mișcă mult coloana vertebrală, eliberezi endorfine și alți hormoni pregătiți să te ajute.
• Vorbește cu oamenii despre ei, nu despre tine.
• Obligă-te să vorbești cu cei care nu îți plac.
• Dacă de ex nu îți place să speli vasele, du-te și spală-le acum.
• Pedepsește-te pentru ce uiți sau ce ți-ai spus că faci și nu ai făcut.
• Dacă îți vine să înjuri, întoarce-o și spune o rugăciune.
• Dacă știi că ai o frică, du-te în ea, nu o ocoli.

“Oricare din aceste metode de verificare arată nivelul tău de interacțiune cu lucrurile și situațiile simple de viață. Fiecare din noi avem comportamente neobișnuite, perioade mai scurte sau mai lungi de timp, ele nu sunt decât perioade de alegere a unui drum pe care oricând ne putem întoarce sau ocoli, este ca un roller coaster, unde niciodată nu e drept, decât la sfârșit”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Simptomele care apar în cazul depresiei sunt forme mai puțin obișnuite de comportament, precum: culpabilitatea, probleme cu somnul, atacuri de panică, nesocializare, lipsa de concentrare continuă, lipsa de chef de viață, gânduri de griji repetitive, pierderea interesului pentru hobby-uri, lipsa continuă a poftei de mâncare, lipsa de motivație și inspirație, preocuparea cu gânduri de suicid etc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Un mort și o persoană grav rănită într-un accident pe DN5

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, pe DN5, București-Giurgiu, în zona Pădurii Plopșoru. Au intrat în coliziune două autoturisme, în care se aflau trei persoane, și un autotren, cât transporta un buldoexcavator.

Potrivit ISU Giurgiu, șoferul uneia dintre mașinile mici, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit decedat, iar o femeie de 67 de ani, din celălalt autoturism, a fost preluată de o ambulanță SAJ și transportată la spital. Traficul a fost blocat pe sensul de mers către Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și Punctului de Lucru Călugăreni, cu o descarcerare și două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și unul SAJ.

Citește în continuare

Giurgiu

Autocar cu 30 de persoane, implicat într-un accident pe A1, București-Pitești

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, pe Autostrada A1, București-Pitești, la km 23, în zona localității Bolintin-Deal, pe sensul spre Capitală – ne informează ISU Giurgiu.

Au fost implicate un autoturism, în care se aflau două persoane, și un autocar, cu 30 de pasageri. În urma impactului, mașina mică a luat foc în zona compartimentului motor.

„La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, și o ambulanță SAJ.

O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 46 de ani, pasageră a autoturismului, care a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului auto și au asigurat măsurile PSI la locul accidentului”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Giurgiu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT