Conectați-vă cu noi

POLITIC

Social-democratele din Târgovişte, în vizită la colegele din Giurgiu!

Publicat

pe

Sursa foto: giurgiu-acum.ro

Reprezentantele Organizaţiei de Femei a PSD Târgovişte au efectuat ieri, 7 iunie 2018, o vizită de lucru în judeţul Giurgiu. Deputatele Carmen Holban – preşedinte şi Oana Vlăducă – vicepreşedinte şi mai multe membre OFSD Târgovişte au mes la Giurgiu, la invitaţia deputatei PSD Cristina Elena Dinu şi a şefei OFSD municipiu Giurgiu – Petronela Săndulescu.

„Este o iniţiativă a noastră, a doamnelor din Parlament, să încercăm să înfrăţim, dacă vreţi, organizaţiile de femei ale PSD, şi am început, iată, cu organizaţiile municipale. Aceste acţiuni se vor extinde şi la nivelul altor organizaţii. Întâlnirea de astăzi este un bun prilej de a ne cunoaşte, de a schimba idei, de a face schimb de experienţă în politică şi nu numai”, a precizat deputata Cristina Elena Dinu.

Marian Mina, preşedintele PSD Giurgiu, a salutat prezenţa dâmboviţencelor şi le-a asigurat de tot sprijinul său în demersurile pe care le vor întreprinde în vederea unei bune colaborări.

Preşedinta OFSD Târgovişte, deputata Carmen Holban, a transmis gazdelor urările de bine din partea senatorului Adrian Ţuţuianu, şeful PSD Dâmboviţa, vorbind apoi despre importanţa acestor întâlniri care au ca principal scop socializarea, comunicarea, dialogul constructiv, alcătuirea unor planuri comune, elemente care stau la baza unor acţiuni viitoare.

Deputata Oana Vlăducă, de asemenea, a insistat pe necesitatea organizării acestor întâlniri între reprezentantele diferitelor filiale ale organizaţilor de femei PSD, care sunt importante ca schimb de experienţă, ideile bune putând fi materializate ulterior.

Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, femeile social-democrate din municipiul Giurgiu au efectuat o vizită la Târgovişte, cu aceeaşi tematică generală, cunoaşterea şi eficientizarea relaţiilor dintre cele două organizaţii. Iniţiativa de înfrăţire a acestor structuri politice au avut-o deputatele Carmen Holban şi Cristina Elena Dinu.

Vizita dâmboviţencelor în judeţul Giurgiu s-a încheiat la Mănăstirea Comana, unde este stareţ părintele Mihail Muscariu, născut şi crescut la Târgovişte.

Sursa foto: giurgiu-acum.ro

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a fost reales vicepreședinte al Comisiei APCE

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean a fost ales, cu unanimitate de voturi, vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Demnitarul român a deținut această funcție și pe parcursul anului trecut.

„Potrivit art. 22 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, APCE alege judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dintr-o listă de trei candidați transmisă Adunării de către statele părți contractante la Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Votul are loc în plenul Adunării, după ce, în prealabil, Comisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO, a intervievat cei trei candidați, le-a examinat curricula vitae și a emis prin vot o recomandare de susținere a unuia dintre candidați pentru votul ulterior în plen. Recomandarea comisiei este ca regulă generală respectată de parlamentarii europeni care votează în plenul Adunării Parlamentare. Cu titlu de exemplu, plenul APCE a confirmat prin vot la 26 ianuarie 2021 recomandarea privind alegerea judecătorilor naționali din partea Elveției și Greciei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, se precizează într-un comunicat al Senatului României.

Comisia APCE al cărui vicepreședinte a fost reales senatorul Titus Corlățean este alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni – Creștin-Democrați; Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor; Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică și Grupul Stângii Unite Europene). Membrii acestei structuri parlamentare europene trebuie să aibă un nivel ridicat de competență și experiență în domeniul juridic.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cine va fi până la urmă prefect al județului Dâmbovița?

Publicat

pe

Coaliția aflată la putere, alcătuită din PNL, USR PLUS și UDMR, nu a reușit, până acum, să împartă funcțiile barosane, ce să mai vorbim de aprobarea bugetului de stat. Aflăm că, săptămâna viitoare, vor fi nominalizați prefecții și subprefecții. Ludovic Orban, președintele PNL, și-a exprimat dorința de a avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți. USR PLUS va dispune în teritoriu de 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR – 5 prefecți și 10 subprefecți.

La Dâmbovița, s-a vehiculat informația cum că prefectul va fi nominalizat de USR PLUS. Totuși, se aud zvonuri că liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, nici nu vrea să audă de acest lucru. Cert este că aliații de la USR PLUS nu dispun de rezerve de cadre solide pentru a face nominalizarea. Cei care ar putea face față funcției, Daniel Blaga și Dragoș Popescu, au intrat în Camera Deputaților, respectiv în Senat. Ar mai fi capabil să ocupe o asemenea demnitate editorul Dan Mărgărit, care a candidat pentru funcția de primar al Târgoviștei, dar nu se știe.

Andra Fermuș, despre care auzisem că este în cărți pentru postul de prefect, nu prea este iubită de colegi. Din câte se vorbește, consiliera locală de la Pucioasa din partea USR PLUS face poteci pe la București pentru a obține postul. Și numele lui Marius Calomfirescu, actual consilier local la Târgoviște, ar fi pe lista scurtă a conducerii centrale USR PLUS.

Așteptăm să vedem ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Rămâne completă echipa Aurelian Popa – prefect și Cătălin Chiru Cristea – subprefect sau va fi spartă? Există posibilitatea să mai apară în schemă încă un subprefect, de la USR PLUS. Ar fi mai simplu așa. Ar fi toată lumea împăcată…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!