Conectați-vă cu noi

OPINII

Târgoviştea nu crede în lacrimi!

Publicat

pe

Victor Ponta vine, în sfârşit, la Târgovişte, în postura de preşedinte al partidului Pro România. Soseşte timid, mai nebăgat în seamă, dar urmărit, cu siguranţă, atent, din umbră, de foştii lui oşteni social-democraţi.

Cu câţiva ani în urmă, Ponta era primit în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti cu surle şi trâmbiţe. Era sufletul partidului! Toţi PSD-iştii vibrau în jurul său, îi respirau replicile. Acum, nimic. I s-a dat delete, nu mai este pe hardul conştiinţei social-democrate. Vine pentru o întâlnire liniştită, romantică, cu susţinătorii, de parcă s-ar lansa o carte de memorii la Biblioteca Judeţeană. Cine sunt soldăţeii săi din Dâmboviţa, nu prea îi ştim, le-am prins mirosul doar pe reţelele de socializare unde postează timid. Probabil, sunt persoane cu orgolii, uşuite de prin PSD sau din alte partide, cu gând suav de răzbunare, dornici să îl enerveze pe Adrian Ţuţuianu.

La bibliotecă, din punctul meu de vedere, nu se lansează partide, nu se plantează sămânţa unei noi doctrine şi nici nu poţi ataca pe alţii. În templul cărţii, în locul unde echilibrul şi cultura trebuie să fie atotstăpânitoare, nu prind lucruri de genul ăsta. Cel mult, se pot depăna amintiri, se pot citi eseuri politice, se pot rosti alocuţiuni domestice, se pot căuta soluţii, se poate face demagogie ieftină şi ofta după vremurile trecute.

Victor Ponta nu este singurul mazilit din PSD care vine la Târgovişte cu drag şi atât. A mai trecut prin târgul nostru şi Adrian Năstase, tot pe la bibliotecă şi puţin pe la Universitate, apoi s-a oprit mai des pe la margine de judeţ, prin Tărtăşeşti, unde a simţit că este mai bine primit.

A fost chiar şi Mircea Geoană pe la noi. Şi el a încercat marea nesigură de la Târgovişte cu un partid de care nu se mai aude nimic. A crezut că vine la prieteni, că mai are tovarăşi p’aci, dar s-a înşelat, aşa cum o să se înşele şi Victor Ponta.

Sigur, în Dâmboviţa, este loc de opoziţie, în condiţiile în care PNL lipseşte aproape cu desăvârşire, fiind condus acum de iluştri boemi. Dar, nu poate lua acest loc partidul lui Victor Ponta. Nu are cu cine face acest lucru. Există o jenă în tot şi în toţi. Să muşti şi să fugi după gard, de frica unei posibile pietre aruncate spre tine, să mârâi prin studiourile tv împotriva lui Ţuţuianu, forţat de moderator, folosind figuri de stil sau după ce l-ai rugat să ridice el o mingiuţă la fileu, apoi să taci din nou vreo 3-4 săptâmâni, aşteptând reacţii, nu înseamnă politică, este gargară. Şi de gargară a avut parte şi Geoană! Tot de asta va avea, din păcate, parte şi Victor Ponta. Târgoviştea, mai ales partea multă şi PSD-istă, nu crede în lacrimi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Efectul Cotinescu…

Publicat

pe

Rezultatul obţinut de liberali în Târgovişte la alegerile europarlamentare, dintr-o inerție politică propagată la nivel național, le-a stimulat avântul electoral. Mulți PNL-işti sunt ferm convinși ca actualul edil, Cristian Daniel Stan, ar putea fi învins, deși socotelile de la europarlamentare nu este musai să bată cu cele de la locale.

După cum se vede, pentru această luptă se antrenează, sau este vorba despre o disimulare, Aurelian Cotinescu, liderul liberalilor târgovișteni, un om de afaceri despre care nu s-au auzit prea multe, iar în politică abia acum se face remarcat prin o serie de inițiative unicat sau preluate de la predecesorii liberali. Îl numim aici pe Gabriel Boriga.

Ideile puse pe tapet de Cotinescu, chiar dacă nu vor fi materializate, au darul de a-i crea imagine și de a da electoratului teme de dispute. Urmărindu-i parcursul, modul de acțiune, verbul, problematica aleasă, abordarea, stilul, ai zice că cel care îl consiliază pe probleme de strategie și imagine este chiar fostul edil liberal. Alții spun ca nu ar fi Boriga, dar sunt sigur câțiva care l-au consiliat pe acesta. Oricum, este cert că modul de operare în planul imaginii și promovării unor proiecte seamănă ca doua picături de apă cu ceea ce făcea Boriga.

De obicei, liberalii sunt mai înverșunați, îi atacă la baioneta și cu puternică încărcătură verbală pe cei de la putere. În cazul lui Cotinescu, nu se observă o acerbitate a discursului, un atac nervos, dezechilibrat. Liderul PNL merge pe subtilitate, pe cazuistică, este chiar bonom, prepară leacul încet și fără grabă și îl administrează aidoma, așteptând efectul. Nici nu răspunde la provocări și nici nu se lasă intimidat. Știe că, dacă dușmanul te bagă în seamă, e de bine, e semn că l-ai enervat și te ajută chiar și prin mesaj negativ să-ți promovezi imaginea.

Și, uite așa, a ajuns Aurelian Cotinescu, dintr-un anonim, un adversar redutabil al primarului Cristian Daniel Stan. Nu este exclusă nici varianta ca acesta să pregătească terenul pentru un candidat surpriză, pe care să-l aflăm la momentul oportun. În politică, se practică astfel de diversiuni aducătoare de simpatie și de voturi…

Citește în continuare

OPINII

Mult zgomot pentru nimicuri…

Publicat

pe

Politică de vară. Lâncedă. Searbădă. Neinteresantă. Plictisitoare. O banală moţiune de cenzură, ca o ploaie iute, grăbită de un vânt năbădăios de dreapta sau de aiurea. Un joc de imagine. Şanse să treacă, puţine. Nici nu prea sunt doritori.

PSD băgat la apă. Dar rezistă. Sunt obişnuiţi cu umiditatea. Nu prea îi doare. Nici în cot. Nu au lideri de prima mână, de substanţă, dar au în continuare aroganţă, cutezanţă şi nesăbuinţă. Sfidarea este pentru ei o caracteristică.

Analiştii de serviciu, cei care voiau să ne păcălească cu sondajele prefabricate înainte de europarlamentare, îi mint mai departe pe ei şi mai ales pe noi. Le tot freacă imaginea în colbul unor teorii fantasmagorice despre cât de bine se ţin social-democraţii când ei, de fapt, sunt aproape zob. Noroc cu primarii, mulţi şi împrăştiaţi prin ţară, care reprezintă scheletul de fier şi sângele acestui mamut politic.

Dragnea nu mai este. Nici Codrin Ştefănescu. Dar au rămas Oprişan, Buzatu, Dăncilă şi Ciolacu. În rest, se stă pe margine. Olguţa nu mai zice nimic. Manda a amuţit. Rovana Plumb o taie tiptil spre Bruxelles. Acum, dă din coate Gabi Firea. Face valuri, dar se sparg, nebăgate în seamă, de malul abrupt creat de Dragnea. E încă în picioare. Îl folosesc cei care se dau acum pe el ca pe tobogan şi urlă jalnic de laş cât rău le-a făcut Dragnea. Până ieri trăgeau la limbi şi puneau pistolul fără preged în ceafa cui i se ordona. Acum, au un cor al popilor. Doamne ajută şi Doamne fereşte sunt pe buzele tuturor!

Opoziţia vrea să dea jos Guvernul Dragnea-Dăncilă, dar nu prea îi îmbie puterea. Se poate lua țeapă şi peste un an să rămână pe tuşă. Au mai trăit experienţa asta! Ponta vrea moţiune, dar după congresul PSD. Acum este în postura de pescar politic. Ştie că abia atunci poate prinde sigur ceva. Apele sunt mai limpezi după, vezi până la fund… Pradă multă în PSD după europarlamentare, după arestarea lui Dragnea. Bancuri de peştişori ce zburdă pe deasupra, debusolaţi. Rechinii, ascunşi în adânc.Tăcuţi. Aşteaptă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!