Conectați-vă cu noi

OPINII

Târgoviştea nu crede în lacrimi!

Publicat

pe

Victor Ponta vine, în sfârşit, la Târgovişte, în postura de preşedinte al partidului Pro România. Soseşte timid, mai nebăgat în seamă, dar urmărit, cu siguranţă, atent, din umbră, de foştii lui oşteni social-democraţi.

Cu câţiva ani în urmă, Ponta era primit în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti cu surle şi trâmbiţe. Era sufletul partidului! Toţi PSD-iştii vibrau în jurul său, îi respirau replicile. Acum, nimic. I s-a dat delete, nu mai este pe hardul conştiinţei social-democrate. Vine pentru o întâlnire liniştită, romantică, cu susţinătorii, de parcă s-ar lansa o carte de memorii la Biblioteca Judeţeană. Cine sunt soldăţeii săi din Dâmboviţa, nu prea îi ştim, le-am prins mirosul doar pe reţelele de socializare unde postează timid. Probabil, sunt persoane cu orgolii, uşuite de prin PSD sau din alte partide, cu gând suav de răzbunare, dornici să îl enerveze pe Adrian Ţuţuianu.

La bibliotecă, din punctul meu de vedere, nu se lansează partide, nu se plantează sămânţa unei noi doctrine şi nici nu poţi ataca pe alţii. În templul cărţii, în locul unde echilibrul şi cultura trebuie să fie atotstăpânitoare, nu prind lucruri de genul ăsta. Cel mult, se pot depăna amintiri, se pot citi eseuri politice, se pot rosti alocuţiuni domestice, se pot căuta soluţii, se poate face demagogie ieftină şi ofta după vremurile trecute.

Victor Ponta nu este singurul mazilit din PSD care vine la Târgovişte cu drag şi atât. A mai trecut prin târgul nostru şi Adrian Năstase, tot pe la bibliotecă şi puţin pe la Universitate, apoi s-a oprit mai des pe la margine de judeţ, prin Tărtăşeşti, unde a simţit că este mai bine primit.

A fost chiar şi Mircea Geoană pe la noi. Şi el a încercat marea nesigură de la Târgovişte cu un partid de care nu se mai aude nimic. A crezut că vine la prieteni, că mai are tovarăşi p’aci, dar s-a înşelat, aşa cum o să se înşele şi Victor Ponta.

Sigur, în Dâmboviţa, este loc de opoziţie, în condiţiile în care PNL lipseşte aproape cu desăvârşire, fiind condus acum de iluştri boemi. Dar, nu poate lua acest loc partidul lui Victor Ponta. Nu are cu cine face acest lucru. Există o jenă în tot şi în toţi. Să muşti şi să fugi după gard, de frica unei posibile pietre aruncate spre tine, să mârâi prin studiourile tv împotriva lui Ţuţuianu, forţat de moderator, folosind figuri de stil sau după ce l-ai rugat să ridice el o mingiuţă la fileu, apoi să taci din nou vreo 3-4 săptâmâni, aşteptând reacţii, nu înseamnă politică, este gargară. Şi de gargară a avut parte şi Geoană! Tot de asta va avea, din păcate, parte şi Victor Ponta. Târgoviştea, mai ales partea multă şi PSD-istă, nu crede în lacrimi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Ce urmează?

Publicat

pe

Am trăit anul acesta la alegerile locale o experiență inedită. PSD, pentru prima dată în istoria politică de după 1989, a obținut cele mai tari rezultate electorale. Mulți nu se așteptau la această detașare enormă a PSD Dâmbovița față de coloana celorlalte partide politice. Acest lucru arată că electoratul nu a vrut resetarea vreunui candidat vechi și că partidul este puternic, bine structurat, bine condus și determinat. Cornel Ștefan i-a întrecut la rezultate pe predecesori. Politica de campanie pe care a dus-o, onestă, fără atacuri la persoană, fără exagerări propagandistice, a dat rezultate. A fost bine și că PSD, în ziua alegerilor, nu ne-a omorât, că în alți ani, în comunicate de presă despre cine știe ce întâmplări sau furăciuni electorale.

Sunt primari social-democrați în județ care nici când au candidat pentru primul sau al doilea mandat nu au luat scoruri ca la alegerile din 27 septembrie. Acest fapt denotă că nu s-au erodat, că cetățenii au încredere în ei și în partidul pe care îl reprezintă și că oamenii celorlalte partide nu au fost bine receptați.

Oricum, au fost și destule greșeli tactice ale PNL, care a mers pentru a nu știu câta oară cu perdanți de meserie în alegeri. Asta s-a întâmplat și la PSD. Vezi, Titu și Butimanu. Este timpul ca cei care au candidat și pierdut în serie să fie scoși pe tușă. Gata. Mai mult nu se poate.

Și, totuși, marele învins al acestor alegeri a fost Adrian Țuțuianu. O locomotivă puternică, în stare să facă înconjurul planetei, dar acum a fost destul de singură… Partidului pe care îl reprezintă i-a lipsit substanța. A câștigat două primării. Șelaru și Vârfuri, conduse până acum de doi primari cu performanțe zero. Țuțuianu voia peste 10-12. Un vis sau o sintagmă electorală.

Liberalii pot fi considerați la fel. Pierzători. Și la județ și la Primăria Târgoviște. Strategia de campanie pare că a fost greșită. S-a marșat prea mult pe atacuri la adresa lui Cristian Daniel Stan. Echipa nu a fost omogenă. S-a simțit lipsa unui sprijin central. A mers din inerție și din ambiția lui Aurelian Costinescu. Daca ar fi existat o alianță la nivel de municipiu cu USR Plus, poate că altul era sembalul. A fost o ciudățenie faptul că nu a existat o colaborare PNL-USR Plus.

Despre candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Sorin Ion, putem spune că nu era din acest film. Inspectorul școlar, cu toată dragostea, nu este făcut pentru o astfel de bătălie. Am înțeles că a fost votat la greu de cadrele didactice. De ce, oare? Ar fi pierdut un specialist în domeniu, un profesor care le-ar fi fost de ajutor acolo unde îi este locul. Și a mai fost ceva. Grav! În toată campania electorală, conducerea județeană a PNL, candidatul Sorin Ion, nu au organizat o conferință de presă. Comunicare zero.

Despre Robert Turcescu, mai nimic de spus. O boare de toamnă. Un bâzdâc politic.

Greul pică acum pe PSD și Corneliu Ștefan. Trebuie să gestioneze județul cât mai bine și să transparentizeze total actul administrativ. Sunt convins că o vor face. Ce-i drept, mai depinde mult și de sfătuitori. Dacă sunt buni și bine interesați. Aici, nu trebuie oameni cu orgolii, cu anumite simpatii și preocupări pentru un anumit grup. Corneliu Ștefan trebuie să fie just, dintr-o bucată. Și mai are un câștig mare. Are posibilitatea să îl pună alături la cârma județului, în calitate de vicepreședinte, pe Antonel Jîjîie, un mare specialist în administrație. Gata. Vremea vicepreședinților doar de decor s-a cam dus!

Dacă lucrurile merg bine, se face treabă, coroborând și rezultatele alegerilor, la parlamentarele din iarnă, PSD Dâmbovița poate obține 4 deputați și cel puțin un senator. Spectaculozitatea echipei Corneliu Ștefan trebuie să continue, nu să se oprească aici!

Citește în continuare

OPINII

Șobolanii…

Publicat

pe

Au trecut alegerile. În Dâmbovița, au câștigat cei care trebuie și despre care am spus mereu că vor fi învingători. Acum nu voi scrie despre politicienii care au învins. Este timp. Mă voi opri asupra speciilor care apar tot timpul și peste tot pe vasele victorioase. Șobolanii. Nu lipsesc de la festine și își fac loc pe afiș. Aceste viețuitoare, de obicei, fug de pe corabiile în flăcări și se aciuează în alte zone prospere pe unde să chițăie mulțumiți.

Chestia ciudată este că acești șoareci, pe care acum doar îi descriu generic și de care mă voi ocupa altadată, nu vor să te lase să trăiești normal, echilibrat, cum ești obișnuit. Mai mult, sunt băgați în seamă, hrăniți și periați. Devin șoareci de companie. Știu să parvină, să pozeze în salvatori, în eroi închipuiți, în tipi loiali, indispensabili.

Am văzut câțiva și aseară. Plesnea carnea pe ei de fericire! De unde. Știu să disimuleze, să se proțăpească în fața altora și să se bată cu pumnii în piept. Imaginea aceasta mizerabilă o tot văd de vreo 25 de ani încoace, după toate tipurile de alegeri, atunci când își dau în petec cel mai mult șobolanii. Când, la luna plină, vor să îi vadă lumea, să îi aprecieze.

Speciile astea se aciuează rapid pe lângă palate, pe lângă ogrăzile bogate. Omul cu bun simț, când vede în calea lui un asemenea vertebrat, se retrage. Își schimbă cărarea. Așa că, domnilor politicieni, și nu numai voi, aveți grijă să nu vă împresoare șobolanii!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!