Connect with us

OPINII

Târgoviştea nu crede în lacrimi!

Publicat

pe

Victor Ponta vine, în sfârşit, la Târgovişte, în postura de preşedinte al partidului Pro România. Soseşte timid, mai nebăgat în seamă, dar urmărit, cu siguranţă, atent, din umbră, de foştii lui oşteni social-democraţi.

Cu câţiva ani în urmă, Ponta era primit în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti cu surle şi trâmbiţe. Era sufletul partidului! Toţi PSD-iştii vibrau în jurul său, îi respirau replicile. Acum, nimic. I s-a dat delete, nu mai este pe hardul conştiinţei social-democrate. Vine pentru o întâlnire liniştită, romantică, cu susţinătorii, de parcă s-ar lansa o carte de memorii la Biblioteca Judeţeană. Cine sunt soldăţeii săi din Dâmboviţa, nu prea îi ştim, le-am prins mirosul doar pe reţelele de socializare unde postează timid. Probabil, sunt persoane cu orgolii, uşuite de prin PSD sau din alte partide, cu gând suav de răzbunare, dornici să îl enerveze pe Adrian Ţuţuianu.

La bibliotecă, din punctul meu de vedere, nu se lansează partide, nu se plantează sămânţa unei noi doctrine şi nici nu poţi ataca pe alţii. În templul cărţii, în locul unde echilibrul şi cultura trebuie să fie atotstăpânitoare, nu prind lucruri de genul ăsta. Cel mult, se pot depăna amintiri, se pot citi eseuri politice, se pot rosti alocuţiuni domestice, se pot căuta soluţii, se poate face demagogie ieftină şi ofta după vremurile trecute.

Victor Ponta nu este singurul mazilit din PSD care vine la Târgovişte cu drag şi atât. A mai trecut prin târgul nostru şi Adrian Năstase, tot pe la bibliotecă şi puţin pe la Universitate, apoi s-a oprit mai des pe la margine de judeţ, prin Tărtăşeşti, unde a simţit că este mai bine primit.

A fost chiar şi Mircea Geoană pe la noi. Şi el a încercat marea nesigură de la Târgovişte cu un partid de care nu se mai aude nimic. A crezut că vine la prieteni, că mai are tovarăşi p’aci, dar s-a înşelat, aşa cum o să se înşele şi Victor Ponta.

Reclama

Sigur, în Dâmboviţa, este loc de opoziţie, în condiţiile în care PNL lipseşte aproape cu desăvârşire, fiind condus acum de iluştri boemi. Dar, nu poate lua acest loc partidul lui Victor Ponta. Nu are cu cine face acest lucru. Există o jenă în tot şi în toţi. Să muşti şi să fugi după gard, de frica unei posibile pietre aruncate spre tine, să mârâi prin studiourile tv împotriva lui Ţuţuianu, forţat de moderator, folosind figuri de stil sau după ce l-ai rugat să ridice el o mingiuţă la fileu, apoi să taci din nou vreo 3-4 săptâmâni, aşteptând reacţii, nu înseamnă politică, este gargară. Şi de gargară a avut parte şi Geoană! Tot de asta va avea, din păcate, parte şi Victor Ponta. Târgoviştea, mai ales partea multă şi PSD-istă, nu crede în lacrimi!

OPINII

Atenție, PSD! Iohannis a ieșit din amorțire

Publicat

pe

S-a trezit președintele Iohannis! Se simte dinspre Cotroceni, acum, la final de mandat, un vânticel tăios, rece, care bate direct în ferestrele PSD. De ce tocmai acum? Simplu. Vin alegerile! Iohannis, încă șeful din umbră al PNL, al generalului Ciucă, nu poate lua la nesfârșit partea PSD-ului. Acum, este momentul să iasă la atac. Mai întâi, voalat, prin acțiuni politice gen vizita la Washington, unde, la Summitul NATO, în loc să meargă ministrul Apărării sau altcineva din Guvern, a mers generalul Ciucă, și apoi retrimiterea la Parlament a Legii 255/2024, una nepopulară, aceea cu obligarea prosumatorilor ca, până în 2027, să își procure acumulatori pentru stocarea energiei produse. A considerat Iohannis că li se face o mare nedreptate românilor impunându-li-se o asemenea sarcină. Culmea, amendamentul respectiv a fost introdus și susținut de parlamentarii PSD și aplaudat de ministrul PNL, tinerelul Burduja.

Acum, pe undeva, are dreptate. Este ciudat să vii cu o asemenea lege care, practic, golește buzunarele românilor, obligându-i, după ce i-ai vrăjit cu energia verde, cu panourile solare, să își cumpere dispozitive de stocare a energiei electrice în condițiile în care se știe că astfel de acumulatori sunt deosebit de scumpi și nu îi dă mâna oricui să îi achiziționeze. Dar legea este lege! Curioasă, după cum am mai spus, este ieșirea președintelui Iohannis. Parcă acum, înainte de scrutinul prezidențial și cel parlamentar, vrea să se pună rău cu social-democrații. Îi înghiontește, îi provoacă, obligându-i să reacționeze, ceea ce s-a și întâmplat. Vezi declarația lui Marcel Ciolacu despre cuplul Iohannis – Ciucă: „o închipuire a performanței”.

Este de urmărit ce se întâmplă pe la Guvern în această toamnă. Dacă urmează remanieri, conflicte, animozități. De privit cu atenție și spre Cotroceni. Iohannis a ieșit din amorțire. Și este știut din experiență, când o face, trebuie să fie ceva la mijloc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

George Simion a luat startul la prezidențiale, așa, în orb!

Publicat

pe

Liberalii și social democrații nu s-au dezmeticit bine din alegerile locale și cele… la impuse, adică europarlamentarele. Încă sunt sub vraja emoției generate de victorie. Fiecare în casa lui! Comun nu s-au manifestat. Mai trag de timp. PNL se află la câteva procente de PSD. Coaliția le-a adus câștig. Locomotiva PSD a adus formațiunea liberală pe o linie circulată. A reintrodus PNL pe ruta importantă a politicii, de unde cam deraiase. Trăind cu insistență câștigarea alegerilor locale, „comasații” au uitat de alegerile prezidențiale. Bine, încă nu s-a hotărât candidatul. Nu a fost dat OK-ul de la Înaltele Porți Occidentale…

Așa că, profitând de această degringoladă, George Simion, liderul AUR, a furat startul, așa, în orb, fiindcă nu se știe clar când se vor ține alegerile, anunțându-și candidatura pentru funcția supremă în stat. Sunt pline rețelele de socializare de fotografii cu liderul AUR, bannere peste bannere pe Google: „George Simion, președintele României”; „Facem istorie prin curaj” . Și lista cu citate este lungă și largă în exprimări care mai de care mai patriotarde, vânate din istorie și împănate cu emoții și exaltare.

Și toate astea se întâmplă în timp ce greii politicii tac. Încă nu le-au ieșit calculele. Candidează Ciolacu pentru președinte sau Ciucă? O să avem parte de o altă surpriză? Nici măcar Mircea Geoană nu și-a anunțat clar candidatura. Deocamdată, testează terenul. Aruncă petarde, fumigene. Este și asta o metodă de a vedea unde te situezi în acest joc. Până la urmă, în toate sondajele a reieșit că Geoană ar fi favorit.

Mulți au aruncat deja pe piață un posibil scenariu electoral în care George Simion și Mircea Geoană ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu ar avea șanse. Asta ar fi varianta populară, dar nu știm ce dictează cancelariile lumii. Dacă este să ținem cont de directivele trasate de eminențele Europei și ale celor de dincolo de Ocean, funcția de președinte al României va fi câștigată de Nicolae Ciucă. Pare să corespundă total modelului invocat de marile cercuri politice. Marcel Ciolacu pare să se simtă bine în postura de premier. Rămâne să vedem cum vor decurge lucrurile.

Politicienii trebuie să priceapă, dacă nu au înțeles până acum, că alegerile parlamentare și cele prezidențiale diferă de cele locale. Se lucrează la alt nivel al percepției, simpatiei și emoției colective. Aici totul se poate da peste cap cu un simplu mesaj sau informație. Un impuls bine plasat poate dărâma coșmelia! Dacă sistemul se ține tare, nu se întâmplă nimic.

Reclama

Probabil liderii PSD și PNL vor să lucreze după aceeași schemă ca la locale. Facem totul în scurt. Pe 9 iunie le-a ieșit. Vedem ce-o fi la parlamentare și prezidențiale. Ce-o vrea cel de Sus. Nu chiar de Sus…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite