Conectați-vă cu noi

OPINII

Gabriela Firea s-a aruncat, orgolioasă, în cuşca cu lei!

Publicat

pe

După huiduielile revărsate ieri pe Arena Naţională din Bucureşti, care au avut-o ca ţintă fixă pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, spiritele s-au aprins.

Reţelele de socializare au explodat. Comentarii pro şi contra, ba chiar şi înjurături ca la uşa cortului. Ură dusă la penibilul extrem! Membrii şi simpatizanţii PSD au dat vina (nici nu se putea altfel!) pe ong-işti, soros-işti şi pe opoziţie, care ar fi pregătit din timp acest moment de dezordine şi nesupunere civică. Spun ei că Simona Halep a reprezentat doar pretextul de a mai da un recital anti PSD.

Niciunul dintre corifeii partidului de guvernământ nu a spus, pe şleau, că s-a greşit. Că Firea nu avea ce să caute în spectacolul campioanei mondiale Simona Halep. Nuanţa de infestare politică a evenimentului Halep, produs la scurtă vreme după marele miting, i-a înfuriat pe bucureşteni. Apariţia Gabrielei Firea a semănat, în opinia multora, cu o confiscare a momentului.

Subiectivi cum sunt (şi este normal să fii aşa, când eşti oştean supus al partidului!), PSD-iştii, cu mic cu mare, i-au înfierat pe gălăgioşii dezlănţuiţi pe Arena Naţională. Că ne-au făcut de râs, că au împietat evenimentul, că nu au ruşine… Dar, niciunul nu a înţeles că Firea le-a pus pe tavă povestea. Unde au fost comunicatorii PSD, vectorii de imagine ai partidului? De ce nu au intervenit din timp să-i spună Gabrielei Firea că nu este bine să se expună?

Până la urmă, trebuia să ştii că primii care umplu tribunele unui stadion sunt cei obişnuiţi să stea în stradă, plătiţi pentru a organiza mitinguri şi proteste, cum spun ei. Dacă voiai să îi acorzi „Cheia Bucureştiului” Simonei Halep, să îi oferi distincţii, puteai să o faci în cadrul solemn al Consiliului General al Capitalei sau la alt eveniment mai select. Din păcate, aici a contat mai mult orgoliul…

Să ieşi înt-un spaţiu public, greu de gestionat, cu mii de locuri, unde pot să apară nenumărate surprize din fiecare colţişor, a fost total negândit, neprofesional. Era de aşteptat reacţia publicului. Este nevoie doar de un emiţător şi mesajul se amplifică necontrolat, când este vorba despre mulţimi.

Sincer, de când am văzut-o pe primăriţa generală a Capitalei că intră pe stadion am zis, gata, se dezlănţuie furtuna. Şi aşa a fost. Nu mi-a spus nimeni că i se pregătise ceva urât Gabrielei Firea. A fost o simplă supoziţie, bazată pe ceea ce se întâmplă zi de zi pe scena politică românească, pe străzi şi în culise.

P.S. Conducătorii noştri ar trebui să înţeleagă că în societatea românească se produce o intoxicare periculoasă cu elementul politic. Sunt semne vizibile că organismul numit popor începe să aibă simptome negative, violente, critice, tocmai din cauza acestei imixtiuni forţate a politicului în tot ceea ce înseamnă obişnuit, în tot ceea ce înseamnă normalitate. Nu se mai face nimic fără prezenţa unei liote de lideri urcaţi pe piedestal, eventual, la umbră…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Pandemia politică

Publicat

pe

Vaccinarea anticoronavirus este unica șansă de reîntoarcere la normalitate, la tabieturile noastre, la comunicare, la relaționare liberă, neîngrădită de măști și de restricțiile impuse de lege. Privește omenirea către sticluța cu vaccin ca spre un zeu, ca spre un binefăcător divin. Vaccinarea declanșată la scară mondială are un ecou parcă mai vast și mai emoționant decât cel produs de sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial.

Suntem cu toții cuprinși de vraja acestui produs de laborator fiindcă este vorba de viața noastră, este vorba de șansă, de speranță, de supraviețuire. Numai că trăim în evul știrilor care se succed cu repeziciune și care se modifică de la o clipă la alta mai abitir ca tulpinile de coronavirus. De aici și neînțelegerea, apatia, ușoara neîncredere, confuzia și teoriile conspiraționiste.

Virusul ucigaș a reușit performanța de a ne îndobitoci un pic, de a ne crea unora depresii, de a-i îmbogăți pe mulți, iar pe unii de a-i ajuta în promovare și în menținerea la înălțime, pe soclurile reci pe care s-au instalat prin banale incursiuni electorale.

Coronavirusul este un binefăcător pentru actuala clasa politică mondială care are un răgaz interesant. A scos-o dintr-o criză a personalității, o ține ancorată în pandemie, acoperind problemele de esență cu care se confruntă umanitatea.

La noi, la fel. Avem un Guvern de fripturiști. S-a văzut la prima zbatere din aripi a noii puteri. Țara arde și baba se piaptănă! Cât de actual este acest citat care traduce explicit indiferența, nepăsarea, neprofesionalismul, spiritul de gașcă care, constatăm, nu se va pierde niciodată. Unde sunt doi este echipă. Când apare al treilea, s-a copt o gașcă. Așa se conduce acum țara. Rezultate, realizări, viață mai bună pentru români? Trăiască virusul căci le ascunde incompetența și neproductivitea în materie de politică, de administrație, de gestionarea problemelor țării.

Nu este vorba numai de noi, de România. Politica la scară mondială se află într-o criză fără de precedent. Nu mai scoate nimic bun. Parcă liderii cu har, înzestrați, devotați, formatorii de drumuri, de spirite, au dispărut. Am rămas cu coronavirusul și cu iluzia unor vremuri mai bune…

Ceea ce s-a întâmplat zilele acestea în Statele Unite, în Capitoliu, în templul democrației mondiale până la urmă, arată că nici în politică nu prea mai este mare lucru. Totul intră la un moment dat sub incidența perimării. Americanii, mândri, aroganți, care dădeau lecții de democrație în toate colțurile lumii, fie cu arma la picior, fie cu diplomația, au dat un spectacol jenant. O demonstrație care ar trebui să ne înfioare. Ce scurt este drumul de la democrație la anarhie! Și totul se întâmplă pe fondul crizei de personalități, de adevărați conducători!

Citește în continuare

OPINII

Bătaie pe tortul puterii

Publicat

pe

Mai interesează pe cineva ce s-a întâmplat la Timișoara acum 31 de ani? Este ziua în care Ceaușescu a dat ordin să se tragă împotriva demonstranților care cereau libertate, democrație, o viață mai bună. Era atunci. Acum altele sunt prioritățile celor care au transformat harul de a conduce, patriotismul, menirea de a face bine țării, democrația până la urmă, în simple meserii bănoase.

Nu vrem să ajungem la putere fiindcă nu mai putem noi de poporul român. Dovada clară că așa cam stau lucrurile o vedem din plin zilele acestea. Liberalii sunt preocupați cu împărțitul ciolanului. E bătaie pe funcții, pe poziții, pe ministere, pe tot ceea ce înseamnă ghișeftul guvernării. În plasa asta, deasă și oarbă, pare că au căzut și cei de la USR PLUS, care o tot dădeau înainte cu alte valori.

Orban dispare prin demisie, apare apoi de prin alte cotloane și vrea iar premier. E o joacă de-a guvernarea de toată haioșenia.

Prin Curtea Constituțională se întâmplă alte minuni. Dumnezeii peste tot ce înseamnă legislație în România, poate chiar și peste viața noastră, au decis că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale ale nababilor, ale burgheziei de stat de care parcă Lenin ne zice să ne ferim, nu este constituțională. Păi, bine domnilor judecători semizei sau chiar mai mult ca semizeul, dacă este neconstituțională impozitarea pensiei de 40.000 de lei lunar, atunci impozitul pe salariul lui Golea, de 1.300 de lei, de ce nu ar fi? Sau pe afacerea celui care vinde covrigi în piață de 1.000 de lei pe lună?

Alte minuni ale democrației încă originale din România s-au dezbătut și prin CSM. Ministrul Justiției, un anume liberal pe numele său Predoiu, vrea să bage din nou serviciile în actul de justiție. Magistrații au respins această propunere ciudată pentru un liberal. Culmea, nu am auzit zilele acestea vânzoleală prin presă sau politică pe seama acestui subiect care aduce din nou în prim-plan dosarele făcute la comandă.

Ehei, împart băieții tortul puterii! Bătaie pe cine va lua bucățica cu floare. Astea sunt problemele celor care se tot fac că ne conduc. Și noi votăm. Din reflex. Parcă atâta ne-a mai rămas.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!